Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

oobe.pl

Start Porady Roberta
Monroe
Porady Brucea
Moena
Porady Darka
Sugiera
Park Forum
Notatki
Arty
> Dlaczego Nie Mogę Kontrolować świadomego Snu ?
Mysouliselsewhere
post 13.02.2013 - 03:16
Post #1

Gość Rodziny
Grupa: Podróżnicy
*
Nr użytkownika: 9195

Praktycznie codziennie mam świadome sny, ale nie mogę tego wykorzystać. Zazwyczaj mam koszmary, uciekam przed kimś i myślę sobie, noo skoro to świadomy sen chcę latać, ale nic się nie dzieje, nie latam, myślę sobie no co jest ? to przecież świadomy sen, ale nadal nic. Nie wiem po co mi świadome sny , skoro nawet nie mogę ich kontrolować, nie rozumiem , w czym problem ? Ja od zawsze mam świadome sny, nie robię jakiś sztuczek przed snem, po prostu wiem że śnię, nawet umiem się wybudzić (zazwyczaj).Jak myślicie ? Gdzie tkwi problem ? A może ze mną jest coś nie tak >.<
Profile CardPM
+Quote Post

Start new topic
Odpowiedzi
Negai1
post 14.02.2013 - 15:25
Post #2

Dusza Towarzystwa
Grupa: Podróżnicy
Nr użytkownika: 9274

Ja świadomy sen mam praktycznie od dzieciństwa, więc się wypowiem.
Zacznijmy od tego- że wdg. mnie są dwa rodzaje kontrolowania snu

1. Manipulacja snem
2. Stwarzanie snu

1 Manipulacja jest łatwiejsza, i ma często lepsze skutki. Tzn. trzeba mieć świadomość w śnie, ale za razem wczuć się w realia snu. Tzn. przykład: Jeśli goni cię morderca czy bóg wie kto, pomyśl sobie ,,teraz jeśli wezmę komórkę, i wybiorę numer ,,policja" to w trybie natychmiastowym przyjedzie policja i go zaaresztuje". Dodam tylko, że musisz być pewna że tak się stanie, a nie wmawiać sobie ,,to jest sen więc MOŻE jesli wezmę komórkę o ile wgl. będę ją miała w kieszeni to znajde tam możliwe numer policji i go wezmą".
Bądź pewna tego wszystkiego :)
Wiedz również że nie da się np. zmusić jakiegoś człowieka/stwora w śnie by coś powiedział (w sensie nie możesz sobie tego wyobrazić, że coś mówi albo że odchodzi) tylko musisz powiedzieć coś w stylu ,,o już późno, musisz sobie iść"
a nie maltretować swoją wyobraźnie by oni coś powiedzieli, bo nie wiem czy to nawet jest możliwe, skoro postacie w snach tworzy nasza podświadomość, nad którą my nie mamy kontroli, a jedynie możemy nią manipulować!

2 jest to stwarzanie snu, troszkę cięższe, ale też da się robić. Od razu zacznę że stworzenie jakiegoś człowieka jest niemożliwe. Przynajmniej według mnie.
Co najwyżej przejdzie ci jego obraz w głowie, ale zniknie on po paru sekundach.
Jedyne co możesz zmanipulować snem by on się pojawił (patrz punkt 1)
Ale za to, w śnie możesz do woli stwarzać przedmioty. Jeśli np. goni się morderca, a widzisz obok jakieś krzaki, to pomyśl sobie ,,w tych krzakach znajdę nóż dzięki któremu go odstraszę". Jest to poniekąd manipulacja snu. Jeśli podejdziesz a pod krzakami nie będę noża (bo też tak może się zdarzyć, gdyż jest to związane z tym, że nasza podświadomość nam mówi ,,ale przecież pod krzakami nie ma na ogół noży czy innych broni!" wtedy go sobie wyobraź. Skup się na chwile na tym miejscu, wyobraź sobie jego dokładny kształt, nie martw się tym że morderca cię goni- nie martw się, on poczeka :)
Jak już nóż się pojawi, weź go do ręki, i działaj :)
Możliwym jest że zagrożenie zniknie, gdyż za bardzo skupisz się na nożu, bądź nieświadomie przeniesiesz się do innego snu.

Ale tak co do twojego problemu: Nie możesz latać, bo twoja podświadomość mówi ci ,,ale halo halo, przecież nie można latać!" zwłaszcza jeśli w śnie nie miałaś unosić się nad ziemią (bo pamiętajmy że nasz sen zawsze dąży do jakiegoś tam zakończenia, jeśli nagle uzyskujemy świadomość, ale w tym śnie nie mieliśmy latać, no to tym bardziej że nie znamy tego zjawiska z życia, nie będziemy latać!)
Spróbuj zmanipulować snem bądź stworzyć jakąś broń :) A latanie zostaw sobie na później, gdy twoja świadomość będzie tak mocna, że nawet oszukasz swoją podświadomość że ty jednak możesz latać.

Trochę skomplikowanie to napisałam ale mam nadzieje że się połapiesz :)
Profile CardPM
+Quote Post

Go to the top of the page
Start new topic