CYTAT(Zielarz Gajowy @ 19.05.2013 - 18:55)

Flashbacks
Efekt flashback oznacza ponowne wystąpienie halucynacji w kilka dni lub tydzień po (nawet jednorazowym) zażyciu grzybów psylocybinowych. Osobom, u których wystąpiły tzw. flashbacks nie zaleca się ponownego stosowania innych psychodelików ani marihuany. Zespół Hallucinogen Persisting Perception Disorder (skrót HPPD) jest bardzo rzadki, ale może utrzymywać się jeszcze przez miesiące lub lata po zażyciu środków halucynogennych. Występuje głównie po stosowaniu LSD, a w mniejszym stopniu po grzybach halucynogennych. W większości przypadków flashbacks pojawiały się u osób z wcześniejszymi zaburzeniami psychiatrycznymi lub u stosujących różne substancje narkotyczne.
Czytałem o tym. Prawda jest taka, że miałem bad tripa po mieszance LSD, alkohol, marihuana, czarny haszysz - zwłaszcza to ostanie mnie dobiło :P
Było to moje drugie podejście do LSD - za pierwszym razem nic nie czułem, za 2 też i dla tego poprawiłem. Gdzieś czytałem, że można z tego wyjść po ayahuasce z dobrym szamanem, ale nie próbowałem, choć trochę mnie ciągnie do np. grzybów ale się boje :P
Czytałem też, że może z tego wyprowadzić ponowne zażycie LSD ale w kontrolowanych warunkach i z bardzo dobrym setupem