|
|
| plantator |
07.11.2007 - 00:23
|
|
Guests |
Jak to trzeba czasem się naszukać by znaleźć odpowiedź XD
Po pierwsze - wzorując się na wypowiedziach guru większości i opisów owych mistrzów Moena i Monroe'a należy przyjąć jako logiczny wniosek, że obe jest tożsame ze zwykłym snem, jednakże różnią się owe stany fazą/poziomem świadomości. Dlatego: sen - zwykły sen, to faza nieświadoma, lub z urywkami pamięci. marzenie, fantazjowanie, wizualizacja - najsłabsza faza dostania się Tam. podróże mentalne - słaba faza, ale już bardziej kontrolowana. ld - dobra faza, ale z problematyczną czasem świadomością. obe - najlepsza faza (jak już dostrojenie na full). ja bym jeszcze dodał technikę świadomego zasypiania do wejścia w ld (czyli coś jak ja robię) jako bliższe świadomością do obe, ale trzymające się w kategorii ld z racji uciekającej fazy. I teraz tak. W pierwszej książce Monroe pisze... a własciwie macie link do opisu Pawła Roberta Stania z 2003 roku z fragmentem książki i wypowiedzią Moena na temat właśnie ten: Kliknij tutaj aby przekonać się, że obe=ld Więc moim zdaniem na podstawie wszelkich wypowiedzi dotychczasowych moich, waszych, innych, wielkich, etc dochodzę do następującego wniosku, który nadal jest ciężko akceptowalny, ale przyjmuję wersję optymistyczną, którą postaram się potwierdzić experymentalnie: Każdy stan umysłu inny niż zwyczajne czuwanie prowadzi nas do czasoprzestrzeni niematerialnej lub o nieznanej nam formie energetycznej, która podatna jest na myśl, jest chaotyczna, wielowymiarowa. Lepszą moim zdaniem nazwą dla Astralu byłaby: Hyperjaźń ponieważ umysły wszystkich w tej płaszczyźnie się mieszają, stąd też naloty świata fizycznego - energia którą każdy tam wniósł i wnoszona jest nadal tworzy złudzenia znanej rzeczywistości, a tak naprawdę owa przestrzeń jest tylko czystym planem o niepoznanych cechach, która przyjmuje kształt jaki jej się nada. Nie do końca to ogarniam, ale dla mnie zdaje się mieć to sens. Czy w tej przestrzeni egzystujemy po śmierci jako formy energetyczne - nie wiem i nikt raczej nie wie, ponieważ astral, ta ogromna hyperjaźń tworzona z myśli (energii zaprogramowanej) może nam tylko podstawiać to co chcemy - jak w ld, albo kiedy otaczają nas znienawidzone atrapy. I teraz co zrobić aby dotrzeć do faktycznego jądra wolnego od wszelkich przekonań, myśli, skojarzeń (nie o dom i emiter chodzi - chodzi o źródło tej hyperjaźni , musi być obszar, albo inaczej, musi być sposób na wyłączenie tych materializacji tego co nam znane i doświadczenie tej czasoprzestrzeni w pełnej krasie bez naszych ludzkich nalotów)?? Jakie eksperymenty warto przeprowadzać do upadłego: 1. odwiedzanie osób śpiących 2. próbować wyciągać z ciała 3. spróbujcie olać MTJ - odnoszę wrażenie, że mtj jest naszą podświadomością, ale tą która nadaje z mózgu, a trzeba wjebać się w fazę do źródła - do nicości? 4. grupowe podróże, grupowe oobe - kombinujmy z tym?? Niech ktoś poprosi PurpleCata o założenie oddzielnego podforum - ale mocno moderowanego, które zaspokoi głód szaraków do wiedzy AP - forum tylko i wyłącznie z eksperymentami otwartymi - każdy kto ma pomysł zakłada wątek - pomysł omawiany a następnie powstaje dokładny plan eksperymentu - zawarty w oddzielnym wątku - gdzie odpowiedzi udzielane są po eksperymencie - czyli relacje porównywane, oczywiście chodzi o szczerość wówczas i chęci. Forum owe musiałoby być srogo moderowane, bo wiedza tam zdobyta zbyt cenna by być mogła by śmiecić bzdurami... |
|
|
|
plantator Obe = Ld & Ld = Obe, Ale Teraz Inaczej! 07.11.2007 - 00:23
twistoid Hehe :)Dwoisz się i troisz. 07.11.2007 - 00:46
set.h Plantator a czemu ty nie jesteś w AP?. Przecież ... 07.11.2007 - 08:51
plantator pracuję nad tym :) 07.11.2007 - 12:08
twistoid No plantator inteligentny człek popieram kandydat... 07.11.2007 - 12:15
Elanor Ja od kiedy przeczytalam Sugiera juz nie rozgranic... 07.11.2007 - 12:27
plantator A swoją drogą, próbował ktoś już tak pokiero... 07.11.2007 - 12:29
kelme CYTATCo to znaczy AP..? Astralna Projekcja? czy co... 07.11.2007 - 14:26
suwak Elanor: AP = Astralni Podroznicy. Podforum dostepn... 07.11.2007 - 14:33
parol CYTAT(suwak @ 07.11.2007 - 14:33) El... 07.11.2007 - 14:34
parol [color="#8B0000"][/color]wydaje jezeli b... 07.11.2007 - 14:33
plantator Czemu nikomu nie przyszło do głowy by wyskoczyć... 07.11.2007 - 14:39
set.h CYTAT(plantator @ 07.11.2007 - 12:29... 07.11.2007 - 14:41
plantator Fazuj, też mi czasu przybywa, to się do fazy do�... 07.11.2007 - 14:48
mind trainee Na zlocie Darek opowiadał jak wygląda przejście... 07.11.2007 - 14:48
plantator Obawiam się, że do emerytury nie będę miał cz... 07.11.2007 - 14:55![]() ![]() |
| Wersja Lo-Fi OOBE Porady Roberta Monroe Porady Brucea Moena Porady Darka Sugiera Kontakt Park |