|
Co do niewidomych, to nie tylko sam sposób się przyda, ale...też pomoc w innej kwestii. Wyobraźcie sobie jak to jest nie widzieć od urodzenia, potem dowiedzieć się, że można to robić poprzez OOBE. Stawiając się w pozycji takiej osoby: na początku zjawiska wydałyby mi się naprawdę trudne do zrozumienia, bo skoro nie widziałam to nie wiem jak to jest WIDZIEĆ. Po drugie jeśli ciągle by mi nie wychodziło, te powiedzmy 2 lata itd. - to byłabym chyba bardziej rozgoryczona niż przeciętna osoba próbująca wyjść (zwłaszcza jeśli dawniej widziałam i nie jestem niewidoma od urodzenia). Dlatego dodatkowa pomoc i wsparcie też by się przydały niektórym osobom, a także ciepło, miłość itd. Bo naprawdę ciężko zapewne po jakimś czasie wyjść z ciemności. Np. niektóre osoby niewidzące od zawsze mogą na początku nie rozumieć pewnych zdarzeń, a niektóre z tych co widziały, tak bardzo mogą chwycić się tej deski ratunku, że może to być także dla nich ciężkie, jeśli nie będzie się udawać. Do tego też potrzebne jest pewne fachowe wsparcie, cierpliwość itd. Tak myślę....
Jednak fajnie byłoby takie coś móc urządzić...lektor...właśnie. Opcja męskiego i żeńskiego głosu. Gdyby tak się dało, pokazać światełko w ciemności...ach jak pięknie by było....
Pozdrawiam Ciepluteńko
|