Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

oobe.pl

Start Porady Roberta
Monroe
Porady Brucea
Moena
Porady Darka
Sugiera
Park Forum
Notatki
Arty
> Połączenie Myślowe
Negai1
post 09.06.2013 - 09:12
Post #1

Dusza Towarzystwa
Grupa: Podróżnicy
Nr użytkownika: 9274

Hej :)
Macie czasem coś takiego, że z jakąś osobą macie tzw. połączenie myślowe?
Wiem że pewnie wielu z Was tak mam, pytam jednak o wasze doświadczenia w tej kwestii.
Już tlumaczę o co chodzi na swoim przykładzie :D

Mam przyjaciółkę, po prostu świetną, najlepszą, taką idealną dla mnie (dopełniamy się pod wieloma względami :D).
Bardzo często tak mamy, czy to w szkole czy w innych miejscach, że myślimy o czymś, a potem jedna z nas o tym mówi, często zupełnie to samo co chciała powiedzieć druga.
Nie mam tak ze wszystkimi ludźmi, choć czasem zdarza mi się tez z innymi, ale z nią najbardziej.

Nie wiem od czego to zależy, ale to jest fajne :D
Albo np. wystarczy tylko jeden wzrok, a druga już wie o co chodzi :P
Nie wiem może wynika to z tego, że dobrze się znamy, ale np. my tak mamy niemalże od początku znajomości. Poza tym to jest wręcz za silne. Jesteśmy zupełnie innymi osobami i często mamy odmienne zdanie, ale myśli mamy bardzo podobne.

Albo np. jest cisza, naglę myślę o jakimś filmie który razem oglądałyśmy, a po chwili ona mi o tym mówi xD.
Nie wiem może jedna z nas ma jakieś zdolności telepatyczne i słyszy myśli drugiej, a może to z innego powodu.

Jak u Was jest z tym połączenie myślowym z inną osobą??
Profile CardPM
+Quote Post

Start new topic
Odpowiedzi
zupełniezielony
post 09.06.2013 - 18:30
Post #2

Dusza Towarzystwa
Grupa: Podróżnicy
Nr użytkownika: 9006

Zasadniczo wyróżniamy 3 rodzaje:
-Telepatia
-Empatia
-Powiązanie
Pierwszy polega na trwałym bądź chwilowym połączeniu dwóch umysłów. Można się podłączyć na trwałe, bądź tylko aby przesłać jedną wiadomość.
Empatia, to trwałe połączenie polegające na współdzieleniu emocji.
Powiązanie to trwałe połączenie przekazujące zarówno emocje i myśli, jak i np odczucia fizyczne. Występuje często między bliźniakami lub osobami bardzo blisko powiązanymi.

Profile CardPM
+Quote Post

Go to the top of the page
Start new topic