Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

oobe.pl

Start Porady Roberta
Monroe
Porady Brucea
Moena
Porady Darka
Sugiera
Park Forum
Notatki
Arty
> Wzrok I Imiona
Warszawa_
post 09.04.2013 - 12:39
Post #1

Częsty Gość Rodziny
Grupa: Podróżnicy
**
Nr użytkownika: 8882

Jeśli owy temat znajduje się w niewłaściwej części forum proszę adm. o przeniesienie go do odpowiedniejszego.

Także jeśli pytanie gdzieś padło wcześniej przepraszam i proszę o odnośnik.

Witam. Wpadam tutaj rzadko bo jestem raczej samoukiem ( mam świadomość że warunkowanie się postami może zaburzyć moje własne schematy…gnoza mnie fascynuje, wręcz podnieca ). Ale niekiedy wpadam na taki marazm że aż siwy dym. Bardzo was proszę o pomoc w dwóch kwestiach.

Wstyd się przyznać ale od około roku nie miałem żadnego długiego wyjścia. Najczęściej pomocnicy na siłę brali mnie na krótkie wycieczki z których wskazówki jak mi się wydaje rozwijam powoli ale dobrze. Ale z dwoma kwestiami sobie nie potrafię poradzić.

Pierwsza: rzadko kiedy widzę. To jest dziwne bo potrafię mieć bardzo dobre mentale ale przy oobe jestem od jakiegoś czasu najczęściej ślepy. Odczuwam wrażenia kinetyczne, słuchowe…na ich podstawie potrafię zbudować jako takie wizualne odzwierciedlenie środowiska ale jest ono mi-zer-ne. Wiem jak wyraźnie powinienem widzieć. Miałem wielokrotnie druzgocąco przejrzyste wyjścia. Ale kiedy pomocnicy zaczęli mnie zachęcać do samodzielnej nauki poprzez po prostu rzadsze kontakty sprawy się posypały i najprościej jestem w głębokiej pierdziawie.

Bardzo proszę was o jakieś wskazówki przyjaciele.

Druga kwestia to: jak ważne w kwestii oobe jest znajomość imienia swojego pomocnika? Jak poznać jego imię? Wiem że daje mi wskazówki które tylko ja w tej sprawie mogę poprawnie zinterpretować ale czy jest jakiś inny sposób?

Podejrzewam że właśnie poprzez takie niedociągnięcia nie mam zbyt wielu punktów wspólnych które pozwoliłby mi na bardziej przejrzystą interakcję z „poza”.

Z góry dziękuje za nawet pobieżne podpowiedzi.
Profile CardPM
+Quote Post

Start new topic
Odpowiedzi
turysta49
post 09.04.2013 - 13:13
Post #2

Dusza Towarzystwa
Grupa: Podróżnicy
Nr użytkownika: 8000

W OBE nie widzi się wzrokiem tylko czuciem. Fajne doświadczenie, bardzo bezpośrednie.
Profile CardPM
+Quote Post

Go to the top of the page
Start new topic