oobe.pl

Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

> Witam! Mam Pytanie...
Noro
post 12.08.2007 - 13:04
Post #1

Przyjaciel Rodziny
Grupa: Podróżnicy

Notatnik

Po pierwsze Witam Wszystkim Serdecznie ;)
Dopiero zaczynam "zabawę" z OOBE.
Sporo przeczytałem artykułów i kilka książek.
Lecz dopiero wczoraj postanowiłem zrobić pierwszą próbę... Szczerze to nie starałem się bardzo, aby wyjść z ciała...

No ale dobra... całą noc czytałem o OOBE :) o 6 rano stwierdziłem że na dzisiaj koniec, kładę się w pozycji na plecach, po woli rozluźniam wszystkie mięśnie zaczynając od nóg aż po samą głowę... Gdy mięśnie miałem rozluźnione zaczynałem liczyć oddechy, zrobiłem 6 oddechów a tu nagle pojawiły się takie delikatne drgawki... Czułem że całe ciało się rusza, kurde ale byłem za słabo zdecydowany i drgawki przeszły, nie potrafiłem ich nasilić.

Teraz takie pytania:

Jeśli po 6 oddechach już miewam drgawki (a nie mam padaczki :P) to jak myślicie... Do OOBE jeszcze daleka droga?

Jak nasilić te drgawki? Większe skupienie?

Z Góry Dzięki za pomoc ;) I Pozdrowienia dla Pana o czatowym nicku "suwak" pomógł mi wczoraj, nie zasnąć, i dał bardzo ciekawą lekturkę do czytania ;)
Go to the top of the page

+Quote Post

Start new topic
Odpowiedzi
cr4sher
post 12.08.2007 - 13:10
Post #2

Dusza Towarzystwa

CYTAT(Noro @ 12.08.2007 - 14:04) *
Po pierwsze Witam Wszystkim Serdecznie ;)
Dopiero zaczynam "zabawę" z OOBE.
Sporo przeczytałem artykułów i kilka książek.
Lecz dopiero wczoraj postanowiłem zrobić pierwszą próbę... Szczerze to nie starałem się bardzo, aby wyjść z ciała...

No ale dobra... całą noc czytałem o OOBE :) o 6 rano stwierdziłem że na dzisiaj koniec, kładę się w pozycji na plecach, po woli rozluźniam wszystkie mięśnie zaczynając od nóg aż po samą głowę... Gdy mięśnie miałem rozluźnione zaczynałem liczyć oddechy, zrobiłem 6 oddechów a tu nagle pojawiły się takie delikatne drgawki... Czułem że całe ciało się rusza, kurde ale byłem za słabo zdecydowany i drgawki przeszły, nie potrafiłem ich nasilić.

Teraz takie pytania:

Jeśli po 6 oddechach już miewam drgawki (a nie mam padaczki :P) to jak myślicie... Do OOBE jeszcze daleka droga?

Jak nasilić te drgawki? Większe skupienie?
Z Góry Dzięki za pomoc ;) I Pozdrowienia dla Pana o czatowym nicku "suwak" pomógł mi wczoraj, nie zasnąć, i dał bardzo ciekawą lekturkę do czytania ;)

Nie... zdecydowanie po 6 oddechach nie można uzyskać transu i wyjść z ciała. Przy transie pojawiają się przeważnie bardzo wyraźne obrazy(hipnagogi) i różne dziwne uczucia kinestetyczne takie jak ciężkie ciało, odpływanie, spadanie itp, a samo wejście w trans trochę czasu zajmuje. Nawet przy bardzo dobrym rozluźnieniu przy metodzie 4+1(która polecam), to na pewno nie udało by ci się wejść w trans i uzyskać wibracji po 6 oddechach;)
no chyba, że jesteś jakimś awatarem, który wychodzi z ciała na zawołanie xD

Pozdro

+Quote Post
Noro
post 12.08.2007 - 13:20
Post #3

Przyjaciel Rodziny

Notatnik

CYTAT(cr4sher @ 12.08.2007 - 14:10) *
Nie... zdecydowanie po 6 oddechach nie można uzyskać transu i wyjść z ciała. Przy transie pojawiają się przeważnie bardzo wyraźne obrazy(hipnagogi) i różne dziwne uczucia kinestetyczne takie jak ciężkie ciało, odpływanie, spadanie itp,

Może mi nie uwierzysz... ale ciało miałem cholernie ciężkie... "wbijało się" w łóżko... Dosłownie... I nie miałem wyobrażenia spadania ani odpływania, tylko delikatnego unoszenia się... coraz wyżej...

I nie sądzę żeby mi się to zdawało...

Pozdrawiam :)

+Quote Post

Posty w temacie

Reply to this topicStart new topic

Wersja Lo-Fi OOBE Porady Roberta Monroe Porady Brucea Moena Porady Darka Sugiera Kontakt Park