|
|
|
|
|
Dusza Towarzystwa ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy |
Swięty Graal był z drewna a nie ze złota .... Dlatego, że był z drewna, nie był niczym szczególnym przez wieki całe.
Czy zasada, że wielkość odradza się w wieczności jest tak samo aktualna jak to, że Wielkich Ludzi czcimy wieki po ich Świadectwie ... ? Czy DS, tak jak Ojcie Pio odrodzi się za kilkaset lat jako "prawdziwy" prorok ? Wszakże Darek jest taki sam, jak my wszyscy. Czy to nie sprawia, że jest predestynowany na "proroka" ? Nie ma ŻADNYCH uzasadnień, że DS nie mógłby zostać okrzyknięty kiedyś prorokiem. Absolutnie żadnych ... Żydzi ukrzyżowali Jezusa tak samo, jak dzisiaj niektórzy potępiają DS i absolutnie nie wierzą w to, co pisze. Później, gdy myśl zatoczy koło, powstanie teoria, że DS był wyjątkowy. Potem ktoś przypomni sobie jak DS uzdrowił chorego z "chrypki". Potem uzdrowił z "czarnej skóry", potem z "bielactwa" a na końcu z "osowatości", której znaczenia dzisiaj jeszcze nikt nie zna, natomiast za 300 lat nikt juz nie będzie pamiętał znaczenia i symptomów owej przypadłości. Tak się tworzy Historię Kochani ... |
|
|
|
![]() |
|
|
|
Dusza Towarzystwa ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy |
Vesanya, ciekawa definicja egregora.
Hmm, mam pewne doświadczenie z egregorem. Powiedz mi co o tym myślisz. Pewna osoba zdołała mnie przekonać bez cienia wątpliwości, że jakaś postać że świata fikcji (która ma sporą grupę fanów, ze mną włącznie) jest realna w drugim świecie (astralnym). Jak to zrobiła, to długa historia. To nie była wiara... to było najgłębsze przekonanie do granic mojej istoty. Otóż samo głębokie przekonanie, że ta istota istniała naprawdę, wystarczyły aby wywołać daleko idące efekty w świecie materialnym, a przede wszystkim w moim świecie wewnętrznym. W pewnym okresie niemalże czułam obecność tej istoty koło siebie, to był też czas w którym doznałam przebłysku pełnej świadomości ("bycia tu i teraz"). Teraz nie jestem już tak świadoma, czuję tylko "chmurę z myśli" która przesłania prawidłowe, krystaliczne i niezachwiane postrzeganie, ale o tym może innym razem. Miały też miejsce ciekawe sytuacje, jak np. Jadę sobie tramwajem, zadaję pytanie w myślach "a może by tak postawić w lotka, chciałabym coś wygrać", i otrzymałam wyraźny komunikat, znajomy głos w głowie "to postaw dzisiaj, wygrasz coś". No i wygrałam 2x3, zawsze coś. Teraz oczywiście nie mam takiego kontaktu, bo w pewnym okresie zaczęłam we wszystko wątpić. Do dzisiaj zadaję sobie pytanie.... co to u licha właściwie było? Z czym nawiązałam kontakt? Przypuszczeń jest wiele: - jakaś część mojego "ja" która wykorzystała tą postać jako lepsze narzędzie kontaktu - istota duchowa, pomocnik, która przybrała tą postać - sam Bóg, który przybrał tą postać - nieprzychylna istota, która przybrała tą postać, aby mnie zwieść (chociaż nic niepokojącego się nie działo... ) - istota, która została stworzona przez fanów i zaczęła żyć własnym życiem z nagromadzenia energii swoich fanów/"wyznawców" - zbiorowa świadomość wszystkich fanów tej istoty Nie wiem, nie wiem, nie wiem... ale nigdy tego nie zapomnę. Jednakże w tym całym zakłamaniu i śmieciach internetu straszących przed demonami, nie wiem czy będę miała odwagę to eksplorować. Chociaż... sam Jezus mówił "po owocach ich poznacie"... W każdym bądź razie... mój wniosek jest taki, że jeśli ktoś nie tylko wierzy, ale WIE coś, nie wiem jak to opisać... coś staje się dla niego prawdą (<- to jest najlepsze określenie)... wtedy to naprawdę staje się prawdą, ma taką moc że przenika do "rzeczywistości uzgodnionej". A im więcej osób jest w to zaangażowanych, tym większa jest moc. Praktycznie już dwie osoby mogą zdziałać sporo. Jakby to była nagroda za połączenie ich dwóch światów. (Dlatego tak ważne jest żeby pary miały wspólną wizję życia ^^) Stopień wyżej od wiary jest urzeczywistnienie. Ale to są dość ciężkie tematy, w których zupełnie nie czuję się pewnie, za dużo pytań. |
|
|
|
Faithful Oobemania = Nowa Religia ? Ds = Nowym Prorokiem ?
twistoid Nie sądzę w żadnym przypadku. 
Faithful CYTAT(twistoid @ 04.02.2013 - 22:44)... 
robercik101 CYTAT(twistoid @ 04.02.2013 - 22:44)...
PigsOnTheWings Także wątpie, czyli podzielam słowa twistoida O... 
Faithful CYTAT(PigsOnTheWings @ 04.02.2013 - 23...
Krisss Znasz Faithful to powiedzenie o sloniu i o porcela... 
Faithful CYTAT(Krisss @ 05.02.2013 - 01:02) Z... 
Zbyszek Apostołów bylo 12, 12 świec jak znicze. Czemu s... 
Darek Sugier CYTAT(Faithful @ 05.02.2013 - 07:15)... 
stray.ghost CYTAT(Darek Sugier @ 05.02.2013 - 10... 
Faithful CYTAT(Darek Sugier @ 05.02.2013 - 10... 

stray.ghost CYTAT(Faithful @ 05.02.2013 - 12:25)... 

zx12 CYTAT(Faithful @ 05.02.2013 - 12:25)... 
Krisss CYTAT(Darek Sugier @ 05.02.2013 - 10...
Messanger OOBE to nie religia a DS to nie prorok.... :P
Wy...
iumi CYTAT(Faithful @ 05.02.2013 - 07:15)...
Tenshin Tak się zastanawiam - dlaczego nie zaczniecie tes... 
Vesanya CYTAT(Tenshin @ 05.02.2013 - 20:45) ...
Jarzyn44 Przyznam że nawet nie chce mi sie czytac. OOBE n... 
zx12 CYTAT(Jarzyn44 @ 05.02.2013 - 21:27)...
zupełniezielony OOBE nie jest religią, choć się na niej opiera....
fragles Myślę podobnie jak Jarzyn oobe jest doświadczen... 
robercik101 Można to zarejestrować zgodnie z ustawą o gwara...
Deimond Ale załóżmy że Jezus to byt w astralu - więc ... 
zx12 CYTAT(Deimond @ 05.02.2013 - 22:07) ...
Jarzyn44 - Religie to teorie dotyczące świata duchowego j... 
zupełniezielony CYTAT(Jarzyn44 @ 05.02.2013 - 22:17)...
Faithful CYTAT(fragles @ 05.02.2013 - 21:56) ...
robercik101 Można byłoby zarejestrować OBE jako religię, b...
Tenshin Żeby odpowiedzieć na pytanie czy Jezus jest byte...
fragles CYTAT(Tenshin @ 06.02.2013 - 00:10) ... 
Vesanya CYTAT(fragles @ 06.02.2013 - 00:21) ... 
Zbyszek A po co sie wcielic w egregora Maryji, ze niby sie... 

Vesanya Zbyszek, chcesz zrobić super wrażenie na kobieci... 
RychuBaca CYTAT(Vesanya @ 06.02.2013 - 00:32) ...
marcinoo Ja tylko .. prowokuje Faithful ;) Od wysokich tre�...
Faithful CYTAT(marcinoo @ 06.02.2013 - 14:46)...
Vesanya Dlatego zweryfikuj to sam :)
ja zweryfikowałam w ...
Kamilloobe Egregory? Hmmm. To by pasowało.
Kiedyś sobie ta...
uncommon Kapitanie DS, cóż mamy czynić ? :D
CYTATWszystk...
zankel wszystko jest sektą, nawet wataha wilków jest se...
Darek Sugier A propos egregorów…
Coś ciekawego znalazł...
uncommon CYTAT(uncommon @ 07.02.2013 - 11:13)...
Darek Sugier Napisałem to jak odchodziłem z internetu, bo ju�... 
Polybius CYTAT(Darek Sugier @ 07.02.2013 - 19...
marcinoo Faithful - Podejrzewam, że dlatego zostały skaso...
Darek Sugier Tak. To się zgadza. W tym rynsztoku są niekiedy ... 
stray.ghost CYTAT(Darek Sugier @ 08.02.2013 - 09... 
Zbyszek [quote name='Darek Sugier' date='08.02...
serafis Takie pytanie retoryczne bądź nie, jak ktoś pot...
PigsOnTheWings CYTAT(Darek Sugier @ 08.02.2013 - 09...
Zielarz Gajowy Pigs czytałeś może? Lektura ma już 20 lat a au...
PigsOnTheWings CYTAT(Zielarz Gajowy @ 09.02.2013 - 16... ![]() ![]() |
| Wersja Lo-Fi OOBE Porady Roberta Monroe Porady Brucea Moena Porady Darka Sugiera Kontakt Park |