|
|
05.02.2013 - 15:33
|
|
|
Przyjaciel Rodziny ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy |
Nie no po prostu zacznę kasować wszystkie posty nie związane z tematem przekleństwa i podjudzanie właściwie dawno już tak powinienem zacząć robić, bo widać co się dzieje jak negatywne emocje zostają podsycane energetycznie, ludzie przestają mieć kontrolę nad emocjami i te zaczynają dominować. To nie dyskusja Zielarz to pierdolenie i najeżdżanie na siebie, a tak ludzie zaczniecie się może w końcu wysilać i przestaniecie przenosić swoje fazy na forum. ...Prawo może Ci się nie podobać, ale obowiązuje i tutaj na forum. Uniemożliwiając i wycinając po raz kolejny moją odpowiedź, udowadniasz gdzie to prawo masz. Są pewne granice. DS był je uprzejmy przekroczyć przy Twojej pełnej akceptacji. Nigdy nie obrzucałem nikogo inwektywami. Nie mam tego w zwyczaju. Albo umożliwisz mi odpowiedź w tym wątku, albo będziemy to musieli załatwić w inny sposób, jako że chyba nie zdajesz sobie sprawy, że nawet tutaj pewna odpowiedzialność prawna istnieje. Nie o emocje tu chodzi, ale o pewne pryncypia. twistoid dobrego adwokata musisz sobie wynająć. :) zx straszysz, nie ładnie - nie rozśmieszaj się i innych. twistoid, jasno napisał jakie zmiany chce wprowadzić - jest to dobry kierunek. Zielarza odbieram podobnie, jak i wiele osób na tym forum. Owszem pisze inteligentnie i również na temat - co fanie się czyta, ale częściej są niestety zaczepne, odbiegające od meritum, sugerujące - uwłaszczające rozmówcy - być może to jego sposób bycia i tak już zostanie. Choć jakbyś, to w sobie nieco zmienił to może inni myślący podobnie się zmienią, wszak już masz pewien autorytet. Przemyśl to. zx piszesz "Nigdy nie obrzucałem nikogo inwektywami" W jednym z tematów, zupełnie nie na temat, jad popłyną przekleństwem coś w stronę Darka, nie będę cytował, bo forum tez dzieci czytają. Chyba zgodzisz się ze tego nie powinno być na forum. I twistoid chce w końcu taką fale spamu zatrzymać, co w tym złego. Osoba która bawi się w trola, nie dostrzega tego i nie widzi nic w tym złego – bo uważa to za normalny rozwojowy ruch i dobry stan rzeczy – jest fanie, jest spoko. Jeśli trola - wirusa nie opanujesz, wówczas on opanuje ciebie. Pamiętam początki tego forum, też było trolowanie ale nie w takim stopniu jak teraz – gdzie z forum robi się ściek. Powstało wówczas AP, uczestniczyłem w nim, było bardzo konstruktywne, przyjazne i na temat. Nie twierdze, żeby powstało ponownie AP, jednak moderowanie większe oobe.pl jest koniczne, żeby śmietnik się większy nie robił a obecnie jest, i to duży. Powstaje temat, kilka postów na rzeczy i dalej sruu... Oderwane zupełnie od meritum, podjudzanie, sprytne podsycane z lekką dozom emocji sugestywne zdania, działające na innych, przeciwko innym – jak w polityce, do bani taka dyskusja. Uważam ze to dobry ruch, pewnie część opozycji ( ci co lubią trolować) niechcących zmian będzie protestować na różne sposoby. Grożąc, krzycząc, twistoid musi odejść – bawiąc się Leperomanie. Ale wytrwałości życzę, wszak nie ma początku i końca, jest tylko zmiana – a ta uważam będzie dużo bardziej budująca i rozwijająca to forum. |
|
|
|
![]() |
05.02.2013 - 17:33
|
|
|
Dusza Towarzystwa ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy |
Pomyliło mi się. Ty tylko kazałeś się pierdolić i coś o gównie pisałeś. Na tym właśnie polega manipulacja. Przy kilkuset moim postach, bierzesz jeden gdzie tylko raz użyłem, w całej swojej historii pobytu tutaj, jednego wulgarnego słowa, a następnie ogłaszasz, że obrzucam Ciebie inwektywami. To teraz popatrz na swoje posty i ile tam jest wiązanek. U mnie raz. U Ciebie wielokrotnie. Pomiędzy jdnorazowym, nieeleganckim zwrotem, a obrzucaniem inwektywami istnieje dosyć duża różnica. Na tym polega manipulacja. zx piszesz "Nigdy nie obrzucałem nikogo inwektywami" W jednym z tematów, zupełnie nie na temat, jad popłyną przekleństwem coś w stronę Darka, nie będę cytował, bo forum tez dzieci czytają. Chyba zgodzisz się ze tego nie powinno być na forum. I twistoid chce w końcu taką fale spamu zatrzymać, co w tym złego. Jak to fajnie i łatwo przyczepiać ludziom łatki. :) Gdzież to mój jad płynie z przkleństwami i to nie na temat? Jak napisałem wyżej, jeden raz użyłem wulgarnego wyrażenia na tym forum. Nie mnie się mierzyć z mistrzami słowa podwórkowego. Ale co to ma za znaczenie? Wystarczy przecież napisać w kilku miejscach forum, że przeklinam i obrzucam inwektywami i już jest OK. "Prawda i fakty" poszły w świat. Czy przypadkiem również nie na takim zachowaniu polega trolling przeciw któremu tam gorąco tutaj protestujesz? twistoid dobrego adwokata musisz sobie wynająć. :) zx straszysz, nie ładnie - nie rozśmieszaj się i innych. twistoid, jasno napisał jakie zmiany chce wprowadzić - jest to dobry kierunek. Czytaj moje posty ze zrozumieniem. Nie napisałem nawet jednego zdania na temat ewentualnej moderacji, co sugerujesz. Chodziło mi tylko o możliwość zamieszczenia sprostowania, w miejscu gdzie pomówienie padło. Pomijając prawo, w cywilizowanych grupach istnieje również obyczaj wyjaśniania takich spraw. Szkoda, że tutejszy moderator takich zasad nie zna i nie chce przestrzegać. A i Ty chyba nie jesteś ich zwolennikiem. Tym bardziej, że wbrew faktom zarzucasz mi wulgarną zjadliwość. Warto na przyszłość zapoznać z faktami, na których temat się wypowiadasz. |
|
|
|
05.02.2013 - 17:45
|
|
|
Dusza Towarzystwa Grupa: OOBE VIP Notatnik |
Widzę, że moderacja tego forum to istna porażka...
|
|
|
|
![]() ![]() |
| Wersja Lo-Fi OOBE Porady Roberta Monroe Porady Brucea Moena Porady Darka Sugiera Kontakt Park |