oobe.pl

Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

> Kim Są Niefizyczni Przyjaciel ?, (-;
Faithful
post 03.02.2013 - 21:42
Post #1

Dusza Towarzystwa
Grupa: Podróżnicy

Witam !

Opiszcie kochani, kim są wg Was niefizyczni przyjaciele ? Jaki mają cel w tym, co robią i jakie macie odczucia co do ich intencji. Co to za istoty ? Czy działają też na tych, którzy nigdy nie wychodzili ?

Pozdr !
Go to the top of the page

+Quote Post

Start new topic
Odpowiedzi
Darek Sugier
post 04.02.2013 - 19:21
Post #2

Dusza Towarzystwa

Niefizyczni Przyjaciele (oczywiście mówię tylko i wyłącznie na podstawie własnego doświadczenia) to są Wyższe Istoty, „wyższe” w sensie bardziej rozwinięte i bardziej doświadczone niż my i służące nam pomocą w rozwoju.

W telegraficznym skrócie, by knigi na forum nie pisać, w moim przypadku są to Istoty będące w fuzji z moim JA, czyli poszczególne składowe mojego MTJ. Są to w kolejności:

1. BÓG, PraOJCIEC Niebieski, PAN Niebios, Gigant ON/ONA, Ałłah, JAHWE, Perun, Zeus, … - to tylko jedne z Jego określeń i imion, ale to jest JEDNA OSOBA. Jego imię i funkcje są tak rozległe, że czas zebrany z całego fizycznego wszechświata nie wystarczyłby do wypowiedzenie Jego pełnego imienia i funkcji.

2. JEZUS. Syn BOGA. Więcej niż Przyjaciel. Więcej niż Brat Duchowy i Mistrz, i więcej na razie nie zdradzę :)

3. Neon-Eon (Wieczne-Światło) jest moim „duchowym ojcem” czyli męską matrycą mojego obecnego ja. Wygląda jak ja obecny, tylko po odfiltrowaniu cech żeńskich.

4. Stokrotka (od stukrotności i powielania kopii ja) jest moją „duchową matką”, czyli żeńską matrycą mojego ja. Wygada jak ja obecny, tylko po odfiltrowaniu cech męskich.

Noen-Eon i Stokrotka w głównej mierze odpowiadają za operacje i zabiegi przeprowadzane na moich ciałach i jestem ich Re-mixem, czyli powtórką, kopią, sondą, z łaciny „folio”. Zaś OJCIEC NEBIESKI czuwa nad wykonywaniem scenariusza. Jest kimś w rodzaju reżysera. Jest architektem i wykonawcą PLANU. Bywa też Super-Przewodnikiem, gdy lecę z nim na holu na daleką fazę. Tylko ON z całego zastępu Niefizycznych Przyjaciół dysponuję taką Energią, a łapy ma jak dwa bochenki chleba :)

To tak w skrócie. Są jeszcze ochroniarze: Aniołowie i Anielice. Michał i Gabriel i ich hufce. Anielice, tak na marginesie, fajne, złote dziary mają. Amazonki jak nie wiem co! Odważne! Nie pierniczą się z Versusami* tylko ich bez pardony "unicestwiają". Normalnie broń do głowy. Pach! I Versus ląduje w otchłani na niższej fazie.

* już wkrótce, w „Dziennikach Jessego” opis jednego z Versusów. Skurwysyny straszne! Robią z ludzi marionetki. Zwłaszcza narkomani i alkoholicy powinni mieć się na baczności.

Co tam jeszcze o Niefizycznych Przyjaciołach? (NP)
Niekiedy to może być po prostu jeden z mocniejszych Aspektów Ja, z tzw. przyszłości, który akurat odebrał sygnał i przyszedł z pomocą. Może też to być ktoś z żyjących i niby Ci obcych ludzi, który jakimś trafem Ci nagle pomaga, lub zmarły bliski ze świadomością, że już się przekręcił, pozbierał do kupy swoje ja i teraz śmiga po poza.

Innymi słowy: każda, Wyższa Istota, która kieruje się miłością i pragnie Ci pomóc w poza, może być Twoim Niefizycznym Przyjacielem. Ale skoro niektórzy z nich żyją i mają ciała fizyczne, to jak ich wówczas nazwać? Eh ta semantyka…

DS

Darek Sugier "Dzienniki Jessego" 2011-2012 e-book drukarski
Darek Sugier "Reportaże św. Piotra" 2011 e-book drukarski
Darek Sugier "MIŁOŚĆ i WOLNOŚĆ Poza Ciałem"
2002 e-book drukarski

archiwalna strona Darka Sugiera 2007-2009
porady Darka Sugiera na oobe.pl 2002

+Quote Post
Faithful
post 04.02.2013 - 21:28
Post #3

Dusza Towarzystwa

CYTAT(Darek Sugier @ 04.02.2013 - 19:21) *
Niefizyczni Przyjaciele (oczywiście mówię tylko i wyłącznie na podstawie własnego doświadczenia) to są Wyższe Istoty, „wyższe” w sensie bardziej rozwinięte i bardziej doświadczone niż my i służące nam pomocą w rozwoju.

W telegraficznym skrócie, by knigi na forum nie pisać, w moim przypadku są to Istoty będące w fuzji z moim JA, czyli poszczególne składowe mojego MTJ. Są to w kolejności:

1. BÓG, PraOJCIEC Niebieski, PAN Niebios, Gigant ON/ONA, Ałłach, JAHWE, Perun, Zeus, … - to tylko jedne z Jego określeń i imion, ale to jest JEDNA OSOBA. Jego imię i funkcje są tak rozległe, że czas zebrany z całego fizycznego wszechświata nie wystarczyłby do wypowiedzenie Jego pełnego imienia i funkcji.

2. JEZUS. Syn BOGA. Więcej niż Przyjaciel. Więcej niż Brat Duchowy i Mistrz, i więcej na razie nie zdradzę :)

3. Neon-Eon (Wieczne-Światło) jest moim „duchowym ojcem” czyli męską matrycą mojego obecnego ja. Wygląda jak ja obecny, tylko po odfiltrowaniu cech żeńskich.

4. Stokrotka (od stukrotności i powielania kopii ja) jest moją „duchową matką”, czyli żeńską matrycą mojego ja. Wygada jak ja obecny, tylko po odfiltrowaniu cech męskich.

Noen-Eon i Stokrotka w głównej mierze odpowiadają za operacje i zabiegi przeprowadzane na moich ciałach i jestem ich Re-mixem, czyli powtórką, kopią, sondą, z łaciny „folio”. Zaś OJCIEC NEBIESKI czuwa nad wykonywaniem scenariusza. Jest kimś w rodzaju reżysera. Jest architektem i wykonawcą PLANU. Bywa też Super-Przewodnikiem, gdy lecę z nim na holu na daleką fazę. Tylko ON z całego zastępu Niefizycznych Przyjaciół dysponuję taką Energią, a łapy ma jak dwa bochenki chleba :)

To tak w skrócie. Są jeszcze ochroniarze: Aniołowie i Anielice. Michał i Gabriel i ich hufce. Anielice, tak na marginesie, fajne, złote dziary mają. Amazonki jak nie wiem co! Odważne! Nie pierniczą się z Versusami* tylko ich bez pardony "unicestwiają". Normalnie broń do głowy. Pach! I Versus ląduje w otchłani na niższej fazie.

* już wkrótce, w „Dziennikach Jessego” opis jednego z Versusów. Skurwysyny straszne! Robią z ludzi marionetki. Zwłaszcza narkomani i alkoholicy powinni mieć się na baczności.

Co tam jeszcze o Niefizycznych Przyjaciołach? (NP)
Niekiedy to może być po prostu jeden z mocniejszych Aspektów Ja, z tzw. przyszłości, który akurat odebrał sygnał i przyszedł z pomocą. Może też to być ktoś z żyjących i niby Ci obcych ludzi, który jakimś trafem Ci nagle pomaga, lub zmarły bliski ze świadomością, że już się przekręcił, pozbierał do kupy swoje ja i teraz śmiga po poza.

Innymi słowy: każda, Wyższa Istota, która kieruje się miłością i pragnie Ci pomóc w poza, może być Twoim Niefizycznym Przyjacielem. Ale skoro niektórzy z nich żyją i mają ciała fizyczne, to jak ich wówczas nazwać? Eh ta semantyka…

DS
Darek Sugier "Reportaże św. Piotra" 2011 e-book drukarski
Darek Sugier "MIŁOŚĆ i WOLNOŚĆ Poza Ciałem"
2002 e-book drukarski

archiwalna strona Darka Sugiera
porady Darka Sugiera na oobe.pl

Czasem sobie myślę, jak Darku czułbyś się teraz, nie mając za soba tylu niesamowitych doświadczeń i przeżyć. Mam wrażenie, że jesteś lata świetlne przed nami ...

Jacy jesteśmy, nie posiadając takich doświadczeń jakie Ty masz ... Masz je tak często ...

+Quote Post

Posty w temacie
- Faithful   Kim Są Niefizyczni Przyjaciel ?   03.02.2013 - 21:42
- - masa   http://www.oobe.pl/park/index.php?showtopic=125 h...   03.02.2013 - 22:04
|- - Soly   O, to raz się wypowiem, bo mi dał niefizyczny pr...   04.02.2013 - 01:58
- - Pavveł   Jeśli z własnego doświadczenia miałbym powiedz...   04.02.2013 - 12:48
- - Foks   CYTAT(Faithful @ 03.02.2013 - 21:42)...   04.02.2013 - 16:18
- - PigsOnTheWings   może w pewnym sensie ludzki rozum stwarza także ...   04.02.2013 - 18:16
- - Darek Sugier   Niefizyczni Przyjaciele (oczywiście mówię tylko...   04.02.2013 - 19:21
|- - Faithful   CYTAT(Darek Sugier @ 04.02.2013 - 19...   04.02.2013 - 21:28
|- - RychuBaca   CYTAT(Pavveł @ 04.02.2013 - 12:48) ...   04.02.2013 - 21:57
- - uncommon   Panie DS, a jak ja mam 1 ''Niefizycznego P...   04.02.2013 - 19:30
|- - Darek Sugier   CYTAT(uncommon @ 04.02.2013 - 19:30)...   04.02.2013 - 19:52
- - MadziaKK   To i ja umieszczę, co sądzę o tych, ktorzy są ...   05.02.2013 - 10:13
- - Tenshin   Szybkie pytania: Czy narzucacie swoim niefizyczny...   05.02.2013 - 20:48
- - Sagle   A to i ja myślę tak, że Niefizycznym Przyjaciel...   05.02.2013 - 22:24
|- - RychuBaca   CYTAT(Sagle @ 05.02.2013 - 22:24) A ...   05.02.2013 - 23:26
- - Sagle   ^^ I tak, i nie, bo doświadczyłem tylko jednego ...   06.02.2013 - 10:46
- - MadziaKK   CYTAT(RychuBaca @ 05.02.2013 - 23:26...   06.02.2013 - 11:22
- - Leelaja   CYTAT(MadziaKK @ 06.02.2013 - 11:22)...   06.02.2013 - 11:54
- - RychuBaca   CYTAT(Sagle @ 06.02.2013 - 10:46) ^^...   06.02.2013 - 12:06

Reply to this topicStart new topic

Wersja Lo-Fi OOBE Porady Roberta Monroe Porady Brucea Moena Porady Darka Sugiera Kontakt Park