oobe.pl

Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

> Autohipnoza, Co zrobić żeby się udała?
Kevin
post 06.05.2008 - 16:15
Post #1

Członek Rodziny
Grupa: Podróżnicy

Autohipnozą/hipnozą można zrobić wiele ciekawych rzeczy. Mam wiele pomysłów ale nic mi z tego skoro nie mogę się wprowadził w odpowiednio głęboki trans.
Pisałem już kiedyś ze pewnej nocy przed zaśnięciem coś zrobiłem, nie wiem co pomyślałem ale nagle rozbłysło bardzo jasne światło, mimo że w pokoju było wyłączone światło, była noc a ja miałem zamknięte oczy. To światło wydzielało ciepło. można powiedzieć że było tak jakbym zamknął oczy a ktoś przyłożył mi żarówkę przed twarz, tak że widziałem światło przez powieki i czułem ciepło na twarzy.
Tamtej nocy przestraszyłem się bo w tym samym czasie bardzo podskoczył mi puls. Extremalne tempo.
Otworzyłem oczy, wstałem i podszedłem do okna, wciąż miałem mega szybki puls. Zamknąłem oczy na chwilkę i dalej widziałem jasne światło.
Od tamtej pory nie udało mi sie tego powtórzyć.
I właśnie zastanawiam się.... dlaczego? :(
Próbowałem sugestie, odliczanie od 10 do 0, wyobrażanie sobie schodów i tego wszystkiego co trzeba.
miałem no najwyżej, mrugające powieki, wrażenie lekkiego kołysania i słabo widoczne fale światła pod powiekami, nic więcej.
Pojechałem nawet do Kaczorowskiego (you know - ten hipnoterapeuta z Wrocławia)
miał mnie wprowadzić w trans, a potem przemycić sugestię dzięki której sam będę mógł się wprowadzać w trans ale to nie pomogło, było tak samo jak przy autohipnozie, fale światła i kołysanie, nic więcej, nie widziałem żadnych obrazów ani nie słyszałem dźwięków.

Bardzo przydałaby mi sie umiejętność wprowadzania siebie w trans. Tylko jak to zrobić?
Nie wiem co jest źle, że teraz nie wychodzi. Czy to przez to że cierpię na bezsenność i w dzień raczej nie zasnę? Wiem że hipnoza to nie 100% sen ale ja nie umiem zasnąć nawet w 20%.

może ktoś mi da jakieś rady, co robić?
pozdr
Go to the top of the page

+Quote Post

Posty w temacie

Reply to this topicStart new topic

Wersja Lo-Fi OOBE Porady Roberta Monroe Porady Brucea Moena Porady Darka Sugiera Kontakt Park