Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

oobe.pl

Start Porady Roberta
Monroe
Porady Brucea
Moena
Porady Darka
Sugiera
Park Forum
Notatki
Arty
> Ekspresowa Nauka Przez Podświadomość., Mój mały życiowy cel.
Okai
post 29.03.2013 - 00:08
Post #1

Znajomy Rodziny
Grupa: Podróżnicy
Nr użytkownika: 9361

Otóż pewien czas temu zainteresowałem się uczeniem się, zapamiętywaniem oraz czytaniem fotograficznym.
Po przeczytaniu kilku książek stwierdziłem, że nauka poprzez świadomość jest bardzo mało efektowna, a czas który spędzam w szkole jest marną inwestycją. Gdy poznałem czytanie fotograficzne zainteresowała mnie moc podświadomości, jej potęga i skrytość. Jej możliwości są niepojęte, ogrom nie poznany, a zakamarki nie przemierzone. Wystarczy tylko znaleźć klucz. Moim głównym celem jest zdobywanie informacji i ich przyswojenie w jak najkrótszym czasie. Chce połączyć ze sobą kilka metod by powstała jedna prowadząca do celu.

A więc szukamy świadomie klucza do podświadomości, możemy użyć takich metod jak :

Autohipnoza i hipnoza

LD i Obee

czytanie fotograficzne

focusy i inne stany świadomości

NLP (programowanie neurolingwistyczne)

i inne, proszę o wasze propozycje.

Gdy poznam waszą opinie na temat tego eksperymentu to napiszę co udało mi się rozkminić.
A poza tym wszystkim to kto jest chętny by testować takie coś?
Profile CardPM
+Quote Post

Start new topic
Odpowiedzi
serafis
post 29.03.2013 - 09:52
Post #2

Dusza Towarzystwa
Grupa: Podróżnicy
Nr użytkownika: 9247

Masz w sobie wystarczającą ilość informacji. Ale nie zawsze takiej merytorycznej, jak np. budowa pantofelka, czy kryterium zbieżności szeregu. Jedynie trzeba siebie otworzyć na flow. Jest się z tym, nie w tym. TO przepływa, nie jest produkowane wewnąrtrz, TO zawsze jest i czeka na przepływ przez Ciebie. Flow to taki stan, gdzie nie ma dialogów wewnętrznych, nie słyszysz ego, nie ma obrazów w głowie. Jest pełne życie na zewnątrz. W tym stanie niepotrzebujesz niczego, żadnej wiedzy, żadnego jedzenia... poprostu żyjesz ( w tym żyjesz zawarte jest uczenie się, jedzenie, ale nie myśli się o tym, bo nie ma DW). Masz dostęp do wiedzy potrzebnej na momenty, w których jesteś. Niepotrzebujesz wiedzy nt. okolicznika czy przydawki, kiedy osiągasz oobe, czy przy krojeniu marchewki. Wiedza absolutna.
Jak to osiągnąć? Medytacją jest długo (patrz buddyści, siedzący w odosobnieniu po parenaście/dziesiąt lat życia), przynajmniej dla mnie. Medytacja jako główna "karta" nie sprawdza się dla mnie. Można też wyprzeć ciałko conajmniej buddyczne (problem jest z wykonaniem, no i nie jest to permanentne), jednak stan niesamowity.
No i dla mnie najskuteczniejsza "metoda". Świadome życie. Życie z tao/świadomością. Odsunięcie ego od wpływania na decyzje...
Książka "Ego-rcyzmy".

PS Jeżeli chcesz mieć więcej wiedzy, więc ego powiedziało, że masz jej niewystarczająco i w to uwierzyłeś. Choć w takim stanie jest to dość pozytywne przekonanie, jednak nie dokońca. Jest coś głębiej. To się zwie tzw. core story. Core story w Twoim przypadku, jak i w 99,9% populacji to... "jestem nie wystarczająco dobry". Narodziło się to w około 6-8 roku życia. Stworzone i podtrzymywane przez szkołę i rodziców. Jak się tego pozbyć? Patrz książka. (Mógłbym, napisać, jednak ta książka jest na tyle wartościowa, że warto ją kupić, ze ściągnięciem za darmo jest problem.)
Profile CardPM
+Quote Post

Go to the top of the page
Start new topic