oobe.pl

Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

> "jestem Czymś Więcej Niż Tylko Ciałem Fizycznym ... "
Faithful
post 10.05.2013 - 22:19
Post #1

Dusza Towarzystwa
Grupa: Podróżnicy

Czy to oznacza, że mamy Duszę ?

Czy OOBE tak samo jak m. in. Chrześcijaństwo tłumaczy to, co będzie potem ?

Nie ma więc żadnych sprzeczności ... (-;

Po co zatem ktokolwiek doszukuje się jakichkolwiek sprzeczności i błędów ... ?

Mam wrażenie, że dążymy w naszej Religii do tego samego, do czego dąży OOBE ...

Do zjednoczenia z Bogiem - Absolutem - Stwórcą - Panem i Władcą.

Po co Bóg miałby nas zwodzić na manowce ? Przecież Ufa Nam !!!

Ja Ufam Bogu, Stwórcy, Panu Niebieskiemu, Absolutowi i Chrystusowi.

Amen !
Go to the top of the page

+Quote Post

Start new topic
Odpowiedzi
Vesanya
post 11.05.2013 - 11:47
Post #2

Dusza Towarzystwa
Grupa: Podróżnicy

Jest mnóstwo astralnych bogów i ich światów, zabrakło by papieru , zeby to wszystko spisać :))

Są bogowie planetarni, bogowie jasności, ciemności, tych obozów, o których wspomniałeś, jest bóg zarządzający rajskimi poziomami (często mówi ludziom, ze jest Stwórcę Ziemi i wyglada jak biały starzec, tak przynajmniej ja go widziałam) i piekielnymi. Każdy z tych bogów i jasny i ciemny jest "upadły", nawet jeśli o tym nie wie, żywi się energią innych, i sam jest pożywieniem dla tego, który stoi na szczycie tej piramidy i który tym wszystkim zarządza i wmawia wszystkim, ze jest prawdziwym bogiem, stwórcą wszystkiego, ja go nazywam Szefem Szefów i mi się pokazuje w kolorze złotym, jako istota buchająca światłem miłości, jako Źródło. On jest najpotężniejszy w astralach, potrafi być i jasny albo ciemny (o czym się później przekonałam), używać energi miłości (iluzja) albo pustki po to, żeby pożerać jaźnie tych, którzy mu się oddają. On doi energię i z boga jasnego (obóz jednoczenia) i z boga ciemnego (obóz odrębności). Taka astralno-duchowa Trójca, która z prawdziwym Bogiem nie ma nic wspólnego, bo prawdziwy Bóg nie potrzebuje naszej ani czyjejkolwiek energii bo jest Absolutem i paradoksem, po za jakimkolwiek wyobrażeniem. Ale Ci co rządzą astralem o tym nie wiedzą i albo uważają się za Najwyższego Boga, albo za Jego pośredników, a zdobywanie dusz i ich energii jest jedynym dla nich obecnie sposobem na przetrwanie i sensem istnienia. Tak ja to widziałam w swoich wędrówkach.

Osobiście uważam, że jak wszystkie istoty wyjdą po za swoje dualizmy i wewnętrzne rozdarcia, to zblizą sie do Boga (tego prawdziwego). Zresztą na pewnym poziomie, wszyscy jesteśmy jednością, tylko ze teraz postrzegamy to wszystko jako dysharmonię , walkę dualizmów. NA pewnym poziomie i Szatan jest zbawiony, bo jego jasny cień domaga się tego, kwestia czasu, kiedy Szatan sobie uświadomi swoją jasną stronę jaźni. Tak samo Chrystus czy Lucyfer , siły jasne, czyli obóz jedności jak go nazywasz, uświadomi sobie istnienie w swojej jaźni tego ciemnego cienia (obóz odrębności o którym mówisz), i przestanie z nim walczyć. Walka tych obu obozów wynika z niewiedzy, ze tak naprawdę są one jednością, swoimi dopełniającymi się cieniami. Przypomina to walkę różnych aspektów jednego umysłu. Ta walka występuje na poziomach zbiorowych i jednostkowych np w umyśle każdego człowieka mamy odbicie tego wszystkiego co się dzieje w astralach (poprzez archetypy).

Ale nie mogę się zgodzić, że osiągnięcie stanu jedności stwarza Boga, jak Ty piszesz. Wg Kabały, jedność jaźni naszego kosmosu to tzw Adam Kadmon (nazwa nieistotna, bo w każdej tradycji duchowej nazywa się ten stan inaczej, w gnozie to się nazywa Anthropos, w Upaniszadzie nazywa sie to PORUSZA itd) duch zbiorowy, kompletny duch, który osiągnął pełnię. Nasze jaźnie razem z jaźniami tych bogów astralnych stanowią różne aspekty Jednego Umysłu, które przestają ze sobą walczyć, tylko znajdują swoje miejsce w harmonijnej całości. Przebudzenie odbywa sie nie tylko na poziomie jednostki, ale i na poziomie zbiorowym.

Ale ponad tym najszerszym Umysłem, który osiągnął pełnię jest Jeszcze Ktoś, kto go stworzył i który należy do zupełnie innego świata niż nasz fizyczny, astralny czy duchowy kosmos, dlatego zasada energii go nie dotyczy. Ten nazwijmy Go Programista , który stwarza programy wszystkich rzeczywistości, zawsze będzie innej natury niż to co stworzył i zawsze będzie ponad wszystkimi rzeczystościami, które stworzył, mimo, że wszystko pochodzi od Niego i ma w sobie Jego budulec (Miłość).
Go to the top of the page

+Quote Post

Posty w temacie
- Faithful   "jestem Czymś Więcej Niż Tylko Ciałem Fizycznym ... "   10.05.2013 - 22:19
- - bielik110   Witaj:) Przestań walczyć:)z kim kolwiek i o co k...   10.05.2013 - 23:02
- - Polybius   CYTAT(Faithful @ 10.05.2013 - 22:19)...   10.05.2013 - 23:24
- - Deimond   a może odrobinę musztardy? podanej z duszą:)   10.05.2013 - 23:39
- - twistoid   RE: "jestem Czymś Więcej Niż Tylko Ciałem Fizycznym ... "   11.05.2013 - 00:32
- - Deimond   Ale czemu stołowa - cham i prostak... phi ;)   11.05.2013 - 00:38
- - twistoid   ale z tradycją   11.05.2013 - 00:39
- - Deimond   Wszyscy jesteśmy musztardom po obiedzie!...   11.05.2013 - 01:31
- - serafis   CYTAT(Faithful @ 10.05.2013 - 23:19)...   11.05.2013 - 08:56
- - Vesanya   Jest mnóstwo astralnych bogów i ich światów, z...   11.05.2013 - 11:47
- - TyHu   tak   11.05.2013 - 12:16
- - bielik110   CYTAT(TyHu @ 11.05.2013 - 12:16) tak...   11.05.2013 - 12:39
- - serafis   Jak można być procesem? To samo, jakbym powiedzi...   11.05.2013 - 13:19
- - bielik110   Prawda poprostu jest:) A co jeśli ego jest iluzj...   11.05.2013 - 13:31
- - serafis   Prawda, jeżeli tyko istnieje, to co robi? Jaka je...   11.05.2013 - 13:47
|- - diaboliq   Sam niedawno w to nie wierzyłem ale od kiedy zain...   11.05.2013 - 14:49
|- - bielik110   CYTAT(serafis @ 11.05.2013 - 13:47) ...   11.05.2013 - 17:27
- - PigsOnTheWings   CYTAT(diaboliq @ 11.05.2013 - 15:49)...   11.05.2013 - 15:01
- - Tenshin   Vesanya - bardzo interesujące! Wytłumacz m...   11.05.2013 - 17:59
- - Emmi   uważajcie, każda myśl może urodzić Prawdę. ...   11.05.2013 - 18:50
4 Stron V   1 2 3 > » 

Reply to this topicStart new topic

Wersja Lo-Fi OOBE Porady Roberta Monroe Porady Brucea Moena Porady Darka Sugiera Kontakt Park