CYTAT(Mysouliselsewhere @ 13.02.2013 - 03:16)

Praktycznie codziennie mam świadome sny, ale nie mogę tego wykorzystać. Zazwyczaj mam koszmary, uciekam przed kimś i myślę sobie, noo skoro to świadomy sen chcę latać, ale nic się nie dzieje, nie latam, myślę sobie no co jest ? to przecież świadomy sen, ale nadal nic. Nie wiem po co mi świadome sny , skoro nawet nie mogę ich kontrolować, nie rozumiem , w czym problem ? Ja od zawsze mam świadome sny, nie robię jakiś sztuczek przed snem, po prostu wiem że śnię, nawet umiem się wybudzić (zazwyczaj).Jak myślicie ? Gdzie tkwi problem ? A może ze mną jest coś nie tak >.<
Jesteś świadoma że śnisz ale obraz stworzony przez ciebie płata Ci figle. Następnym razem gdy ktoś cię goni olej go, bo skoro to zwykły sen to nic nie moze Ci się stać:)Ja miałem takie świadome sny jak byłem dzieckiem, i poddawałem się w nich mimo świadomości. Myślę że miałem tak bo duży wpływ mieli rodzice, zawsze nie zwracałem uwagi na to co ja czuję a to co oni mogli by czuc gdybym posiadał inne przekonania niz oni. Podobnie w śnie boisz się zmiany, nie wiesz o tym ale coś cię odpycha od tego by przejąć kontrolę nad snem. Mimo odzyskania świadomości w śnie musisz wyznaczyc sobie jakis cel, zacznij od drobnostki np. poszukaj czegoś we śnie. (ławki i usiądź na niej ) jak będziesz myśleć całymi dniami o tej ławce w końcu sama stworzysz taki obiekt.
Boisz się czegoś, jesteś raczej samotniczką jak się mylę to już się nei będę wypowiadał. Zbyt zależy Ci na akceptacji ludzi, a to im powinno zależeć na akceptacji twojej osoby.
Więc następnym razem skup się, jesteś Ty i tylko Ty a to twój Świat!!