|
|
29.03.2013 - 00:08
|
|
|
Znajomy Rodziny ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy Notatnik |
Otóż pewien czas temu zainteresowałem się uczeniem się, zapamiętywaniem oraz czytaniem fotograficznym.
Po przeczytaniu kilku książek stwierdziłem, że nauka poprzez świadomość jest bardzo mało efektowna, a czas który spędzam w szkole jest marną inwestycją. Gdy poznałem czytanie fotograficzne zainteresowała mnie moc podświadomości, jej potęga i skrytość. Jej możliwości są niepojęte, ogrom nie poznany, a zakamarki nie przemierzone. Wystarczy tylko znaleźć klucz. Moim głównym celem jest zdobywanie informacji i ich przyswojenie w jak najkrótszym czasie. Chce połączyć ze sobą kilka metod by powstała jedna prowadząca do celu. A więc szukamy świadomie klucza do podświadomości, możemy użyć takich metod jak : Autohipnoza i hipnoza LD i Obee czytanie fotograficzne focusy i inne stany świadomości NLP (programowanie neurolingwistyczne) i inne, proszę o wasze propozycje. Gdy poznam waszą opinie na temat tego eksperymentu to napiszę co udało mi się rozkminić. A poza tym wszystkim to kto jest chętny by testować takie coś? |
|
|
|
![]() |
29.03.2013 - 09:52
|
|
|
Dusza Towarzystwa ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy Notatnik |
Masz w sobie wystarczającą ilość informacji. Ale nie zawsze takiej merytorycznej, jak np. budowa pantofelka, czy kryterium zbieżności szeregu. Jedynie trzeba siebie otworzyć na flow. Jest się z tym, nie w tym. TO przepływa, nie jest produkowane wewnąrtrz, TO zawsze jest i czeka na przepływ przez Ciebie. Flow to taki stan, gdzie nie ma dialogów wewnętrznych, nie słyszysz ego, nie ma obrazów w głowie. Jest pełne życie na zewnątrz. W tym stanie niepotrzebujesz niczego, żadnej wiedzy, żadnego jedzenia... poprostu żyjesz ( w tym żyjesz zawarte jest uczenie się, jedzenie, ale nie myśli się o tym, bo nie ma DW). Masz dostęp do wiedzy potrzebnej na momenty, w których jesteś. Niepotrzebujesz wiedzy nt. okolicznika czy przydawki, kiedy osiągasz oobe, czy przy krojeniu marchewki. Wiedza absolutna.
Jak to osiągnąć? Medytacją jest długo (patrz buddyści, siedzący w odosobnieniu po parenaście/dziesiąt lat życia), przynajmniej dla mnie. Medytacja jako główna "karta" nie sprawdza się dla mnie. Można też wyprzeć ciałko conajmniej buddyczne (problem jest z wykonaniem, no i nie jest to permanentne), jednak stan niesamowity. No i dla mnie najskuteczniejsza "metoda". Świadome życie. Życie z tao/świadomością. Odsunięcie ego od wpływania na decyzje... Książka "Ego-rcyzmy". PS Jeżeli chcesz mieć więcej wiedzy, więc ego powiedziało, że masz jej niewystarczająco i w to uwierzyłeś. Choć w takim stanie jest to dość pozytywne przekonanie, jednak nie dokońca. Jest coś głębiej. To się zwie tzw. core story. Core story w Twoim przypadku, jak i w 99,9% populacji to... "jestem nie wystarczająco dobry". Narodziło się to w około 6-8 roku życia. Stworzone i podtrzymywane przez szkołę i rodziców. Jak się tego pozbyć? Patrz książka. (Mógłbym, napisać, jednak ta książka jest na tyle wartościowa, że warto ją kupić, ze ściągnięciem za darmo jest problem.) |
|
|
|
Okai Ekspresowa Nauka Przez Podświadomość. 29.03.2013 - 00:08
Hashal Pomost do porozumienia z własną podświadomości... 29.03.2013 - 02:40
Pavveł CYTAT(Okai @ 29.03.2013 - 00:08) i i... 29.03.2013 - 03:02
Foks CYTAT(Okai @ 29.03.2013 - 00:08) Ot�... 29.03.2013 - 12:38
Okai "Czytanie fotograficzne" Paula Scheele, ... 29.03.2013 - 13:04
Foks CYTAT(Okai @ 29.03.2013 - 13:04) ... 29.03.2013 - 14:04
Messanger Okai, jesteś leniem i cwaniakiem.
Flow to płyni... 29.03.2013 - 19:34![]() ![]() |
| Wersja Lo-Fi OOBE Porady Roberta Monroe Porady Brucea Moena Porady Darka Sugiera Kontakt Park |