|
Niestety kościół jest ułomny, a księża w znacznej większosci zacofani. Z góry negacja rzeczy których sensu nie rozumieją mówi sama za siebie. Tak jak w ciemnym średniowieczu "spalić" tych którzy głoszą odmienna prawde jak Jordano Bruno, (chęć spalenia Galileusza i Kopernika) także, nie kwestionuje miłości Boga w jakiejkolwiek formie czy to 3-rójcy, czy absolutu. Ale jestem przeciwny zacofania i głupocie, kościół wyrósł z kolebki fałszu, uformował sie od cesarstwa po jego upadek, ciemne wieki sredniowiecza i dalej i dalej, zmieniając prawde na wygodną korzystną dla manipulacji masami. Jeszcze raz mówie że nie kwestionuje miłości i prawdy tylko tą spaczona omylna instytucje i głupote jej reprezentantów, bo to prowdzi tylko do wypaczeń umysłowych. Kościół to biznes, przeznacza ogromne sumy m.in z dotacji unijnych na remonty, a wszem i wobec ludzie głodują, nie ma co o tym rozmawiac bo kazdy wie jak jest.
Nie ma co ukrywać większość ludzi wierzy w Boga, zastepy aniołów i wieczne zbaiwnie, poprostu ze strachu przed wypersfadowanym potepieniem, które więkoszść i tak dostaje poprzez zostanie w swoich systemach przekonań po śmierci.
A ja mówie że Bóg to energia absolutu, wszystko jest energią i falami na różnych poziomach, w otchłani wszechświata gdzie my jako mieszkańcy planety ziemi nie jesteśmy nawet 1/100 ziarenka na saharze.
J.J twoje teksty pisane, reprezentują dla mnie tylko kolejny system przekonań, jeden z wielu i nic tego nie zmieni, każdy ma jakiś i sie tego trzyma, każdy czy to katolik, muzulmanin, ateista. A tak naprawde każdy jest panem własnego losu i i tak jego umysł będzie dążył do nadania mu tego w co chce wierzyć, lecz to będzie tylko iluzją.
pzdr
|