Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

oobe.pl

Start Porady Roberta
Monroe
Porady Brucea
Moena
Porady Darka
Sugiera
Park Forum
Notatki
Arty
> Kilka Słów...
luchessi
post 04.12.2007 - 21:56
Post #1

Dusza Towarzystwa
Grupa: Podróżnicy
Nr użytkownika: 1370

Prosze o komentarz

CYTAT
Janie, zanim przybrałeś fizyczną postać, prosiłeś mnie, abym Cię kształcił, abym pomógł Ci odnaleść właściwą drogę życia – to właśnie czynię. Nie zdradzę Ci mej tajemnicy, bo po cóż Ci ona. Dam Ci jednak narzędzie, dzięki któremu odnajdziesz drogę, która pewnego dnia zaprowadzi Cię tam, dokąd niegdyś mnie zaprowadziła. To jednak zależy wyłącznie od Ciebie – od Twojej gotowości.

Już poznałeś moją tajemnicę. Brzmi ona: Duch rządzi materia! To również tajemnica Jezusa – to właśnie miał na myśli, kiedy mówił: Według wiary waszej niech wam się stanie! Jeśeli w to wierzysz, spotkasz na swej drodze właściwych ludzi, odnajdziesz szczęście. Jeżeli wierzysz, że możesz przejść po rozżarzonych węglach, że siłą myśli możesz wyginać sztućce, chociaż przeczy to prawom natury, uczynisz to – będziesz mógł latać i lewitować. Jeżeli tylko uwierzysz w to, jak wierzysz w bicie własnego serca. Nie ma zatem znaczenia, czy podróżuję w czasie, czy przybywam z przestrzeni pozaziemskiej, czy z wnątrza Ziemi. Wiesz najlepiej, że gdybym powiedział Ci o wędrówkach w czasie, byłbyś tym tak zafascynowany, że wkrótce zapomniałbyś o zadaniu, jakie masz wykonać, że porzuciłbyś wszystko, aby zająć się tym tematem. Nie skupiaj się na tym, co przyniesie przyszłość, lecz na teraźniejszości, na tym, z czym zostałeś teraz skonfrontowany. Na tym powinieneś skupić całą swą uwagę. Przemierzyłeś prawie cały glob, poznałeś niezwykłych ludzi. Teraz odszukaj sam siebie. Nie bądziesz drugim Jezusem. Nie bądziesz drugim Saint Germain. Bądziesz Janem. Rozumiesz?

Równieą ja nie podążałem śladami Jezusa czy Buddy, lecz kierowałem się moim własnym życiem, tkwiącymi
we mnie siłami, rozwijałem świadomość samego siebie. Chętnie poszukujemy w innych przykładu, po to tylko, aby osiągnąć ich sukcesy, aby przeżyć ich życie, aby zmierzyć się z ich słabościami. Nie powinieneś powtarzać życia innych ludzi, dokonywać ich wyborów, lecz tworzyć i manifestować swój własny los. Bóg nie czeka na naśladowców, lecz pionierów... Najważniejsze, co powinieneś wiedzieć, jest to, że siła tworzenia tkwi w Tobie!
Wierz w nią i czerp z niej korzyści. Jeżeli będziesz wierzył, osiągniesz wszystko, o czym marzysz. To moja
tajemnica. Sam musisz osiągnąć punkt, w którym zaczniesz wierzyć, że będziesz żył wiecznie, że osiągniesz sukces i bogactwo. Tego przecież chcesz, prawda? Wszystkie towarzyszące Ci istoty duchowe, w tym
również ja – najbliższy Ci ze względu na łączącą nas wieloletnią przyjaźń – obiecaliśmy Ci wskazanie drogi,
jaka prowadzić Cię będzie do celu. Pokazujemy Ci najlepszą z możliwych dróg, ale to Ty musisz podjąć decyzję, czy nią pójdziesz. Sam przybyłeś na tą planetę i sam ją opuścisz. Taka była decyzja Stwórcy. Każda istota podąża swoją własną drogą. Oznacza to, że sami wybieramy drogę, jaka prowadzić nas będzie do wyznaczonego celu, do Boga i Światła. Człowiek nie potrzebuje organizacji, aby odnaleść najwyższą świadomość, ponieważ jest on dziełem Stwórcy.
Profile CardPM
+Quote Post

Go to the top of the page
Start new topic