Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

oobe.pl

Start Porady Roberta
Monroe
Porady Brucea
Moena
Porady Darka
Sugiera
Park Forum
Notatki
Arty
> Dziwne Doznania Podczas Prób Wymuszenia Oobe
Prozak
post 27.01.2013 - 21:59
Post #1

Przyjaciel Rodziny
Grupa: Podróżnicy
Nr użytkownika: 9065

Kiedyś jak zaczynałem zabawę z oobe, czyli jakiś rok temu, doznawałem ciekawych sensacji. Próby zaczynałem zwykle podczas pójścia spać. Techniki jakimi się posługiwałem stworzone zostały przez Roberta Monroe. Chodzi mi o sposób który wywoływał wibracje bo same nie chciały przyjść. Jeśli nie zasnąłem to oczywiście stosowałem tą technikę ale wibracji dostać nie mogłem, lecz doznawałem innych sensacji. Czułem duże ciśnienie w głowie takie jak gdyby mózg powiększał się, widziałem biel pod powiekami choć było całkowicie ciemno, drganie powiek, fale ciepła, głębszy i płynniejszy oddech, zmiana widzenia na to co jest pod powiekami, a także takie sensacje związane z ekscytacją czyli przyśpieszone tętno. Do tego stanu dochodziłem dosyć rzadko.
Przez długą serie niepowodzeń zrezygnowałem z tej techniki uważając ją za złą i nie przybliżającą mnie w żadnym stopniu ku wyjściu z ciała.
Dalsze próby polegały na technice 4+1, ale straciłem dużo motywacji z poprzedniego okresu więc nie było to aż tak skuteczne.
Przeglądając Internet natknąłem się na inny sposób. W grubym uproszczeniu polegał on na wyobrażeniu słupa światła który otaczał osobę i wyciągał z ciała.
Nie spodziewając się wielkich rezultatów spróbowałem tego i byłem zaszokowany. Miałem dokładnie takie samie wrażenia które opisałem wyżej i jeszcze na dodatek udało mi się perfekcyjnie wywołać uczucie lewitacji. Zdumiony tym, zacząłem się zastanawiać i tu pytanie do Was, czy jednak te doświadczenia mogą dokądś prowadzić?
Korzystając ze sposobności, chciałbym się Was zapytać o jeszcze jedną rzecz. Czy metoda polegająca na tworzeniu/wizualizacji świata do którego można wejść podczas prób, dało by jakieś efekty w oobe?
Profile CardPM
+Quote Post

Start new topic
Odpowiedzi
Prozak
post 28.01.2013 - 18:54
Post #2

Przyjaciel Rodziny
Nr użytkownika: 9065

CYTAT(Messanger @ 27.01.2013 - 22:08) *
Wizualizacja całego świata? To niezły w wizualizacji jesteś. Łatwiej będzie Ci wizualizować sobie jakiś portal w stylu świetlnych wrót itp.

Więc inni tak nie potrafią? Poważnie?! To ja się czuję dowartościowany. Mi to przychodzi z łatwością, a nawet odczuwam ten świat wszystkimi zmysłami, polisensorycznie. Tylko trzeba jakoś rozsądnie rozplanować tą rzeczywistość aby nie siedzieć w kartonowym pudle tylko wycisnąć z tej "karty graficznej" wszystko co się da, ale nie winem czy istnieje jakaś granica. Specjalnie tworze tak wielki świat, abym wszystkiego ogarnąć świadome nie mógł bo wtedy się nie nudzę. Czytałem, że ma to związek z moją dysleksją. O wizualizację pytam się dlatego, bo kiedy coś wyobrażam sobie to moje skupienie przestaje trzymać się ciała fizycznego, więc jak po wizualizacji skupiam się z powrotem na ciało, to czuje takie miłe rozluźnienie, całkiem inne niż takie wywołane tradycyjnymi metodami, aż miło.
Wracając do mojego pytania związanego z dziwnymi odczuciami. Razem z uczuciem wybuchania głowy towarzyszy mi silne uczucie robienia zeza i bardziej to bym stawiał za przyczynę światła. Zdaje mi się że podczas nich jeszcze bardziej czuje ciało. W pierwszym hemi-syncu z instytutu Roberta był taki moment w którym Monroe mówił, że teraz będzie dostrajanie ? albo jakoś podobnie. I puszczał taką schizową muzykę. Coś w rodzaju pląsów mnichów które były czasem pogłośnione i ściszone. Reakcja była identyczna do tych opisanych wyżej. Mieliście coś takiego podobnego? Czy to może prowadzić do oobe?
Profile CardPM
+Quote Post
Emmi
post 29.01.2013 - 17:50
Post #3

Dusza Towarzystwa
Nr użytkownika: 8539

CYTAT(Prozak @ 28.01.2013 - 18:54) *
Wracając do mojego pytania związanego z dziwnymi odczuciami. Razem z uczuciem wybuchania głowy towarzyszy mi silne uczucie robienia zeza i bardziej to bym stawiał za przyczynę światła. Zdaje mi się że podczas nich jeszcze bardziej czuje ciało.

Które ciało? fizyczne czy astralne? Ja często automatycznie napinam mięśnie gałki ocznej, nie wiem w sumie dlaczego, tak jakbym chciała się wycisnąć ze środka :P
Profile CardPM
+Quote Post

Go to the top of the page
Start new topic