oobe.pl

Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

> Ekspresowa Nauka Przez Podświadomość., Mój mały życiowy cel.
Okai
post 29.03.2013 - 00:08
Post #1

Znajomy Rodziny
Grupa: Podróżnicy

Notatnik

Otóż pewien czas temu zainteresowałem się uczeniem się, zapamiętywaniem oraz czytaniem fotograficznym.
Po przeczytaniu kilku książek stwierdziłem, że nauka poprzez świadomość jest bardzo mało efektowna, a czas który spędzam w szkole jest marną inwestycją. Gdy poznałem czytanie fotograficzne zainteresowała mnie moc podświadomości, jej potęga i skrytość. Jej możliwości są niepojęte, ogrom nie poznany, a zakamarki nie przemierzone. Wystarczy tylko znaleźć klucz. Moim głównym celem jest zdobywanie informacji i ich przyswojenie w jak najkrótszym czasie. Chce połączyć ze sobą kilka metod by powstała jedna prowadząca do celu.

A więc szukamy świadomie klucza do podświadomości, możemy użyć takich metod jak :

Autohipnoza i hipnoza

LD i Obee

czytanie fotograficzne

focusy i inne stany świadomości

NLP (programowanie neurolingwistyczne)

i inne, proszę o wasze propozycje.

Gdy poznam waszą opinie na temat tego eksperymentu to napiszę co udało mi się rozkminić.
A poza tym wszystkim to kto jest chętny by testować takie coś?
Go to the top of the page

+Quote Post

Start new topic
Odpowiedzi
serafis
post 29.03.2013 - 09:52
Post #2

Dusza Towarzystwa
Grupa: Podróżnicy

Notatnik

Masz w sobie wystarczającą ilość informacji. Ale nie zawsze takiej merytorycznej, jak np. budowa pantofelka, czy kryterium zbieżności szeregu. Jedynie trzeba siebie otworzyć na flow. Jest się z tym, nie w tym. TO przepływa, nie jest produkowane wewnąrtrz, TO zawsze jest i czeka na przepływ przez Ciebie. Flow to taki stan, gdzie nie ma dialogów wewnętrznych, nie słyszysz ego, nie ma obrazów w głowie. Jest pełne życie na zewnątrz. W tym stanie niepotrzebujesz niczego, żadnej wiedzy, żadnego jedzenia... poprostu żyjesz ( w tym żyjesz zawarte jest uczenie się, jedzenie, ale nie myśli się o tym, bo nie ma DW). Masz dostęp do wiedzy potrzebnej na momenty, w których jesteś. Niepotrzebujesz wiedzy nt. okolicznika czy przydawki, kiedy osiągasz oobe, czy przy krojeniu marchewki. Wiedza absolutna.
Jak to osiągnąć? Medytacją jest długo (patrz buddyści, siedzący w odosobnieniu po parenaście/dziesiąt lat życia), przynajmniej dla mnie. Medytacja jako główna "karta" nie sprawdza się dla mnie. Można też wyprzeć ciałko conajmniej buddyczne (problem jest z wykonaniem, no i nie jest to permanentne), jednak stan niesamowity.
No i dla mnie najskuteczniejsza "metoda". Świadome życie. Życie z tao/świadomością. Odsunięcie ego od wpływania na decyzje...
Książka "Ego-rcyzmy".

PS Jeżeli chcesz mieć więcej wiedzy, więc ego powiedziało, że masz jej niewystarczająco i w to uwierzyłeś. Choć w takim stanie jest to dość pozytywne przekonanie, jednak nie dokońca. Jest coś głębiej. To się zwie tzw. core story. Core story w Twoim przypadku, jak i w 99,9% populacji to... "jestem nie wystarczająco dobry". Narodziło się to w około 6-8 roku życia. Stworzone i podtrzymywane przez szkołę i rodziców. Jak się tego pozbyć? Patrz książka. (Mógłbym, napisać, jednak ta książka jest na tyle wartościowa, że warto ją kupić, ze ściągnięciem za darmo jest problem.)
Go to the top of the page

+Quote Post

Reply to this topicStart new topic

Wersja Lo-Fi OOBE Porady Roberta Monroe Porady Brucea Moena Porady Darka Sugiera Kontakt Park