oobe.pl

Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

> Pare Wyjsc Z Paraliżu....
Foks
post 03.02.2013 - 11:36
Post #1

Dusza Towarzystwa
Grupa: Podróżnicy

Notatnik

Witam!! Dzisiaj poszedłem spać o godzinie 1:00 obudziłem się o 6 :15 pomyślałem wypije cos ciepłego, skocze do kibelka i spróbuję wyjsc z ciała. Oczywiscie relaksacja, ilekroc pomyslałem sobie o moim MTJ przechodziły mnei ciarki, w końcu obudziłem sie z paralizem tylko że cały pokój wyglądał zupełnie inaczej. Pomyslałem ,,Opiekunie pragnę wyjść z ciała!!'' i tak w kółko aż mnie ktoś wyszarpał z boku, i wstałem normalnie jak gdyby nigdy nic, pomyślałem sprawdze jak tam moje ciało , i leżało odwrócone na drugą stonę łóżka i w dodatku w skarpetkach. Choćbym to nie był ja, dobra nie wnikałem, w jednej z książek Roberta Monroe wyczytałem że można przechodzic przez okna, drzwi , ściany... Ale niestety nie potrafiłem wiec otwarłem je normalnie, i postanowiłem wyskoczyc tyle że albo moje mysli są rozbiegane, albo sam juz nie wiem bo tym razem wygląd poza oknem był całkowicie inny, latałem jak ptak machajac rękami, ktoś mi powiedział ,,po co machasz rękami nie łątwiej wystawic prawą rękę i lecieć '' zrobiłem tak i o wiele wygodneijsze to było następnie gdy sobie tak fruwałem ktoś powiedział ,,ucz sie ucz'' poczułem sie jak w jakiejś szkółce gdzie wszyscy na mnie patrzą...
Jeszcze miałem tej samej nocy dwa wyjscia ale za każdym razem szafki wyglądały zupełnie inaczej i pokój jakby był inny, pamiętam ze z kimś rozmawiałem ale nie prowadze po każdym przebudzeniu zapisek stad nie wiem kto to ... Oczywiscie szukałem swojego opiekuna bo taki miałem dziś cel...

Ma ktoś pomysł, jak podróżować dalej niz obręb okolicy gdzie spimy lub gdzie sie budzimy??i skąd Ci wszyscy ludzie??O czym myślicie jak przechodzicie przez przedmioty??

Zna ktos jakąś wskazówkę, by urozmaicić sobie czas spędzony podczas wyjscia??
Go to the top of the page

+Quote Post

Start new topic
Odpowiedzi
RychuBaca
post 03.02.2013 - 12:37
Post #2

Dusza Towarzystwa
Grupa: Podróżnicy

CYTAT(Foks @ 03.02.2013 - 11:36) *
Ma ktoś pomysł, jak podróżować dalej niz obręb okolicy gdzie spimy lub gdzie sie budzimy??i skąd Ci wszyscy ludzie??O czym myślicie jak przechodzicie przez przedmioty??

Zna ktos jakąś wskazówkę, by urozmaicić sobie czas spędzony podczas wyjscia??
Rzadko podejmuję się radzić, zwłaszcza jeżeli chodzi o techniki, bo nie mam w tym dużego doświadczenia, ale czasem mogą coś napisać. Na przykład, jeżeli chodzi o przechodzenie przez ściany itd., to możesz zrobić takie ćwiczenia, że za mim zdecydujesz się przejść cały, próbuj znużyć w ścianie czy w jakiejś innej "przeszkodzie" np. palec, później dłoń, następnie całą rękę do ramienia itd. Możesz też świadomością wpływać na to (ustalać) czy "przeszkoda" ma stanowić opór lub nie. Chodzi o to, a abyś przekonał racjonalny umysł, że to możliwe i nic ci się nie stanie i nie stanowi to żadnej mentalnej przeszkody. Możesz myśleć, że przechodzisz przez holograficzną ścianę, która nie ma oporu lub że ta ściana to miraż (jeśli to ci pomoże). Możesz także spróbować swoją świadomością wpłynąć na to, że ściana stanie się przeźroczysta lub że zniknie albo pojawi się otwór.

Jeśli chodzi o "przebicie" się gdzieś "dalej", to możesz próbować wykonać coś, co stanowczo zakwestionuje umysł, np. możesz wbić się w ziemię i przedostawać się do jej jądra. Możesz się rozpędzić i wbić z impetem w jakąś postać, budynek, drzewo, wodę, lustro itp. Jeżeli zauważysz, że gdzieś z tyłu ciebie jest źródło światła (jeśli jest cień, możesz mniej więcej określić położenie tego źródła), to możesz się wzbić i z dużą prędkością podążać w kierunku tego źródła, jeśli pojawi się lęk, zignoruj go. Oczywiście możesz również samą świadomością próbować przenieść się w inny obszar, wyrażając silną intencję, pragnienie lub poddając się temu, co będzie się działo. Duże znaczenie może mieć to, jakie posiadasz w sobie pokłady potrzeb, pragnień, tych głębokich, które znasz tylko ty, ale dotyczyć może to także tych rzeczy, których sam nie masz (jeszcze lub już) świadomości. Z własnego doświadczenia widzę, że ma to duże znaczenie i związek z jakością podróży. Może jeszcze ktoś coś napisze, a co może okazać się pomocne. Poza tym praktyka czyni mistrzem, a pragnienie i czerpana z podroży radość, nauka, doświadczenie i zauważane zmiany w sobie, stopień odkrywania siebie, to siła napędowa. Dalekich podróży. :)
Go to the top of the page

+Quote Post

Reply to this topicStart new topic

Wersja Lo-Fi OOBE Porady Roberta Monroe Porady Brucea Moena Porady Darka Sugiera Kontakt Park