Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

oobe.pl

Start Porady Roberta
Monroe
Porady Brucea
Moena
Porady Darka
Sugiera
Park Forum
Notatki
Arty
> Jak Zapamiętać Podróże?, kilka pytań
Szopen
post 10.04.2008 - 12:54
Post #1

Dusza Towarzystwa
Grupa: Podróżnicy
Nr użytkownika: 2905

Ostatnio zainteresowałem się podróżami mentalnymi.

1.Dzisiaj niejako że, nie wyspałem się to posatnowiłem sobie na kilku pierwszych lekcjach pospać - poćwiczyć mentalkę. Można powiedzieć, zę coś tam mi już wychodzi. Jakoś sobię radzę, ale zawsze (najczęściej) po powrocie w ogule nie pamiętam co tam robiłem. Wiem jedynie, żę podróżowałem sobie dużo i było ciekawie/fajnie i conajwyżej pamiętam jakąś przebłyskę pamieci... i nic więcej :/. Czy znacie jakieś dobre sposoby na zapamiętywanie? Dodam jeszcze, że nigdy nie maiłem problemów z zapamiętywaniem snów, ld/obe i nawet wielu ludzi zazdrości mi tak dobrej pamięci - niemalże codziennie pamiętam dokładnie po pare snów i prowadzę dziennik.

2. Zasadniczo proste pyanie - jak być bardziej świadomym podczas mentalki?

3.Ostatnio (właśnie dzisiaj) podczas jednej podóży ktoś mnie jakby popchną (oczywiście w poza!) lub jakoś tam wpadłem na ścianę za mną i mocno udeżyłem się w tył głowy, po czym straciłem mentalkę - niemalże natychmiast się obudziłem i już po seansie :(. Wiem, zę przecież nasze ciało astralne jest nieśmiertelne (nawet we śniej jestem tego świadom :D) i nic mu nie moze się stać. A jak to jest z tym naszym ciałkiem mentalnym - czy ono też jest nieśmiertelne (prosze o wyjaśnienie przedstawionej wcześniej sytuacji) czy jednak może jemu coś się stać - powrót do ciała?

To chyba wszystko - mozę potem dopiszę jeszcze jakies pytanka ;). Z góry dziękuję :>
Profile CardPM
+Quote Post

Go to the top of the page
Start new topic