|
Film "Incepcja" podobal mi se, ale to nie wazne . Jezeli chodzi o to co tu jest w temacie to nie widze szczerze mowiac zwiazku z powyzszym. Sny, ktore tu sa opisane to wedlug mnie zwykle sny, dosc chaotyczne , malo swiadome, po prostu sny, w ktorych ludzie, ktorzy je snili probuja sie doszukac sensu zwiazanego z inencja snienia. Majac intencje mozna sobie dopasowac elementy snu tak aby pasowaly do interpretacji zwiazane z przekonaniami . Wtedy kazdy nawet szczegol wydaje sie czlowiekowi miec gleboki sens i tu jest wlasnie pulapka, logiczny umysl osoby, ktora juz nie spi widzi sens we wszystkim. Swiadome snienie moze sie odbywac z intencja snienia w konkretnym temacie moze tez byc bez konkretnego tematu, czlowiek po prostu uzyskuje trzezwy umysl we snie, decyduje sie na snienie danego tematu jaki w danej chwili powstaje w glowie albo jaki od dluzszego czasu w czlowieku "pracowal" albo pojawia sie na glebszym poziomie obudzonego umyslu temat zwiazany z tzw."rozwojem duchowym" , albo sni to, co sie dzieje utrzymujac mocna swiadomosc, co jest bardzo trudne, bo po jakims czasie zaczyna sie wkrecac w akcje snu. W snach dotyczacych tego artykulu trudno rozpoznac czy sa to sny swiadome widze tu raczej duza chec pomocy osobie, ktora ma probem i zwykle sny, w ktorych szuka sie jakichs powiazan , sensu itd. to ze wszyscy wspolnie mamy dostep do archetypow to jasne , stad moga byc zbieznosci, ale nie sadze aby byly one czyms wiecej. ( To tylko moje zdanie). Chec pomocy czlowiekowi jest czyms pieknym, czyms mocnym, majac szczera chec pomocy sama juz intencja mozna komus pomoc i nie trzeba do tego koniecznie siegac do snow czy jakiegokolwiek innego dzialania, duza czesc uzdrawiania opiera sie na checi pomocy.Jezeli osoba, ktore chce sie pomoc tez wierzy w mozliwosci osob, ktore chca pomoc to dzialanie jest bardzo silne, na ile to czas pokazuje na ile trwala jest pomoc. Wedlug mnie uzycie w temacie slowa "incepcja" jest duza przesada. Na pewno warto zajmowac sie sswiadomoscia czy to w snie czy realu , chec pomocy drugiemu czlowiekowi zawsze jest czyms waznym, warto jednak zawsze zachowac pewien dystans i dzialania tego typu jak eksperymenty ze snieniem traktowac jak mila zabawe , bez brania wszystkiego mocno na serio, zwlaszcza jezeli chodzi o sny , w ktorych nie ma ostrej swiadomosci.
|