CYTAT(Jurant @ 12.11.2006 - 10:08)

Mianowicie pierwszą rzeczą, jaką dostrzegłem był zachód słońca, potem piramida i na końcu wojsko
Piramida stała przede mną, ścianą w moją strone, ja stałem sam na wydmie, a wojska za mną poniżej wydmy. Czyli staliśmy w jednej linii. Tylko słońce było po lewej stronie tuż nad ziemią.
Witam. Właśnie o taki opis mi chodziło. Pierwsze me pytanie. Z kąd wiesz, że Słońce zachodziło w przeciwnom stronę , tzn na wschodzie a nie na zachodzie ?? Twój układ brzmi tak: Ja, piramida, wojsko. Wszystko w jednej lini. Niewiesz przecież do jakiego bieguna stałeś plecami... jeśli stałeś plecami do bieguna południowego to faktycznie Słońce zachodziło na wschodzie. Jeśli zaś stałeś plecami do bieguna północnego ( układ odwrócony: wojsko, piramida , Ty ) to wtedy Słońce zachodziło na zachodzie mimo iż miałeś je po swojej lewej stronie...
Pozdrawiam
P.s. podaj wszystkie szczegóły jakie tylko pamiętasz, otoczenie, czy widziałeś coś jeszcze obok siebie, inne piramidy, sfinksa itp itd... jeśli podasz jakiś istotny szczegół damy radę stwierdzić może po której stronie piramidy się znajdowałeś.