CYTAT(PigsOnTheWings @ 13.05.2013 - 14:30)

Powiem tak ponad rok temu pojechałem z ciekawości na Mamre do Częstochowy, zobaczyc te manifestacje bytów. Jak człowiek to widzi to tylko robi mu sie szkoda bo nie wiem czy bardziej płakac nad opetanymi czy tymi zagubionymi bytami wywalanymi z nich. Księża sie nie przejmują tym,"niby wywalają" ale zostawiają ich na pastwe losu. A te "diabły" które nie zawsze nimi są, często to jakies zabłakane energie potrzebujące pomocy, nie wiedza co sie dzieje. Brak dualizmu i zrozumienia tego mnie przeraża przez kościół. Trzeba pomagac wszystkim. Pozatym osoba z której sie wyrzuca takiego "pasozyta" też niezbyt wie co sie dzieje często, i nawet nie jest jej to tłumaczone. Jak widze ludzkie spazmy podczas tego to tylko mi ich szkoda, i szkoda mi stopnia zacofania instytucji kościelnych. I księży którzy często nie rozumieją tego co robią, oddziałują na emocje, nie tłumacząc nic. Wszystko jest względne a dzisiejszy kościoł jest spaczony, nie identyfikuje sie z nim. Liczy się dobro i miłość. A nie oddawanie sie rytuałom. Pozatym już wtedy o. Cyran powiedział mi że nie mam Jezusa w sercu po tym jak nie działały na mnie jego "dmuchania".
No dokładnie Pigs, podpisuję się rekoma nogami głową i wszystkim pod tym co napisałeś o tych bytach i brutalności katolickich egzorcyzmów. Bardzo sie cieszę, że coraz więcej osób dostrzega, że te istoty z ciemnej strony mocy są zagubione i spragnione miłości tak samo jak ich ofiary. POnieważ one nie potrafią w inny sposób postępować to opętują innych szukając cały czas tego samego - wyjścia z klatki i Miłości Boga. Ich agresja jest ogromnym wołaniem o pomoc. A księza katoliccy zamiast zaoferować im możliwość wyjścia z klatki, pouczyć, ukierunkowac na miłość, to stosują dokładnie ten sam wzorzec, który ich więzi, czyli na przemoc odpowiadają przemocą i wywalają z człowieka mocą i władzą szefa astralnego- Chrystusa czy szefowej - Maryi wpędzając ich znowu do tego samego więzienia, z którego próbowały uciec... Są oczywiście byty, na które nic nie działa, i rzeczywiście trzeba wywalić siłą, ale do każdego bytu należy podejść indywidualnie, dać szansę nawrócenia, natomiast księża egzorcyści - klapki na oczach i przemoc, wszystkich traktują tak samo, jak nic nie warte śmieci.