Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

oobe.pl

Start Porady Roberta
Monroe
Porady Brucea
Moena
Porady Darka
Sugiera
Park Forum
Notatki
Arty
> Obe Rebelia Dla Niewidomych, "Otwórzmy im oczy na lepszy świat"
Ketrab
post 11.08.2007 - 11:05
Post #1

Dusza Towarzystwa
Grupa: Podróżnicy
Nr użytkownika: 496

Czy Obe rebelia nie powinna trafić pierworodnie do nich ? Moim zdaniem byli by oni najlepszymi słuchaczami, jakie to da im to możliwości a na pewno chęć do życia i Cel by przywrócic utraconą "wolność"
p.s
Jest jeden "mały" problem . Jak to zrobić? Może książka Darka , Monroe,Brucea w wersji czytanej ?
Profile CardPM
+Quote Post

Start new topic
Odpowiedzi
paciorek
post 11.08.2007 - 13:27
Post #2

Dusza Towarzystwa
Grupa: Podróżnicy
Nr użytkownika: 229

CYTAT(nerhaa @ 11.08.2007 - 13:32) *
a nikt nie pomyślał Brail'u...

są też syntezatory mowy, które mogą książkę przeczytać, są też takie które czytają online i z tekstów online... A MIWPC powinien chyba czytać autor :p On będzie wiedział jak to odczytać.
Tylko małe przypomnienie, hehe...

Na razie raptem kilka, kilkanaście osób z tego forum potrafi wychodzić i są w pełni sprawni, a wy bierzecie się za szerzenie Rebelii... Najpierw nauczmy się sami wychodzić zanim zaczniemy innych przekonywać, że obe istnieje. Co chcecie mówić ludziom:

- stary mówię ci OBE to zajebista sprawa, wychodzisz z ciała i jesteś wolny!!
- o super! a jak tam jest?
- no stary zajebiscie, robisz co chcesz, sam kreujesz rzeczywistość!!
- i co ty wychodzisz z ciała? trudne to pewnie jest?
- eeee, nooo stary ja jeszcze nie wychodzę, ale mówię ci, tam musi być zajebiście, tak wszyscy mówią!
- daj sobie spokój, hahahaa...

Tak może się potoczyć większość rozmów.
Jak to mawia Darek - nas jest 300! Ale może maksymalnie 30 wychodzi :/ Jak 300 będzie wychodzić, wówczas będzie czas na rebelię...

Całkowcie się z Tobą niezgadzam. Tak, dobrze czytasz nie zgadzam się z Tobą.
1. Braillu? Ty wiesz ile potrzeba na takie coś pieniędzy? Przynajmniej 20x tyle co na wersje audio więc po co tracić tyle kasy skoro lepiej posłuchać?
2. Syntezaotry mowy? Człowieku zastanów się! Chciałbyś słuchać książki z syntezaotra mowy?! Bo ja kurde nie! Więc nie każ tego robić ludzią cierpiącym! Czytać te książki musi ciepły głos pełen miłości, a nie jakieś komputerowe bredzenie bez grama uczucia!
3. Dlaczego ludzie mają nie przekonywać innych tylko dlatego, że do tej pory sami nie wyszli?! No pomyśl! Jak ty, albo większość ludzi z tego forum dowiedziało się o OBE?! Przeczytało jakąś strone, albo książke! Tak! Czy wierzysz we wszystko co czytasz?! Nie! Ale uwierzyłeś w OBE i postanowiłeś się tym zająć czyż nie?!
No właśnie! Dlatego całkowicie się z Tobą nie zgadzam! Nie mamy mówić o tym wszystkim tylko ludzią ktorzy są do tego odpowiedni drogi nerhaa.

Pozdrawiam
Profile CardPM
+Quote Post
nerhaa
post 11.08.2007 - 17:22
Post #3

Guests

CYTAT(paciorek @ 11.08.2007 - 14:27) *
Całkowcie się z Tobą niezgadzam. Tak, dobrze czytasz nie zgadzam się z Tobą.
1. Braillu? Ty wiesz ile potrzeba na takie coś pieniędzy? Przynajmniej 20x tyle co na wersje audio więc po co tracić tyle kasy skoro lepiej posłuchać?
2. Syntezaotry mowy? Człowieku zastanów się! Chciałbyś słuchać książki z syntezaotra mowy?! Bo ja kurde nie! Więc nie każ tego robić ludzią cierpiącym! Czytać te książki musi ciepły głos pełen miłości, a nie jakieś komputerowe bredzenie bez grama uczucia!
3. Dlaczego ludzie mają nie przekonywać innych tylko dlatego, że do tej pory sami nie wyszli?! No pomyśl! Jak ty, albo większość ludzi z tego forum dowiedziało się o OBE?! Przeczytało jakąś strone, albo książke! Tak! Czy wierzysz we wszystko co czytasz?! Nie! Ale uwierzyłeś w OBE i postanowiłeś się tym zająć czyż nie?!
No właśnie! Dlatego całkowicie się z Tobą nie zgadzam! Nie mamy mówić o tym wszystkim tylko ludzią ktorzy są do tego odpowiedni drogi nerhaa.

Pozdrawiam

:)

Może dlatego Brail, ponieważ 99% niewidomych czyta brailem i czytają magazyny, książki - Brailem, nie audio. Wiele osób niewidomych najczęściej ma też inne dysfunkcje, lub cząstkowe ich zaburzenia, dlatego audio trochę ogranicza... Wydanie książki brailem nie jest takie drogie jak się wydaje, na prawdę, a są instytucje, którzy mogą to wydać charytatywnie - radzę zapoznać się z tematem bliżej.

Syntezator mowy - chodziło mi o syntezatory najnowsze czytające online, jeśli strona jest dostosowana pod syntezator, to taki niewidomy może wówczas spokojnie czytać nasze forum... A posłuchaj najpierw jak ci czyta taka Ivona, albo najnowsze syntezatory, które czytają przepięknie ;)

Ad.3.

Paciorek - mnie nikt nie przekonał i by nie przekonał - czytałem Monroe'a i mnie to zafascynowało, ponieważ w podobnych tematach siedziałem i jakoś naturalnie było mi przyjąć taką możliwość, ale jak chcesz przekonać typowego człowieka, który wierzy co najwyżej w kolację wieczorem, że może opuścić ciało? Jak mu powie 1 osoba, że może, bo ona potrafi, to ją wyśmieje, jak powiedzą 2 to powie, że to oszustwo - jak powie mu to 300-tu, to kolo oniemieje! Rozumiesz? Nic na siłę, nic w pośpiechu bo sobie tą rebelią co najwyżej wrogów zrobicie! Takie rzeczy nie mogą iść za impulsem "miłości" bo spalicie dobry pomysł... Jak powiedziałem znajomym, że mogą wychodzić z ciała, to pierwsze pytanie jakie padło (4 osoby niemal jednocześnie powiedziały): a już wyszedłeś? Odpowiedziałem, że jeszcze nie, ale pewnie mi się uda... Nie dokończyłem nawet, bo wszyscy wybuchli śmiechem i stwierdzili żebym jaj sobie nie robił...

Łatwo nakłonić do obe osobę wierzącą w coś więcej niż "łyżkę", ale normalni ludzie potrzebują dowodów w dużych ilościach, a każdy kto sądzi, że Rebelia zmieni Polskę jest w błędzie - 10 osób wychodzi "zawodowo" i ma przekonać cały świat, haha - no Paciorek, bez jaj...

CYTAT(Przemek1993 @ 11.08.2007 - 16:26) *
Jeśli tak chccecie żeby wszyscy wyszli to pomuzcie nam...
Może wam to łatwiej poszło, ale niektórym takim jak ja ciężko jest wyjść i czasem juz nawet myśle o samobójstwie żeby wyjść :( Może byście powyciągali nas co ...

No właśnie o tym mówię, że normalni nie mogą wyjść, ci co w to wierzą, a nagle mają wychodzić wszyscy - ot tak, na pierdnięcie, bo miłość wszystko załatwi... bzdura.

Cały plan i rebelia są zajebiste, ale nie popieram tego, jeśli to ma być akcja napalonych dzieciaków, którzy chcą pod hasłem miłości przekonać świat natychmiast i już...

Przekonajcie z 5 swoich normalnych kumpli nie zajmujących się ezoteryką i przekonajcie starych, zrobicie to, to możecie działać dalej... małymi kroczkami...

Niewidomi.. Większość z nich nie widziała rzeczywistości materialnej a ma nagle widzieć astral...
+Quote Post

Posty w temacie
- Ketrab   Obe Rebelia Dla Niewidomych   11.08.2007 - 11:05
- - Slothia   Jeszcze dodatkowo Raymond Moody: "Życie po �...   11.08.2007 - 11:19
- - Michu   Geniealny pomysł! Popieram w 100%:) To bedzie...   11.08.2007 - 11:22
- - kamglow   AudioBook.. obawiam sie ze mały odsetek niewidomy...   11.08.2007 - 11:23
- - paciorek   Ketrab genialny pomysł, świetny. Jest niestety k...   11.08.2007 - 11:29
- - Michu   Moze dałoby rade przygotowac ksiazki o OOBE na au...   11.08.2007 - 11:31
- - Przemek1993   Bardzo dobry pomysł z tym nagraniem audio. Wkońc...   11.08.2007 - 11:44
- - nerhaa   a nikt nie pomyślał Brail'u... są też sy...   11.08.2007 - 12:32
- - focus_oobe   a z tym postem zgadzam sie calkowicie. :D   11.08.2007 - 12:49
- - Smartek   Rowniez sie zgadzam, ze powinnismy ta "zdolno...   11.08.2007 - 13:05
- - Slothia   Co do niewidomych, to nie tylko sam sposób się p...   11.08.2007 - 13:17
|- - nerhaa   CYTAT(paciorek @ 11.08.2007 - 14:27)...   11.08.2007 - 17:22
- - kamglow   Slothia wspominiała o czymś takim "czlowiek...   11.08.2007 - 14:02
- - Ketrab   Nerhaa ,Focus > Niewid...   11.08.2007 - 14:22
- - focus_oobe   Drogi Paciorku :) .. syntezator mowy to lepsze niz...   11.08.2007 - 14:51
- - mind trainee   ivona Pomysł z syntezatorem mowy nie jest wcale ...   11.08.2007 - 15:05
|- - Przemek1993   Jeśli tak chccecie żeby wszyscy wyszli to pomuzc...   11.08.2007 - 15:26
- - r_m   wydaje mi się że taki niewidomy będzie miał 10...   11.08.2007 - 15:50
- - twistoid   Zajebisty koncept Brawo!   11.08.2007 - 16:42
3 Stron V   1 2 3 >

Go to the top of the page
Start new topic