|
|
09.03.2013 - 13:46
|
|
|
Gość Rodziny ![]() Grupa: Podróżnicy |
Witam forumowicze. Moje pierwsze doświadczenia z oobe zaczeły się rok temu latem (krótko po śmierci przyjaciela), Pewnej nocy podczas snu świadomie zaczełam nasłuchiwać kroków pod oknem (mieszkam na parterze) były tak realne, że poczułam strach, po czym moją głowie zalała fala przeraźliwie głośnego pisku
(podobny do hamującego pociągu), poczułam paraliż i ciężkość całego ciała. Pisk trwał kilka minut po czym ustał a ja "na siłę otworzyłam oczy" (chociasz było to niezwykle trudne). Tłumaczyłam sobie, że mógł mnie w/w przyjaciel odwiedzić.. Podobna sytuacja pojawiła jakiś czas później podobny scenariusz- tyle że, tym razem nasłuchiwałam się dźwięków odkręcanej butelki w kuchni. Po tych dwóch sytuacjach zaczełam szukać wyjaśnień co to jest. Wpisałam w google i znalazłam się tutaj. Przeczytałam o oobe książki Roberta Monroe i ebooka przysłanego na maila z tej strony :) Dzisiaj jest przełomowy moment, otóż wcześnie rano kiedy ponownie położyłam się do łóżka znowu poczułam fale pisku w głowie jednak nie był już tak przerażający jak wcześniej (chyba po przeczytaniu książek nabrałam więcej odwagi), byłam świadoma i pomyślałam że chce wyjść "na zewnątrz" poczułam jakbym przesuwała się w strone podłogi, na początku nie mogłam otworzyć oczu, udało mi się otworzyć ale jedno. Widziałam obraz bardzo rozmazany i zaokrąglony. Rozpoznałam swój pokój. Oddaliłam się od ciała (jak by po omacku, bo było to trudne) niecałe dwa metry na korytarz. Byłam świadoma, że mój brat już nie śpi i chciałam go zobaczyć jednak poczułam lekki strach i wróciłam do ciała. Pisk dalej trwał a ja otworzyłam oczy (bynajmniej mi się tak wydawało).Kilka razy wychodziłam i wchodziłam otwierajac na siłe drugie oko. ostatnim motywem był obraz kiedy schodziłam z moim chłopakiem u niego po schodach, on szybciej zszedł i znikł mi w ciemnościach. Obudził mnie brat. Zastanawiam się czy dzisiejsze doświadczenie było napewno czymś w rodzaju oobe czy to tylko moja fantazja.. Emissions |
|
|
|
![]() |
| Zachariasz Lubowiecki |
09.03.2013 - 15:23
|
|
Guests |
W jaki sposób się "dostrajamy" ? Przyzwyczajając się przy kolejnych wyjściach, świadomie powtarzać, że chcemy poprawić ostrość widzenia w czasie wędrówki w drugim ciele czy też są inne sposoby? Polecam dotykanie rękoma otoczenia, mi pomaga to w 100% wypadków. Percepcja natychmiast ulega wyostrzeniu. A tu krótki, ale zwięzły poradnik ode mnie, jak ja wychodzę: http://zachariasz-lubowiecki.blog.pl/2012/...jsc-poza-cialo/ W jaki sposób się "dostrajamy" ? Przyzwyczajając się przy kolejnych wyjściach, świadomie powtarzać, że chcemy poprawić ostrość widzenia w czasie wędrówki w drugim ciele czy też są inne sposoby? Polecam dotykanie rękoma otoczenia, mi pomaga to w 100% wypadków. Percepcja natychmiast ulega wyostrzeniu. A tu krótki, ale zwięzły poradnik ode mnie, jak ja wychodzę: http://zachariasz-lubowiecki.blog.pl/2012/...jsc-poza-cialo/ |
|
|
|
emissions Początkująca- Czy To Oobe? 09.03.2013 - 13:46
diaboliq Zarówno pisk jak i wibracje poprzedzają nadejśc... 09.03.2013 - 14:44
emissions W jaki sposób się "dostrajamy" ? Przyz... 09.03.2013 - 15:14![]() ![]() |
| Wersja Lo-Fi OOBE Porady Roberta Monroe Porady Brucea Moena Porady Darka Sugiera Kontakt Park |