Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

oobe.pl

Start Porady Roberta
Monroe
Porady Brucea
Moena
Porady Darka
Sugiera
Park Forum
Notatki
Arty
> Połączenie Myślowe
Negai1
post 09.06.2013 - 09:12
Post #1

Dusza Towarzystwa
Grupa: Podróżnicy
Nr użytkownika: 9274

Hej :)
Macie czasem coś takiego, że z jakąś osobą macie tzw. połączenie myślowe?
Wiem że pewnie wielu z Was tak mam, pytam jednak o wasze doświadczenia w tej kwestii.
Już tlumaczę o co chodzi na swoim przykładzie :D

Mam przyjaciółkę, po prostu świetną, najlepszą, taką idealną dla mnie (dopełniamy się pod wieloma względami :D).
Bardzo często tak mamy, czy to w szkole czy w innych miejscach, że myślimy o czymś, a potem jedna z nas o tym mówi, często zupełnie to samo co chciała powiedzieć druga.
Nie mam tak ze wszystkimi ludźmi, choć czasem zdarza mi się tez z innymi, ale z nią najbardziej.

Nie wiem od czego to zależy, ale to jest fajne :D
Albo np. wystarczy tylko jeden wzrok, a druga już wie o co chodzi :P
Nie wiem może wynika to z tego, że dobrze się znamy, ale np. my tak mamy niemalże od początku znajomości. Poza tym to jest wręcz za silne. Jesteśmy zupełnie innymi osobami i często mamy odmienne zdanie, ale myśli mamy bardzo podobne.

Albo np. jest cisza, naglę myślę o jakimś filmie który razem oglądałyśmy, a po chwili ona mi o tym mówi xD.
Nie wiem może jedna z nas ma jakieś zdolności telepatyczne i słyszy myśli drugiej, a może to z innego powodu.

Jak u Was jest z tym połączenie myślowym z inną osobą??
Profile CardPM
+Quote Post

Start new topic
Odpowiedzi
zankel
post 12.06.2013 - 18:24
Post #2

Dusza Towarzystwa
Grupa: Podróżnicy
Nr użytkownika: 8691

z moich doświadczeń wynika że telepatia ma jak najpełniejszy przekaz i czysty tylko wtedy gdy jest przepełnione uczuciem, najczęściej miłości(przyjaźni etc.)

Podobno podczas tzw. "połączenia myślowego" są synchronizowane bardzo dobrze nasze dwie półkule mózgowe :). Czyli jest to dobre ćwiczenie na rozwijanie np zdolności artystycznych, inteligencji, umiejętność rozwiązywania skomplikowanych zadań.

Ja chyba podawałem gdzieś ćwiczenia jak zacząć startować z tą "telepatią". W Dzisiejszych czasach jest to nowe i więc zatem trudne ale w przyszłości będzie to wykorzystywane na masową skale tak jak kiedyś, kiedy powstawało kino i pierwsze filmy ^^. Jak znajdę ćwiczenia to podam je tutaj
@edit: Znalazłem.. wygrzebałem z blogu ^^

- W takim razie, trzeba sobie przygotować karteczki z namalowanymi prostymi symbolami graficznymi. Najlepiej czarne, na białym tle, ale też mogą być inne kolory, ważne jest to, aby były kontrastowe. Te symbole, to mogą być koło, kwadrat, trójkąt i inne. Nie należy stosować wielokąta, bo może zostać pomylony z kołem. Symbole mogą być dowolne, byle proste w kształcie. Najlepiej jest przygotować sobie zestaw pięciu symboli, po pięć z każdego rodzaju, co czyni ogółem 25 kartek. Kartki te należy przemieszać ze sobą i położyć na stole odwrotną stroną do góry. Osoba która ma pełnić rolę nadawcy, odkrywa jedna kartę ogląda namalowany symbol i skupia się myślowo na jego kształcie, po czym zapisuje na kartce jaki to symbol zobaczyła. W tym samym czasie, odbiorca przekazu stara się odgadnąć, jaki to tez symbol nadawca zobaczył i tez zapisuje swoje odgadnięcia. Po skończonej serii 25 kartek, następuje porównanie zapisów na kartkach kontrolnych. Jeżeli będzie 7 lub 5 trafień to nie można mówić o nawiązanej łączności telepatycznej. Jeżeli będzie 10 lub więcej trafień, to telepatia zachodzi w niepełnym wymiarze. Wszystkie 25 trafień, to już pełna telepatia.

- Czy treningi to tylko rozpoznawanie symboli?

- Jeżeli chodzi o wstępne treningi, to tak. Wtedy, kiedy dojdzie do pełnej telepatii z symbolami geometrycznymi, przygotować należy karteczki z pojedynczymi słowami, a potem w razie sukcesu z krótkimi dwoma albo, trzema zdaniami. Tak samo pięć takich zdań, po pięć egzemplarzy, aby ich było w sumie 25. W razie sukcesu przechodzimy do zdań coraz to dłuższych.

Profile CardPM
+Quote Post

Go to the top of the page
Start new topic