|
|
01.03.2013 - 18:55
|
|
|
Dusza Towarzystwa ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy Notatnik |
Witam wszystkich! jak to jest z tym lataniem? Podobno to nic prostszego, podobno wystarczy wyrazić chęć wzbicia się w powietrze w śnie świadomym. Podobno.
Powiem jak to jest w moim przypadku, otóż, gdy juz odzyskuję świadomośc we śnie i postanawiam sobie polatać nie zawsze jest to możliwe. Nie dlatego, że nie mam pełnej kontroli nad snem (a przynajmniej tak mi się wydaje), zwyczajnie trzeba wiedzieć JAK. nieraz wzbijam się w powietrze a po chwili spadam, nie potrafię utrzymać się w powietrzu, czasem potrzeba wiele wysiłku zeby się udało. W niektórych snach nagle zdawałam sobie sprawę co trzeba zrobić ( np. unieść nad głowę rękę lub obie zaciśnięte w pięść, pomyśleć o wzbiciu się w powietrze i wybić się podskakując. Innym razem podciągnąć się na niewidzialnym drążku itp. a nieraz w ogóle się nie da). Ileż to razy zdarzało się spadać z budynku zamiast wznieść się w stronę nieba ! Podzielcie się swoimi doświadczeniami w tej kwestii. Może jest jakiś uniwersalny sposób. |
|
|
|
![]() |
02.03.2013 - 02:14
|
|
|
Dusza Towarzystwa ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy Notatnik |
Witam wszystkich! jak to jest z tym lataniem? Podobno to nic prostszego, podobno wystarczy wyrazić chęć wzbicia się w powietrze w śnie świadomym. Podobno. Powiem jak to jest w moim przypadku, otóż, gdy juz odzyskuję świadomośc we śnie i postanawiam sobie polatać nie zawsze jest to możliwe. Nie dlatego, że nie mam pełnej kontroli nad snem (a przynajmniej tak mi się wydaje), zwyczajnie trzeba wiedzieć JAK. nieraz wzbijam się w powietrze a po chwili spadam, nie potrafię utrzymać się w powietrzu, czasem potrzeba wiele wysiłku zeby się udało. W niektórych snach nagle zdawałam sobie sprawę co trzeba zrobić ( np. unieść nad głowę rękę lub obie zaciśnięte w pięść, pomyśleć o wzbiciu się w powietrze i wybić się podskakując. Innym razem podciągnąć się na niewidzialnym drążku itp. a nieraz w ogóle się nie da). Ileż to razy zdarzało się spadać z budynku zamiast wznieść się w stronę nieba ! Podzielcie się swoimi doświadczeniami w tej kwestii. Może jest jakiś uniwersalny sposób. Ja macham rękami jak ptak, technika sprawdzona już jak byłem małym szkrabem. Teraz latam na supermena jedna ręka i po prostu wierze że jestem kozak i frunę. Możesz sobie nawet wymyślić wiatraczek który trzymasz w ręce i się kręci cię unosząc...Najlepszy bajer miałem z samolotem który unieruchomiłem i stał w miejscu a ja sobie po nim chodziłem. Poćwicz sobie we śnie unoszenie przedmiotów przed tym, skup się popatrz i unoś nie dopuszczaj do świadomości ze tego nie da się zrobić, raz udało mi sie zatrzymać deszcz w powietrzu zrobił sie basenik a jak spuściłem całą wodę na dół to przeskoczył mi sen na inny... http://www.youtube.com/watch?v=lYvAF42cF2I |
|
|
|
02.03.2013 - 13:16
|
|
|
|
|
|
|
02.03.2013 - 14:08
|
|
|
Właśnie chodzi o to, że to nie zawsze działa, nawet, jak się bardzo skoncentruję. Nie wiem dlaczego tak jest. Jak już zaczniesz sie unosic to nie będzie problemu, poprostu musi tak być i już... Dzisiaj spróbowałem inaczej sie unosic, w siadzie skrzyżnym pomyślałem a teraz się uniose i tak było. Zrób tak---> pomyśl jeżeli uniosę się w śnie to zjem to ciastko, i kup sobie dobre ciastko albo cos innego dobrego najlepiej z długa datą ważności hahaha żartuje oczywiscie odnośnie tej daty, spróbuj sobie wynagrodzic w realu takie rzeczy:) Nie wiem pijesz, bakasz zielsko, lubisz jeść draże, czy zupy z tytki to od ciebie zależy na co masz ochote...Ja lubie marcepan jak połoze taki marcepan to przez cały dzien za mna chodzi, tym samym będzie za tobą chodził lot we śnie...A jak myślisz o czymś cały czas to Ci sie przyśni i w śnie bedziesz gto jadła wtedy też odzyskasz świadomosć, i pomyśl ale zarąbiscie zjem sobie tego marcepana jak pofrune dobra lece!! i lecisz... Tym samym zapodasz se marcepana hehe |
|
|
|
02.03.2013 - 15:23
|
|
|
|
|
|
|
iumi Nauka Latania 01.03.2013 - 18:55
masa Jak by powiedział Romek odpowiedz jest w twoim wt... 01.03.2013 - 19:09
Draq Pozbądź się rąk, nóg, całego ciała. Jest Ci... 01.03.2013 - 19:23
iumi Czasem przegrywam z grawitacją, poprostu spadam. 01.03.2013 - 19:28
RychuBaca CYTAT(iumi @ 01.03.2013 - 19:28) Cza... 02.03.2013 - 15:34
PigsOnTheWings ja często jak frywolnie frune, czuje ograniczenie... 01.03.2013 - 19:31
iumi CYTAT(PigsOnTheWings @ 01.03.2013 - 19... 01.03.2013 - 19:35
iumi CYTAT(PigsOnTheWings @ 01.03.2013 - 19... 01.03.2013 - 20:58
PigsOnTheWings CYTAT(iumi @ 01.03.2013 - 19:35) Dzi... 01.03.2013 - 19:39
Jarzyn44 Tak to się robi, do tego jesteś stworzony, masz ... 02.03.2013 - 01:33
Neurocosmic Kiedyś śniło mi się, że znalazłem jakąś ga... 02.03.2013 - 14:32
Neurocosmic Astral Projection - People Can Fly (Delirious RMX)... 02.03.2013 - 17:22
serafis Osobiście, najlepiej latało mi się na Superman... 02.03.2013 - 21:02
Negai1 Jak dla mnie najlepszą metodą do zrobienia czego... 15.03.2013 - 22:12
Pajeczara Odkopie temat z pytaniem, czy ponosicie konsekwenc... 04.05.2014 - 08:51
klucznik CYTAT(Pajeczara @ 04.05.2014 - 09:51... 04.05.2014 - 09:21![]() ![]() |
| Wersja Lo-Fi OOBE Porady Roberta Monroe Porady Brucea Moena Porady Darka Sugiera Kontakt Park |