|
|
26.02.2013 - 23:31
|
|
|
Dusza Towarzystwa ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy Notatnik |
|
|
|
|
![]() |
27.02.2013 - 20:29
|
|
|
Dusza Towarzystwa ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy Notatnik |
"Nie wolno mi się denerwować, muszę się zrelaksować" :-) staram się jak mogę, ale pracuję w takiej branży że muszę zarzucić czasami ch***m:) tam to brzmi jak ,,cześć kolego'' znajomy mnie zachęcał do przeczytania paru książek na ten temat, ale neistety nigdy nie mogłem znaleźć czasu na tak bogatą wiedzę.
Nauki Dzogczen zostały wprowadzone do Tybetu w VIII w. i od tamtej pory są praktykowane w nieprzerwanej linii przekazu przez całe pokolenia oświeconych mistrzów. Warto było by się wiec zaznajomić z tą wiedzą, chociażby w części być może to mi pomoże w zaspokojeniu mojej ciekawości, która jak narazie ma ciągły nei dosyt. Pjona Zielu znawco miodów, kaw żołędziowych i wielu innych artykułów którę testuje na sobie, ale niestety musiałem skorzystać z antybiotyków bo złapałem jakieś cholerstwo pewno od jakiegoś ryla (górnika). Dla osób zainteresowanych mam jeden link: http://www.himavanti.org/pl/c/mistrzowie/n...haraj-1887-1981 Problem tylko w tym ze jest tyle roznych pogladow, religii, nauk, a kazde ma swojego Mistrza ktory twierdzi ze to on wlasnie glosi prawde, inni tkwia w bledzie i iluzji... Ale rozwiazanie ‘zagadki’ znajduje sie juz w tym poscie : dla mnie kobieta kreci sie tylko i wylacznie w kierunku wskazowek zegarka, na prawo. Jest to dla mnie pewnosc! Ale pokazalem innej osobie ktora widzi – ku mojemu wielkiemu zdumieniu! – ruch przeciwny, na lewo, a od czasu do czasu wedlug niej ten ruch sie odwraca! Mowi „o, widzisz, teraz sie odwrocil!”. Nie do wiary, bo ona rowniez jest pewna na 100%, patrzyla na mnie z niedowierzaniem kiedy mowilem ze ja widze odwrotnie, myslala ze kpie.. Najwyrazniej jest tyle prawd co ludzi, kazdy ma swoja – w pewnym sensie kazdy ma racje! To cwiczonko powinno byc na portalu kazdego forum dyskusyjnego -))) Prawda mi się wydaje jest w świadomości, a nie w tym jak widzi to nasz mózg:-) Ale przyznam Ci sie jak kiedyś pokazywałem ten artykuł znajomemu czy matce też nie dowierzała i mieliśmy ubaw...jak na dobrym rauszu:) |
|
|
|
Foks Iluzja I Rzeczywistość Istota Duszy 26.02.2013 - 23:31
Krisss Faktycznie fajne ! Bardzo fajnie przedstawione... 27.02.2013 - 13:48
Foks Dobre doświadczenie odnośnie pókul mózgowych p... 27.02.2013 - 18:03
iumi "Bóg to nic więcej jak duchowa sieć łącz... 27.02.2013 - 18:20
iumi CYTAT(Foks @ 27.02.2013 - 18:03) Dob... 27.02.2013 - 18:23
Zielarz Gajowy Wystarczy przeczytać kilka książek, aby zdobyć... 27.02.2013 - 19:31
Krisss Problem tylko w tym ze jest tyle roznych pogladow,... 27.02.2013 - 20:00
Krisss Mozg jest narzedziem, instrumentem, ma pomoc swiad... 27.02.2013 - 23:43
Foks CYTAT(Krisss @ 27.02.2013 - 23:43) M... 28.02.2013 - 10:02
Krisss Swiadomosc jest juz na pewno ‘w jakis sposob... 28.02.2013 - 12:13![]() ![]() |
| Wersja Lo-Fi OOBE Porady Roberta Monroe Porady Brucea Moena Porady Darka Sugiera Kontakt Park |