Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

oobe.pl

Start Porady Roberta
Monroe
Porady Brucea
Moena
Porady Darka
Sugiera
Park Forum
Notatki
Arty
> Na Wieczność We śnie
geo
post 07.08.2007 - 13:23
Post #1

Przyjaciel Rodziny
Grupa: Podróżnicy
Nr użytkownika: 1694

Chciałem wam przedstawić moją teorie przez którą możecie się już nigdy nie obudzić ze snu;//.Nie wiem czy jest to możliwe aby mieć taki sen ale warto nad tym pomyśleć.A więc sen jest to wymysł wyobraźni więc jeżeli we śnie będzie nam się śniło że czas leci milion razy wolniej to będzie nam się zdawało we śnie że śpimy już całe wieki podczas gdy to bylo np tylko 10 min.Ciężko mi to wytłumaczyć.Nasze uśpiona świadomość myśli ze śpimy już wiele godzin a w rzeczywistości jest to tylko jedna minuta xD pomotane ale spróbujcie sobie to wyobrazić.W razie pytań,wątpliwości pytajcie .
Profile CardPM
+Quote Post

Start new topic
Odpowiedzi
luchessi
post 07.08.2007 - 13:34
Post #2

Dusza Towarzystwa
Nr użytkownika: 1370

uwazam ze to ciało odpowiada za sen i jesli juz bedzie wypoczete to przywola swiadomosc do pozadku. Jezeli jednak to prubowales to napisz.
Profile CardPM
+Quote Post
cr4sher
post 07.08.2007 - 14:07
Post #3

Dusza Towarzystwa
Nr użytkownika: 1722

CYTAT(luchessi @ 07.08.2007 - 14:34) *
uwazam ze to ciało odpowiada za sen i jesli juz bedzie wypoczete to przywola swiadomosc do pozadku. Jezeli jednak to prubowales to napisz.

autorowi tematu chyba chodzilo o to, ze odczucie czasu pomiedzy zasnieciem, a obudzeniem wydluza sie. Tak wiec wydaje mi sie, ze teoretycznie jest to mozliwe, poniewaz czesto tak jest, ze sen, w ktorym wydawalo nam sie, ze trwal pare godzin, tak naprawde mogl trwac parenascie minut. Gdyby ktos potrafil ten stan wydluzac to byc moze moglby sie w nim dosc dlugi czas utrzymac, ale na pewno nie wiecznosc. Chociaz z drugiej strony tak naprawde moze nam sie tylko wydawac, ze sen trwal pare godzin, a trwal tyle samo co w rzeczywistosci, tylko np. odbior roznych bodzcow zostal przyspieszony. Tak jakby mozg szybciej przetwarzal obrazy, przez co moglo by nam sie wydawac, ze snilismy dluzej, a tak naprawde trwalo by to znacznie krócej.
Mysle, ze jezeli chodzi o to, mozemy tylko spekulowac... Jednakze czegos takiego, jak to ze "nigdy sie nie obudzimy ze snu" nie ma.... Poza tym wydaje mi sie, ze gdyby czlowiek mial przez tak dlugi czas przebywac w snie, to pewnie predzej czy pozniej przerodzilo by sie to w LD bo dostrzegl by ta nietrwalosc obrazow itp. A z LD jak wiadomo mozna sie obudzic. Poza tym jezeli ktos by potrafil "wydluzac", czy "skracac" sny to musialby podczas snu byc swiadomy(LD)...
Profile CardPM
+Quote Post

Go to the top of the page
Start new topic