CYTAT(Vesanya @ 10.02.2013 - 12:11)

Gratulacje :) moim zdaniem dusza wchodzi do dziecka z pierwszym oddechem. Ale dusza może towarzyszyć matce przez całą ciążę, opiekując się nią. Ja tak miałam. Oczywiście to moje subiektywne doswiadczenie - dusza była obok mnie, a nie w dziecku. Czuwała nade mną, gdy np sie wkurzałam, to czułam muskanie na twarzy. Często mi się śniła i zapewniała, ze wszystko będzie dobrze. Dlatego zwracaj uwagę na sny przyszłej mamusi :) I jeszcze jedno - jak urodziłam moje dziecko to jeszcze przez parę tygodni czułam ten kontakt, ale coraz słabiej aż zanikł. Wygląda to tak, jakby rzeczywiście dusza sie zakotwiczała i zajmuje jej to jakiś czas.
Ciekawe że dusza opiekująca się tobą, była świadoma tego, wydaje mi sie że większosc dusz zostaje poprostu wplatana w bieg kolejnych inkarnacji bez świadomosci tej zmieny (tylko z zarysem przeszłości ktory i tak zaniknie) no nic moze w przypadku twojego dziecka bylo inaczej, w koncu ludzie ktorzy wchodzą do pewnej rzeki już zawsze beda mieli na sobie jej wilgoc i to w pozytywnym i negatywnym znaczeniu. Beda czuć coś wiecej lub beda sami sobie podswiadomie interpretowac rozne odczucia.
Mironus25 gratulacje bobaska ktory nadejdzie ;)