|
|
01.04.2013 - 01:06
|
|
|
Dusza Towarzystwa ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy |
Pewnie każdy z Was widział ten film i powiem szczerze, przynajmniej dla mnie jest to filmowa szmira, chociaż zapewne muzyka Hansa Zimmera jest jak genialna! Jednak z drugiej strony film zalicza się do bardzo nietypowych, gdyż o śnieniu za wiele w rzeczywistości filmów nie ma. CYTAT Sztuka śnienia. Zespołowa interwencja w świecie dusz Cała historia rozpoczyna się dość prozaicznie. Pan D. zwraca się do mnie na forum Taraki z prośbą o poradę. Proszę go o przysłanie pełniejszej relacji w liście na mój adres domowy. Przedstawiam dokumentację przebiegu działań, jakie podjąłem wraz z grupą śniących równolegle w tej sprawie, za zgodą wszystkich uczestniczących w śnieniu osób. List od pana D. Dzień dobry panie Jarku, z góry dziękuje, że poświęca mi pan uwagę. Otóż od lat interesuje mnie temat podróży pozacielesnych i doszedłem do tego, że dochodzę do stanu, w którym ciało fizyczne śpi, a moja świadomość nie. Pojawia się wtedy jakaś postać, która jakby tylko czekała, aż będę w tym stanie i zaczyna mnie dotykać, mocno ściskać, czasem ściska mi klatkę piersiową obejmując ramionami jakby chciała pozbawić mnie życia, wtedy próbuję poruszyć fizycznymi nogami i wracam na plan fizyczny, po prostu jej uciekam. Wszystko to wydaje się na granicy szaleństwa i jest niezrozumiałe. Mam wyraźne wrażenie, że to coś wkłada mi język przez górę i tył głowy i coś stamtąd liże. Jak nie ucieknę, to robi to aż nie wytrzymam, bo jest to nieprzyjemne. Mówi też do mnie, czasem demonicznie, czasem niezrozumiale, a czasem głosem któregoś członka rodziny. Potrafi mówić też miłe rzeczy, ale najczęściej to są chaotyczne wykrzykiwania. Próbowałem modlitw do najwyższego lub do nadświadomości, ale nie skutkują, albo to coś mnie wyśmieje. Walka nie skutkuje, a jak poddam się biernie, to to coś wciąga mnie w jakieś dziwne obszary, są mało kolorowe i ciemne, pełne dziwnych przedmiotów, najgorzej mnie denerwuje, że nie ja wybieram kierunek, tylko jestem niesiony, a przestrzeń jest coraz bardziej obca. Budzę się albo wtedy albo dopiero rano. Kiedyś pisałem do pani Anny Atras i zamówiłem egzorcyzm, ale odpisała, że to jestem ja sam, moja część i muszę to zrozumieć. Usunęła mi trzy duchy, a to zostało. Przechodziłem schizofrenię 10 lat temu, o czym jej napisałem, ale dzięki bogu żyję bez omamów i lekarstw i wiem, że to był tylko incydent mojego ego. Panie Jarku co by mi pan poradził, jak postąpić przy następnej okazji? Bo w sumie to tyle razy już mnie nawiedziło. Pozdrawiam D... kogo zainteresowałem zapraszam do dalszej lektury oraz ewentualnych komentarzy. Pozdrawiam |
|
|
|
![]() |
06.04.2013 - 17:46
|
|
|
Znajomy Rodziny ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy |
Film "Incepcja" podobal mi se, ale to nie wazne . Jezeli chodzi o to co tu jest w temacie to nie widze szczerze mowiac zwiazku z powyzszym. Sny, ktore tu sa opisane to wedlug mnie zwykle sny, dosc chaotyczne , malo swiadome, po prostu sny, w ktorych ludzie, ktorzy je snili probuja sie doszukac sensu zwiazanego z inencja snienia. Majac intencje mozna sobie dopasowac elementy snu tak aby pasowaly do interpretacji zwiazane z przekonaniami . Wtedy kazdy nawet szczegol wydaje sie czlowiekowi miec gleboki sens i tu jest wlasnie pulapka, logiczny umysl osoby, ktora juz nie spi widzi sens we wszystkim.
Swiadome snienie moze sie odbywac z intencja snienia w konkretnym temacie moze tez byc bez konkretnego tematu, czlowiek po prostu uzyskuje trzezwy umysl we snie, decyduje sie na snienie danego tematu jaki w danej chwili powstaje w glowie albo jaki od dluzszego czasu w czlowieku "pracowal" albo pojawia sie na glebszym poziomie obudzonego umyslu temat zwiazany z tzw."rozwojem duchowym" , albo sni to, co sie dzieje utrzymujac mocna swiadomosc, co jest bardzo trudne, bo po jakims czasie zaczyna sie wkrecac w akcje snu. W snach dotyczacych tego artykulu trudno rozpoznac czy sa to sny swiadome widze tu raczej duza chec pomocy osobie, ktora ma probem i zwykle sny, w ktorych szuka sie jakichs powiazan , sensu itd. to ze wszyscy wspolnie mamy dostep do archetypow to jasne , stad moga byc zbieznosci, ale nie sadze aby byly one czyms wiecej. ( To tylko moje zdanie). Chec pomocy czlowiekowi jest czyms pieknym, czyms mocnym, majac szczera chec pomocy sama juz intencja mozna komus pomoc i nie trzeba do tego koniecznie siegac do snow czy jakiegokolwiek innego dzialania, duza czesc uzdrawiania opiera sie na checi pomocy.Jezeli osoba, ktore chce sie pomoc tez wierzy w mozliwosci osob, ktore chca pomoc to dzialanie jest bardzo silne, na ile to czas pokazuje na ile trwala jest pomoc. Wedlug mnie uzycie w temacie slowa "incepcja" jest duza przesada. Na pewno warto zajmowac sie sswiadomoscia czy to w snie czy realu , chec pomocy drugiemu czlowiekowi zawsze jest czyms waznym, warto jednak zawsze zachowac pewien dystans i dzialania tego typu jak eksperymenty ze snieniem traktowac jak mila zabawe , bez brania wszystkiego mocno na serio, zwlaszcza jezeli chodzi o sny , w ktorych nie ma ostrej swiadomosci. |
|
|
|
Woytas74 Nasza Incepcja 01.04.2013 - 01:06
Negai1 Przecież to widać że ten gościu z listu ma hip... 01.04.2013 - 08:45
rab CYTAT(Negai1 @ 01.04.2013 - 08:45) P... 01.04.2013 - 10:41
Vesanya Moim zdaniem to, czy potrzebuje egzorcyzmów czy n... 01.04.2013 - 14:14
PigsOnTheWings Ciekawe, symbolika snow i zakres pojmowania czlowi... 01.04.2013 - 17:33
Woytas74 CYTAT(PigsOnTheWings @ 01.04.2013 - 16... 01.04.2013 - 17:46
Tenshin A więc to Ty jesteś tym Wojtkiem. :) Bardzo fajn... 02.04.2013 - 18:49
Zielarz Gajowy Byk i kreatywność się zgadza. Moja córa jest b... 02.04.2013 - 19:01
I L'OBE YOU Ogólnie lektura fascynująca wielce, zwłaszcza z... 02.04.2013 - 22:32
Zbyszek Jarek ma zaciecie jak malo kto. Sporo sie napisal ... 03.04.2013 - 13:32
KESYS Hej, przeczytałem z wypiekami na twarzy - ciekawe... 04.04.2013 - 17:42
Woytas74 Powiem szczerze, iż na początku też dziwnie tra... 05.04.2013 - 00:18
Krisss Malutkie pytanko Woytas - przeczytalem wszystko w ... 05.04.2013 - 11:58
PigsOnTheWings CYTAT(Krisss @ 05.04.2013 - 11:58) M... 05.04.2013 - 16:44
Woytas74 CYTAT(PigsOnTheWings @ 05.04.2013 - 15... 05.04.2013 - 20:56
Zbyszek no walsnie, albo samochodem albo na wlasnych nogac... 06.04.2013 - 11:05
Woytas74 CYTAT(Zbyszek @ 06.04.2013 - 10:05) ... 06.04.2013 - 13:59
Zbyszek tak myslisz, ze nie ma? Trzeba by do slownika sieg... 06.04.2013 - 15:47
Woytas74 CYTAT(Zbyszek @ 06.04.2013 - 14:47) ... 06.04.2013 - 17:47![]() ![]() |
| Wersja Lo-Fi OOBE Porady Roberta Monroe Porady Brucea Moena Porady Darka Sugiera Kontakt Park |