|
@ Zielarz
Jeśli uznanie zostanie jako fakt naukowy to co to zmieni?
Gdyby można przekroczyć tę granicę, zbadać ten tak zwany obszar Nicości i powrócić, a także opisać go jasnymi terminami nie skażonymi systemami przekonań, to w odpowiednim czasie doprowadziłoby to do ogólnoświatowego Poznania i w konsekwencji do wyeliminowania strachu... Gdybym bez żadnych wątpliwości wiedział, czym będę i co będę robił po śmierci, zmieniłoby to mnie w sposób radykalny. Przeżyłbym moje życie fizyczne w całej jego pełni, bez czających się za każdą sekundą cieni, cieni które mówią: jeden fałszywy ruch i twój czas się skończy!
R. Monroe "Najdalsza podróż"
Nawet jeśli grupa naukowców nabierze doświadczenia i razem będą eksplorować przestrzeń astralną to jak to udowodnią?
Zbieżnymi relacjami? Opisem faktów, których tylko w OBE można doświadczyć? Wypracowaniem metody, która pozwoli każdemu w eksploracjach niefizycznych uczestniczyć? Zresztą możliwości może być dużo, a ja jestem kiepską wróżką. :)
Nauka mogłaby zająć się leczeniem śmiertelnie chorych ludzi łysiczką lancetowatą.
No tak. Niech się lepiej zajmą łysiczką lancetowatą zamiast duperelami w rodzaju OBE. :)
|