oobe.pl

Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

> Dowody
Xiv
post 21.05.2013 - 11:44
Post #1

Przechodzień

Grupa: Podróżnicy

Witam, czy moglibyście podać przykłady doświadczeń oobe, które przemawiałyby za tym, że możemy istnieć niezależnie od naszego ciała fizycznego? Wiele z osób, zwłaszcza początkujących podchodzi do tematu oobe strasznie optymistycznie (wychodzimy z ciała, doświadczamy niezależnie od niego itp.). Tymczasem brak jakichkolwiek dowodów na to, że oobe to cokolwiek innego niż eksplorowanie naszej własnej psychiki (sen z innej perspektywy). Nawet gdyby podczas oobe udało nam się zaobserwować jakieś szczegóły ze świata fizycznego, które potem okazałyby się prawdą, to takie zdalne postrzeganie nadal można by tłumaczyć działalnością naszego mózgu (dla fal elektromagnetycznych odległość to żaden problem). "Według współczesnej nauki OBE jest niemożliwe, a doświadczenia tego typu odbywają się tylko w obrębie ludzkiego mózgu.". W takim razie czy istnieją jakiekolwiek dowody, opisy doświadczeń, które definitywnie przeczyłyby temu, że jest to jedynie działalność ludzkiego mózgu? Pewnie najłatwiej byłoby to udowodnić na podstawie kontaktu z nieżyjącymi i jakichś niebanalnych informacji od nich zdobytych, które potem okazywały się prawdą. Ma ktoś takie doświadczenia albo czy gdzieś można o takich doświadczeniach przeczytać?
Go to the top of the page

+Quote Post

Start new topic
Odpowiedzi
Krukos
post 24.05.2013 - 11:04
Post #2

Dusza Towarzystwa
Grupa: Validating

Notatnik

Zmusiliście mnie do myślenia, wymyśliłem takie coś: )

Po pierwsze świat duchowy istnieje tylko dla tych co czytają książki między innymi taką co podał Zielu: ), nie przeczytasz nie będzie istniał, no bo niby skąd miałby zaistnieć xD

Dla mnie sny prorocze to coś normalnego, umysł jest tak bystry ze potrafi na podstawie pewnych cech z rzeczywistości przepowiedzieć co się wydarzy, np. jak widzi ze dziś jest słonecznie, wtedy może przyśnić się ze jutro będzie tez słonecznie, dlatego wierzę ze sny prorocze mogą występować, jak wiadomo proroctwo nie zawsze się spełnia w tych snach.

Zauważ ze poznałeś kolor kołdry swojego kochanego tatki, ale umysł mógł w śnie wybrać taki kolor, ponieważ ocenił kolor na podstawie pomieszczenia, jeżeli pomieszczenie wygląda tak to kołdra będzie wyglądała tak(mózg na podstawie jakichś cech potrafi wybrać kolor kołdry), ponieważ jesteś synem, więc masz geny Ojca, więc twój umysł może myśleć w podobny sposób i twój mózg mógł wiedzieć jaki kolor by kupił tatko: ) co do wy budzenia ojca nie chce mi się kombinować, ale tez by coś znalazł.

Dlaczego każdy może mieć oobe? Odpowiedz jest prosta, ponieważ każdy zaczyna się relaksować, relaks to leżenie w łóżku z zamkniętymi oczami, im częściej się relaksuje tym umysł to zapamiętuje, zaczyna się człowiekowi śnić ze leży podczas relaksu(im częściej coś robisz tym częściej ci się to śni), dlatego takim osobom częściej śnią się sny jak leżą w łóżku i wtedy mają okazję do oobe.

Inteligentne byty to nic innego jak wytwór mózgu, umysł pamięta różne emocje i potrafi z nich stworzyć inne emocje, mózg tak działa ze potrafi z jednego słowa stworzyć drugie np. woda, stworzy słowo wada itd.

Co do komunikowania się w snach to jest tyle ludzi na świecie, że jest miliardy snów, więc może się przyśnić komuś taki sen ze pasuje do snu innej osoby.( czy to coś nadzwyczajnego? nie)
Twierdzę ze Instytut monero poświęcał wspólnym snom tyle energii, ze mogły tam jakieś wspólne sny się śnić, ale dokładność takich snów pewnie miała wiele do życzenia; )

Dlatego nie można stwierdzić na podstawie snów ze istnieje życie po śmierci,
Wiem ze niektórzy żyją w takim strachu ze nie mogą się pogodzić ze śmiercią, dlatego myślą że po śmierci musi coś istnieć dlatego ze strachu uwierzą we wszystko, ze tam życie jest, ale na podstawie snów czy da radę to sprawdzić? niby jak? trzeba było by umrzeć

Gdybym się dużo naczytał książek Monroe’a itd. to pewnie zaczęło by mi się śnić to co tam jest napisane, ale nie chce do swojego umysłu wprowadzać jakiejś tam prawdy(wymyślili jakichś opiekunów itd. wszyscy mają opiekunów oprócz mnie, ja bez żadnych opiekunów wychodzę, skupienie i koncentracja), wolę się trzymać zasady im mniej wiem tym lepiej dla mnie, zwierzę choć głupie ale żyje sobie lepiej bo nie przejmuje się jakimiś pie***łami czy istnieje życie po śmierci

Można tam sobie ćwiczyć oobe, żeby się zmienić, albo jak ktoś by chciał coś przeżyć ciekawego, ale żeby szukać życia po śmierci przez sen to jakiś obłęd: ) jak ktoś będzie pragnął to mu się przyśni ze tam jest to życie xD
Go to the top of the page

+Quote Post

Posty w temacie
- Xiv   Dowody   21.05.2013 - 11:44
- - rab   W książce Roberta Monroe możesz sobie znaleźć...   21.05.2013 - 12:29
- - Zyga   Generalnie ciężko z dowodami. Ale ciekawe są wr...   21.05.2013 - 13:02
- - Negai1   Stosunkowo niedawno miałam dość ciekawe ,,zajś...   21.05.2013 - 14:41
- - deiw   W obe zobaczyłem kołdrę w pokoju ojca, ktorej k...   21.05.2013 - 15:29
- - suchowiec   Dla mnie oobe to jest wytwór mózgu, wyobraźcie ...   21.05.2013 - 16:39
- - uncommon   Przede wszystkim bardzo dobrym argumentem jest to,...   21.05.2013 - 17:56
- - Negai1   Strasznie to pokręciłeś, pomieszałeś i poplą...   21.05.2013 - 17:56
- - masa   Negai bede w stosunku do Ciebie szczery choć niec...   21.05.2013 - 19:25
- - Woytas74   Odpowiedz mi na pytanie: czy ktoś udowodnił kied...   21.05.2013 - 20:27
|- - diaboliq   CYTAT(Woytas74 @ 21.05.2013 - 21:27)...   22.05.2013 - 17:32
- - Zielarz Gajowy   Karamoon nieuku sztuka śnienia Castanedy opowiada...   22.05.2013 - 05:21
|- - Karamoon   CYTAT(Zielarz Gajowy @ 22.05.2013 - 06...   23.05.2013 - 23:43
- - turysta49   Znaczy się co jest dla ciebie dowodem? Wypatroszo...   22.05.2013 - 09:10
- - Zielarz Gajowy   Podstaw takich jest wiele...Matka Ziemia to matryc...   22.05.2013 - 17:55
- - suchowiec   Zmusiliście mnie do myślenia, wymyśliłem takie...   24.05.2013 - 11:04
|- - Echelon   CYTAT(suchowiec @ 24.05.2013 - 11:04...   26.05.2013 - 12:01
- - ReCaLL   Chyba jednak oobe jest czymś więcej niz tylko os...   25.05.2013 - 23:50
- - suchowiec   Nie mówię ze człowiek nie posiada jakiejś tam ...   26.05.2013 - 11:01
- - suchowiec   wspólny sen i tak ci nic nie powie o życiu po ś...   26.05.2013 - 12:56
2 Stron V   1 2 >

Reply to this topicStart new topic

Wersja Lo-Fi OOBE Porady Roberta Monroe Porady Brucea Moena Porady Darka Sugiera Kontakt Park