Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

oobe.pl

Start Porady Roberta
Monroe
Porady Brucea
Moena
Porady Darka
Sugiera
Park Forum
Notatki
Arty
> Dziwne Doznania Podczas Prób Wymuszenia Oobe
Prozak
post 27.01.2013 - 21:59
Post #1

Przyjaciel Rodziny
Grupa: Podróżnicy
Nr użytkownika: 9065

Kiedyś jak zaczynałem zabawę z oobe, czyli jakiś rok temu, doznawałem ciekawych sensacji. Próby zaczynałem zwykle podczas pójścia spać. Techniki jakimi się posługiwałem stworzone zostały przez Roberta Monroe. Chodzi mi o sposób który wywoływał wibracje bo same nie chciały przyjść. Jeśli nie zasnąłem to oczywiście stosowałem tą technikę ale wibracji dostać nie mogłem, lecz doznawałem innych sensacji. Czułem duże ciśnienie w głowie takie jak gdyby mózg powiększał się, widziałem biel pod powiekami choć było całkowicie ciemno, drganie powiek, fale ciepła, głębszy i płynniejszy oddech, zmiana widzenia na to co jest pod powiekami, a także takie sensacje związane z ekscytacją czyli przyśpieszone tętno. Do tego stanu dochodziłem dosyć rzadko.
Przez długą serie niepowodzeń zrezygnowałem z tej techniki uważając ją za złą i nie przybliżającą mnie w żadnym stopniu ku wyjściu z ciała.
Dalsze próby polegały na technice 4+1, ale straciłem dużo motywacji z poprzedniego okresu więc nie było to aż tak skuteczne.
Przeglądając Internet natknąłem się na inny sposób. W grubym uproszczeniu polegał on na wyobrażeniu słupa światła który otaczał osobę i wyciągał z ciała.
Nie spodziewając się wielkich rezultatów spróbowałem tego i byłem zaszokowany. Miałem dokładnie takie samie wrażenia które opisałem wyżej i jeszcze na dodatek udało mi się perfekcyjnie wywołać uczucie lewitacji. Zdumiony tym, zacząłem się zastanawiać i tu pytanie do Was, czy jednak te doświadczenia mogą dokądś prowadzić?
Korzystając ze sposobności, chciałbym się Was zapytać o jeszcze jedną rzecz. Czy metoda polegająca na tworzeniu/wizualizacji świata do którego można wejść podczas prób, dało by jakieś efekty w oobe?
Profile CardPM
+Quote Post

Start new topic
Odpowiedzi
Darek Sugier
post 28.01.2013 - 16:51
Post #2

Dusza Towarzystwa
Grupa: Podróżnicy
Nr użytkownika: 8905

No co Ty Jerzy? Absolutnie! Niektórzy stwierdzą, że to lucyfer i jego światło:)
Że diabeł przyszedł i po oczach daje :)

DS

Darek Sugier "Dzienniki Jessego" 2011-2012 e-book drukarski
Darek Sugier "Reportaże św. Piotra" 2011 e-book drukarski
Darek Sugier "MIŁOŚĆ i WOLNOŚĆ Poza Ciałem"
2002 e-book drukarski

archiwalna strona Darka Sugiera 2007-2009
porady Darka Sugiera na oobe.pl 2002
Profile CardPM
+Quote Post

Go to the top of the page
Start new topic