|
|
02.06.2013 - 19:44
|
|
|
Dusza Towarzystwa Grupa: OOBE VIP Notatnik |
Eksperyment: Nagrane Wyjście z Ciała
Jednym z eksperymentów Instytutu Roberta Noble była próba sfilmowania wyjścia z ciała. Chcieliśmy zaobserwować pojawiające się w tym czasie efekty. Marzyliśmy o tym, aby dostrzec astralne ciało wydobywające się z ciała fizycznego niczym duch. Pomimo braku takiego efektu (prawdopodobnie zwykła kamera nie jest odpowiednim narzędziem, które potrafi zarejestrować oddzielanie się ciała astralnego od ciała fizycznego), nasze badanie zakończyło się bardzo pozytywnie. Już wcześniej, w 2008 roku Seth, obecnie członek Instytutu Roberta Noble zapisał na kamerze video zmiany, jakie zachodziły w ciele fizycznym w momencie oddzielania się od niego ciała astralnego. Późniejsze próby, powtórzenia tego eksperymentu kończyły się z przyczyn technicznych i innych niestety niepowodzeniem. Mimo tych utrudnień, udało się jednak poprzedniej nocy, również Robertowi Noble nagrać kamerą widoczny moment, w którym to Robert wychodzi z ciała. Jest to jeżenie się (stroszenie) czoła, włosów. Efekt ten jest specyficzny i przypomina działanie elektryzowania się włosów, które są naładowane jonami dodatnimi i nie da się go pomylić z niczym innym. Bardzo dobrze to widać na przyśpieszonym filmie. Ten, który przedstawiam jest przyśpieszony 999% a więc 10x. To jest piękne, że tylko przy wyjściu jest coś takiego. Można nagrywać sobie całą noc jak się leży i śpi, ale nie uchwyci się tego w żadnej fazie snu, ponieważ to jest tylko w momencie wyjścia. Widać jak czoło się trochę podnosi, a później widać jak podnosi się bardziej. Na filmie widzimy mnie i efekty jakie widoczne są w ciale fizycznym podczas oddzielania się ciała astralnego. |
|
|
|
![]() |
03.06.2013 - 08:45
|
|
|
instytutnoble.pl Grupa: OOBE VIP Notatnik |
Messanger ten efekt nagrałem kilkukrotnie i uznałem że widocznie ja tak mam. Teraz potwierdził to samo Noble i czy nie oznacza to jakiejś reguły?. Nie wiem dlaczego niektórzy spłycają temat bo co tam jakieś głupie stawanie włosów.
Mojemu psu też stoją włosy na karku jak się wkur... i co z tego :/ Takie porównanie można zawsze stosować ale przecież nie o to chodzi. Jak dotąd w żadnej prasie , filmie czy internecie nie wyczytałem że podczas snu dochodzi do takiego zjawiska. Nie pisał o tym żaden naukowiec badający procesy śnienia.! a badań i informacji jest naprawdę dużo. Dla drążących temat stawanie włosów u ludzi to nie taka prosta sprawa. Człowiek ma mięśnie przywłosowe ale ich praktycznie nie używa. Nawet w momencie stresu, strachu itp nie dochodzi do tak wyraźnego ruchu włosów na głowie a co najwyżej można doświadczyć tego na rękach i nogach. Dlaczego to się dzieje w czasie wyjścia z ciała nie wiem. Mogę też powiedzieć że niczego to nie dowodzi ale efekt z całą pewnością istnieje i jest związany z OBE. |
|
|
|
03.06.2013 - 08:50
|
|
|
Dusza Towarzystwa ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy Notatnik |
Messanger ten efekt nagrałem kilkukrotnie i uznałem że widocznie ja tak mam. Teraz potwierdził to samo Noble i czy nie oznacza to jakiejś reguły?. Nie wiem dlaczego niektórzy spłycają temat bo co tam jakieś głupie stawanie włosów. Mojemu psu też stoją włosy na karku jak się wkur... i co z tego :/ Takie porównanie można zawsze stosować ale przecież nie o to chodzi. Jak dotąd w żadnej prasie , filmie czy internecie nie wyczytałem że podczas snu dochodzi do takiego zjawiska. Nie pisał o tym żaden naukowiec badający procesy śnienia.! a badań i informacji jest naprawdę dużo. Dla drążących temat stawanie włosów u ludzi to nie taka prosta sprawa. Człowiek ma mięśnie przywłosowe ale ich praktycznie nie używa. Nawet w momencie stresu, strachu itp nie dochodzi do tak wyraźnego ruchu włosów na głowie a co najwyżej można doświadczyć tego na rękach i nogach. Dlaczego to się dzieje w czasie wyjścia z ciała nie wiem. Mogę tez powiedzieć że niczego to nie dowodzi ale efekt istnieje i jest związany z OBE. Set.h być może i to ciekawa obserwacja. Mi ostatnio podczas wibracji fizycznie szczękały zęby :O Choć wydawało mi się że wibracje to zjawisko czysto niefizyczne. Co pozwala stwierdzić iż może to być typowe działanie organizmu dla osoby zasypiającej ze świadomością. Chodzi też o to iż trudno stwierdzić obiektywnie czy to wydarzyło się akurat podczas wychodzenia nawet dla samego eksperymentatora. Pewną miarą mógłby być właśnie stopień rezystancji skóry czy aparat holtera w połączeniu z czasem rzeczywistym rejestracji(zapisem czasu). |
|
|
|
03.06.2013 - 08:56
|
|
|
instytutnoble.pl Grupa: OOBE VIP Notatnik |
Set.h być może i to ciekawa obserwacja. Mi ostatnio podczas wibracji fizycznie szczękały zęby :O Choć wydawało mi się że wibracje to zjawisko czysto niefizyczne. Co pozwala stwierdzić iż może to być typowe działanie organizmu dla osoby zasypiającej ze świadomością. Możliwe że to "typowe" tylko jak dotąd nikt tego nie zaobserwował. Nie pisał o tym nawet LaBerge który wielokrotnie filmował ludzi podczas LD. Były nawet badania pod tomografem itp. Wydaje mi się że efekt następuje jedynie podczas wyjścia bezpośredniego czyli jak to ująłeś - świadomego zasypiania. |
|
|
|
03.06.2013 - 09:04
|
|
|
Dusza Towarzystwa ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy Notatnik |
Możliwe że to "typowe" tylko jak dotąd nikt tego nie zaobserwował. Nie pisał o tym nawet LaBerge który wielokrotnie filmował ludzi podczas LD. Były nawet badania pod tomografem itp. Wydaje mi się że efekt następuje jedynie podczas wyjścia bezpośredniego czyli jak to ująłeś - świadomego zasypiania. Miałem na myśli to szczękanie zębami - że typowe - znaczy normalne funkcjonowanie którego stajemy się świadomi gdy zachowujemy świadomość a nie zapadamy w sen - być może ma to związek z odłączaniem partii nerwów podczas zasypiania. Oczywiście wszystko to trudno stwierdzić bez specjalistycznych aparatur i badań. |
|
|
|
Noble Nagrane Wyjście Z Ciała 02.06.2013 - 19:44
Zielarz Gajowy Trudno to nazwać eksperymentem. Po prostu nagrywa... 02.06.2013 - 20:07
Woytas74 Fajne, ale na serio niczego nie dowodzi. 02.06.2013 - 20:45
_Voyager_ Słaba jakość, lepiej byłoby uchwycić w jakoś... 02.06.2013 - 20:53
turysta49 Czego to ludzie nie wymyślą bzdurnego, byle na s... 02.06.2013 - 21:03
ryniek CYTAT(turysta49 @ 02.06.2013 - 22:03... 03.06.2013 - 01:35
PigsOnTheWings CYTAT(turysta49 @ 02.06.2013 - 22:03... 02.06.2013 - 21:05
Nużek By nagranie prezentowało szeroką wierzytelność... 02.06.2013 - 21:28
set.h Noble potwierdził swoim nagraniem że coś się d... 02.06.2013 - 21:47
Deimond CYTAT(set.h @ 02.06.2013 - 22:47) No... 02.06.2013 - 22:41
turysta49 Mnie irytuje sposób wykorzystywania takich eksper... 03.06.2013 - 01:21
Zielarz Gajowy Ryniek bardzo dobrze, ale jeśli już coś nazywa ... 03.06.2013 - 05:15
Messanger Oj, lipa Panie, i to straszna...
Jeśli w ciele ... 03.06.2013 - 06:17
Sensei Noni Jak ciało astralne teleportuje się od razu do as... 03.06.2013 - 09:24
Deimond CYTAT(Sensei Noni @ 03.06.2013 - 10... 03.06.2013 - 09:31
Sensei Noni A Twoja to Twoja , ot co forum po to jest by takie... 03.06.2013 - 09:33![]() ![]() |
| Wersja Lo-Fi OOBE Porady Roberta Monroe Porady Brucea Moena Porady Darka Sugiera Kontakt Park |