CYTAT(Mysouliselsewhere @ 13.02.2013 - 03:16)

Praktycznie codziennie mam świadome sny, ale nie mogę tego wykorzystać. Zazwyczaj mam koszmary, uciekam przed kimś i myślę sobie, noo skoro to świadomy sen chcę latać, ale nic się nie dzieje, nie latam, myślę sobie no co jest ? to przecież świadomy sen, ale nadal nic. Nie wiem po co mi świadome sny , skoro nawet nie mogę ich kontrolować, nie rozumiem , w czym problem ? Ja od zawsze mam świadome sny, nie robię jakiś sztuczek przed snem, po prostu wiem że śnię, nawet umiem się wybudzić (zazwyczaj).Jak myślicie ? Gdzie tkwi problem ? A może ze mną jest coś nie tak >.<
Wszystko z tobą w Porządku. Łatwo mieć świadomy sen, gorzej jest z jego kontrolowaniem. W moim przypadku na początku najlepszym sposobem na odzyskanie świadomości we śnie, było liczenie palców u ręki, Kilka razy dziennie w REALU sprawdzałem czy potrafie policzyć swoje palce, po jakimś czasie sie to zakodowało i we śnie również zaczałem liczyć, I jak okazało się że mam ich 4, odzyskałem świadomość.
Potem kolejne co musiałem opanować to "opanowanie się" xD, Doszedłem do wniosku żeby nie od razu "Penetrować świat snu" tylko powoli się dostrajać, Czesto zdarzało się tak że za bardzo się "podnieciłem" tym że świadomie śnie i wybudzałem się! Także spokojnie do tego podchodź. Pozdrawiam!