oobe.pl

Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

> Ekspresowa Nauka Przez Podświadomość., Mój mały życiowy cel.
Okai
post 29.03.2013 - 00:08
Post #1

Znajomy Rodziny
Grupa: Podróżnicy

Notatnik

Otóż pewien czas temu zainteresowałem się uczeniem się, zapamiętywaniem oraz czytaniem fotograficznym.
Po przeczytaniu kilku książek stwierdziłem, że nauka poprzez świadomość jest bardzo mało efektowna, a czas który spędzam w szkole jest marną inwestycją. Gdy poznałem czytanie fotograficzne zainteresowała mnie moc podświadomości, jej potęga i skrytość. Jej możliwości są niepojęte, ogrom nie poznany, a zakamarki nie przemierzone. Wystarczy tylko znaleźć klucz. Moim głównym celem jest zdobywanie informacji i ich przyswojenie w jak najkrótszym czasie. Chce połączyć ze sobą kilka metod by powstała jedna prowadząca do celu.

A więc szukamy świadomie klucza do podświadomości, możemy użyć takich metod jak :

Autohipnoza i hipnoza

LD i Obee

czytanie fotograficzne

focusy i inne stany świadomości

NLP (programowanie neurolingwistyczne)

i inne, proszę o wasze propozycje.

Gdy poznam waszą opinie na temat tego eksperymentu to napiszę co udało mi się rozkminić.
A poza tym wszystkim to kto jest chętny by testować takie coś?
Go to the top of the page

+Quote Post

Start new topic
Odpowiedzi
Okai
post 29.03.2013 - 13:04
Post #2

Znajomy Rodziny
Grupa: Podróżnicy

Notatnik

"Czytanie fotograficzne" Paula Scheele, ale również polecam książki o NLP podobno dużo dają w porozumiewaniu się z podświadomością. Książki o czytaniu fotograficznym są bardzo trudno dostępne, chyba nakład się skończył i nie można już kupić, ale na chomikuj powinna być. W temacie o czytaniu fotograficznym ( http://www.oobe.pl/park/index.php?showtopi...amp;#entry97083 ) podałem link i tam jest mniej więcej wszystko objaśnione. W internecie krążą też poradniki i kursy Kasi Szafranowskiej z czytania fotograficznego. Jak będzie mi się nudziło w święta to sam objaśnię na forum to całe czytanie.

Odnośnie medytacji ego i tych innych, to tutaj nie chodzi o mnie, chce stworzyć metodę która będzie dostępna dla każdego i będzie dość łatwa do osiągnięcia. I również tutaj was zostawię w oczekiwaniu, na razie nie chce mi się pisać ale jak mówiłem opisze wszystko co już wymyśliłem, ale nie teraz, bo muszę znaleźć moje notatki, na których wszystko mam zapisane.

Serafis mógłbyś mi udzielić mi bardziej szczegółowych informacji co do flow, nie chodzi mi o wyjaśnianie co to jest, dla ciebie mogłąby być to strata czasu, rzuć po prostu linkiem, tytułem książki albo czymś podobnym. Pisz na pw aby nie robić syfu.
Go to the top of the page

+Quote Post

Reply to this topicStart new topic

Wersja Lo-Fi OOBE Porady Roberta Monroe Porady Brucea Moena Porady Darka Sugiera Kontakt Park