oobe.pl

Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

> Dlaczego?
Rollnick
post 09.08.2007 - 11:07
Post #1

Gość Rodziny
*
Grupa: Podróżnicy

Notatnik

Pewnie ten temat sie juz tu pojawial, ale zapytam - DLACZEGO? Co Was pcha do OOBE? Dlaczego ja 37-letni starzec z dwojka dzieci i mloda zona (o rok moldsza ode mnie:) ) zajmuje sie takimi doswiadczeniami? Lek przed smiercia, juz? A moze tkwiacy we mnie bunt, niezgoda na TAKI swiat? Moze CIEKAWOSC? A moze podskorna WIEDZA, ze tak trzeba, ze trzeba sluchac siebie, swojego wnetrza (psychiki, nie o bebechach mowie), ze jestesmy ludzmi nie dlatego, ze zarabiamy pieniadze, kopulujemy i w koncu umieramy? Jak Wy myslicie?
Go to the top of the page

+Quote Post

Start new topic
Odpowiedzi
Nebro
post 09.08.2007 - 20:39
Post #2

Przechodzień

Notatnik

Gorzej jak Cię samo pcha w obe, bez Twojej wyraźniej woli.... nie masz wyboru i sie musisz interesować żeby nie zbzikować. Tak jak mnie swego czasu, szkoda ze wtedy nie wiedziałem co sie dzieje, albo moja znajoma o której sie niedawno dowiedziałem ze potrafi łapać paraliż senny razem z wyjściami 5-6 razy na noc, nawet jeśli tego bardzo nie che....

+Quote Post
Rollnick
post 10.08.2007 - 07:26
Post #3

Gość Rodziny
*

Notatnik

CYTAT(Nebro @ 09.08.2007 - 21:39) *
Gorzej jak Cię samo pcha w obe, bez Twojej wyraźniej woli....

hihi, wlasnie sobie dzisiaj o tym w notatniku pisalem:) Trudno sprecyzowac o co chodzi, co pcha. Ja to nazywam umownie i szumnie szukaniem PRAWDY:D Ale jak juz dojdzie do tego, jak stane przed ta PRAWDA, to naprawde nie wiem co JEJ powiem, o co zapytam, nie mam pojecia... Moze tak mi sie w glowie pomiesza, ze bede w stanie zapytac co najwyzej o pogode na jutro? :D Jest w naszym wnetrzu COS, co PCHA. Popatrzcie na mity, na religie, na wszytskie prawie przejawy duchowej dzialalnosci ludzi - wszytskich COS PCHA. I, na Horusa, mam tylko nadzieje, ze nie jest to efekt duchowego ZATWARDZENIA, a mistyczne przebudzenie nie okaze sie duchowa sraczka... Na zakonczenie przypomnialo mi sie takie piekne okreslenie Mayi Deren - " MIT to fakt duchowy przejawiajacy sie w fikcji materii" czy jakos tak. Niezle, co?

+Quote Post

Reply to this topicStart new topic

Wersja Lo-Fi OOBE Porady Roberta Monroe Porady Brucea Moena Porady Darka Sugiera Kontakt Park