CYTAT(Krisss @ 11.04.2013 - 12:59)

...gdyba natura senna miala jakas wyzszosc nad ta ‘na jawie’ to jaki mialo sens ustawienia nas ‘na jawie’ 2/3 zycia?...
Chyba taki sam, jak umieszczenie nas w gęstej, ograniczającej ducha fizyczności, na pewnym odcinku łańcucha pokarmowego, z ograniczonym, świadomym, poszukującym umysłem który przez większość życia odbija się od betonowego sufitu. W tym kontekście ta 1/3-cia to i tak wielki dar losu.
CYTAT(Krisss @ 11.04.2013 - 12:59)

...obiecuje ze nie zapomne o naszych forumowiczach (jutro jest wlasnie mozliwosc wygrania 26 milionow euros, to tak odnosnie snienia....-))
Postaw chociaż browara :)
PS. Kilka dni temu przekonałem się bardzo wyraźnie, że zadawanie przed zaśnięciem pytań swojej duszy (podświadomości/nadświadomości) ma rzeczywiście głęboki sens. Faktem jest, że nie pytałem o naturę wszechświata ani o numery totolotka tylko o to, jak powinienem postąpić w pewnej sprawie. Odpowiedź przyszła nad ranem, kilka minut przed przebudzeniem, a w niecałą godzine później, na jawie, nastąpił zbieg okoliczności realizujący ten senny scenariusz. Dostrzegam w tym dośwadczeniu pewną analogię do treści książki "Potęga podświadomości" Josepha Murphy.