CYTAT(Basileus @ 13.05.2013 - 12:01)

Witam po długiej nieobecności wszystkich,
mam na wstępie do was małe pytanie może ktoś wie jakie znaczenie ma spowiedź do oobe, Darek pisze że komunia poprawia ostrość, dostrajanie , stad moje pytanie uczą nas że spowiedź powinna być przed komunią z żalem za grzechy i postanowieniem poprawy dlatego pytam jak to się mam do oobe i komunie , nauka kościoła mówi wyraźnie by nie przystępować do komunii bez spowiedzi by nie była świętokradzka a jak się okazuje, przekonał się Darek b. dużo z tego co uczy kościół katolicki jest prawdą tam po drugiej stronie , proszę o pomoc w tym .
Ponadto pragnę się pochwalić , choć tym to chyba niema co , miałem małe spotkanie z Diabłem , co ciekawe przybrał formę osoby mi bardzo bliskiej którą kocham , i co ciekawe mimo podobieństwa bardzo dużego ta ciemna moc przebija nie dało się tego po dłuższym czasie mu ukryć , miałem silne odczucie że to on , pokłosie tego spotkanie jest takie że się pokłóciłem ostatnio z tą osóbką dość można sądzę że on w tym maczał palce.
Rytuały czyli komunie święte, różańce, itd nie mają znaczenia dla wyjść Oobe. Każdy rytuał jest transakcją energetyczną, czyli magiczną, nawet jesli jest ubrany w religię.
Spotkanie z Diabłem to spotkanie ze swoim Cieniem, czyli nieuświadomioną częścią siebie, do której spychasz to, co nazywasz złem, i to , kim nie chcemy się stac w pewnych okolicznościach. Problem w tym, że to, czego nie umiemy zaakceptować, jest tą częscią nas, która domaga się miłości. Cień zawsze manifestuje sie również w wymiarze fizycznym, projektujemy nasze niekochane i tłumiony cechy na innych, których spotykamy na swojej drodze, albo o których słyszymy w wiadomościach - bo oprócz cienia jednostkowego, jest również cień zbiorowy danej społeczności, ludzkości itd. Nie walcz z cieniem czyli tym Diabłem, tylko przeanalizuj jakie cechy, których nie akceptujesz, on ma. A następnie odkryj przyczyny (najczęściej w dzieciństwie...) pokochaj te cechy w sobie i zaakceptuj. Diabeł kochany przestaje być diabłem, tylko pełnowartościowym aspektem Twojej jaźni, który zaczyna pracować na rzecz harmonii a nie dysharmonii. Wtedy Twoje relacje z bliską Ci osobą tez zmienią się na lepsze.