|
|
26.02.2013 - 23:31
|
|
|
Dusza Towarzystwa ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy Notatnik |
|
|
|
|
![]() |
27.02.2013 - 13:48
|
|
|
Dusza Towarzystwa ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy |
Faktycznie fajne ! Bardzo fajnie przedstawione, konkretnie i rzeczowo, bum, bum, jak takie dobrze wymierzone ciosy – ale tylko do 5-tej minuty (mniej wiecej). Potem – mimo ze jest jeszcze pare naprawde ladnych perelek – pewne tezy sa juz mniej przekonywujace albo kontrowersyjne.
Ale zgadzam sie calkowicie – jak mogloby byc inaczej skoro sam to trabie co chwile? – odnosnie niebezpieczenstwa ‘lewopolkulowosci’ naszego zycia! Tzn : przesadnego znaczenia jakie jemu powszechnie sie nadaje ; czasem jest to wrecz wylacznosc, ekskluzywnosc lewej polkuli – rownowaga zostala zachwiana, czym dobrym moze to sie skonczyc? Nawet na tym forum, ‘cool’, anty-sklerotycznym i nowatorskim, przynajmniej odnosnie tematu, pewne osoby wpadaja w panike kiedy przechodzi sie z lewej na prawa polkule! Takie kryteria jak dobre-zle, mile-nieprzyjemne, radosne-przygnebiajace, jasne-ciemne...w ogole nie istnieja. Lewa polkula : dobrze! Prawa : zle!(offtop). Tak jak pokazano to w clipie – tak jest w szkole, tak jest w pracy, tak jest w zyciu na codzien miedzy ludzmi : jaka to szkoda...Czekaja nas (ludzkosc) jeszcze dlugie ponure zimowe nocne lata zanim kryteria sie zmienia. Bo sie zmienia! -)) |
|
|
|
27.02.2013 - 18:03
|
|
|
Dusza Towarzystwa ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy Notatnik |
Dobre doświadczenie odnośnie pókul mózgowych przedstawia podany niżej link, nie będę tekstu powtarzał od kogoś mądrego więc wklejam: Używasz prawą czy lewą półkulę Kobieta u mnie się kręci według wskazówek zegara, później zmienia ruch...:) Wszystko wskazuje na fakt, że jeszcze ze mną nic straconego chęć poznawania świata zmienia człowieka z półmózga na kogoś kto używa całości...,,Zacznij świadomie decydować o tym, co wpuszczasz do swojej głowy.'' gdziekolwiek nie pójdę leci tam obraz w pudełku który dostarcza mi obrazów, tym samym obniża zdolności twórczego myślenia. Bo nie oszukując się w tym pudełku mamy wszystko przedstawione na tacy, przez co nie czujemy sie zdrowi a teraz próbuję manifestować gryźć sie ze swym telewizorem hehe a mam l4 miałem nadzieje że będę mieć parę fajnych ld-ków ale o dziwo człowiek zamknięty jak w klatce ma ograniczone pole manewru. ,,Gdy czytasz książkę, używasz swojej wyobraźni, bo sam tworzysz obrazy. Gdy słuchasz radia, również je tworzysz- wtedy wyobraźnia i twórcze myślenie się rozwijają. Telewizja natomiast daje ludziom wszystko gotowe. Oglądając ją często, telemaniacy tracą umiejętność używania swojej wyobraźni.'' Tym samym poprzez manipulację obrazami oddalają nas od świata który jest realistyczny. |
|
|
|
Foks Iluzja I Rzeczywistość Istota Duszy 26.02.2013 - 23:31
iumi "Bóg to nic więcej jak duchowa sieć łącz... 27.02.2013 - 18:20
iumi CYTAT(Foks @ 27.02.2013 - 18:03) Dob... 27.02.2013 - 18:23
Zielarz Gajowy Wystarczy przeczytać kilka książek, aby zdobyć... 27.02.2013 - 19:31
Krisss Problem tylko w tym ze jest tyle roznych pogladow,... 27.02.2013 - 20:00
Foks "Nie wolno mi się denerwować, muszę się z... 27.02.2013 - 20:29
Krisss Mozg jest narzedziem, instrumentem, ma pomoc swiad... 27.02.2013 - 23:43
Foks CYTAT(Krisss @ 27.02.2013 - 23:43) M... 28.02.2013 - 10:02
Krisss Swiadomosc jest juz na pewno ‘w jakis sposob... 28.02.2013 - 12:13![]() ![]() |
| Wersja Lo-Fi OOBE Porady Roberta Monroe Porady Brucea Moena Porady Darka Sugiera Kontakt Park |