CYTAT
Jak myślicie to tylko wymysł mojej wyobraźni czy raczej nie?
Wymysłem Twojej wyobraźni jest to, że jesteś wyodrębniona do ciała fizycznego żyjąć na planecie ziemia. Wymysłem jest także to, że w tym świecie śnisz i spotykasz kogoś kto zwie się opiekunem. Jeżeli porzucisz wszystkie te iluzje, to poznasz prawdziwe jestestwo opiekuna.Chęć ujrzenia go w ld zawsze wiąrze się z projekcją na jego temat. Jego obraz nigdy nie będzie rzeczywisty, ponieważ będzie tylko obrazem łatwym do zrozumienia przez Twój umysł. Opiekuna możesz poznać poprzez czucie SIEBIE. Skieruj podczas snu uwagę na swoim istnieniu, na obecności. Jeżeli uwagę skierujesz na zewnątrz, to zaczniesz Tworzyć, a wtedy bez względu jak opiekun Ci się nie ukaże i co nie powie, to nie będzie doświadczany w prawdziwy sposób. To co zwiesz opiekunem w snach pełni role łącznika pomiędzy tym kim jesteś naprawdę, a obecnym postrzeganiem Twojego umysłu na temat tego kim jesteś. Jeżeli zależy Ci tylko na informacjach, to może przekazać Ci on cenne i wartościowe informacje, ale tylko ze sfery świadomośći w której żyjesz na codzień. Zrozumiesz to, co tyczy się świata fizycznego. Informacje na temat tego gdzie znajduje się opiekun albo jak się nazywa, będą tak długo niezrozumiałe przez ciebie, póki sama ich nie doświadczysz.
CYTAT
Później powiedział że jest opiekunem jednoludzkim czego już zupełnie nie rozumiem, i myślę przez to że to moja wyobraźnia go stworzyła.
To że tego nie rozumiesz, to nie znaczy że to nie jest prawda. Wszystko co tyczy się opiekuna wykracza poza pojmowanie ziemskie. Jednocześnie faktem jest, że Twoja wyobraźnia go tworzy, tak jak wszystko.
Istnieją istoty niefizyczne zaprzyjaźnione z człowiekiem i można byłoby im przypisać rolę opiekuna, ale w rzeczywisotści są jedynie opiekunem dla samych siebie.
Ps. jeżeli chodzi o jaszczura, to popytaj go jeszcze o to. Mam swoją opinię na ten temat ale wolałbym Cię nie programować.