|
Źle się dzieje ostatnio. Przyznacie chyba mi rację gdy powiem ,że to nie dzieje sie bez przyczyny. Dlaczego starzy userzy odchodzą a na forum robi sie coraz wiekszy syf ? Kiedys paciorek (tez juz go nie wdać : /) zrobil taki temat w ktorym napisał
"Wchodzę na forum i nic nie czuje. Gówno! Klimat i magia tego forum zniknęły. Coś się rozwaliło, Coś straciło sens."
Wtedy to pisał tak dla żartu dla przekoru jednak obecnie te słowa nabierają innego znaczenia. Ta obeforumowa łajba juz sie mocno chwieje i mowie wam- lico blade jesli sie to nie zmieni ! Powiem wam , że troche sentymentalny czasami jestem a w tym forum spedzilem dosyc sporo czasu i nie chciałbym go opuszczac jak wiele osob to robi. To ma taki potencjal- ok 3,500 zarejestrowanych ludzi. Tyle osób włożyło w to swoje sily i nagle mamy to zostawic -niech sie rudera zawala, lepiej budowac nową chatke ??? To można naprawic - naoliwic ta wytwornie swiadomych i mądrych ludzi , razem do czegos dojsc, odkrywac i badac nowe rzeczy. Potrzebna jest tylko lepsza moderacja i sprawniejsze zoraganizowanie forum- wiecej subfor etc Moderacja jest zbyt słaba, nie ma ostrzezen,banowania - trolle czuja sie bezkarni a wsrod tego całego zametu naprawde trudno znalezc cos sensownego. Tyle spamu jest , ze łapy opadają. Co z tego, ze w zakladce forum jest ponad 50 stron ?? Wiecej subfor, zakladek to rzecz konieczna- wszystko jest pomieszane, nie przejrzyste i niedopracowane. Jezeli czegos sie nie zrobi to gdy odwiedze kiedys znowu te same forum to pewnie zobacze komunikat "adres nie istnieje" albo zobacze coś po czym nie bede mial ochote wiecej tu wchodzic
Jednak to samo sie nie zrobi- oprocz mnie potrzebne sa osoby ktore poswieca dziennie troche czasu by to forum wrocilo do swej dawnej swiatlosci. Spojrzcie na stare tematy- gdy liczba zarejestrowanych userow miescila sie w 3 cyfrach. Wtedy tam ludzie dochodzili do jakis wnioskow , rozwijali sie wszystko bylo przejrzyste a teraz ... To co robimy : naprawiamy czy zatapiamy łajbę ?
ps.Specjalnie nie stworzylem tego tematu w dziale "technicze"
|