|
|
04.08.2008 - 20:23
|
|
|
Przechodzień Grupa: Podróżnicy Notatnik |
Cześć, jestem nowa w tej dziedzinie. Wiem o OOBE bodajże od wczoraj, zapisałam się na kurs. Czytałam już wiele tematów z waszego forum oraz przeglądałam strony w "Pomocy dla początkujących". Nadal mam jednak pewne wątpliwości, a boję się, że to może utrudnić OOBE, a nawet... dobra, nie histeryzuję. Gdyby pytań byłoby mniej, z pewnością przeszukałabym forum w poszukiwaniu za odpowiedziami, ale... z resztą, zobaczcie sami.
1. Czy po wyjściu z ciała będę mogła dotykać jakiś rzeczy, czuć, jakie są (zimne, ciepłe), słyszeć, czuć zapachy? 2. Jeśli tak, to czy będę mogła dotknąć mojego ciała? 3. Czy będę widziała wokół siebie świat rzeczywisty? 4. (W to wątpię) Czy będę mogła widzieć to, co się NAPRAWDĘ dzieje w danej chwili, czyli np. moja siostra się przewraca z boku na bok i w realu jest dokładnie tak samo? (chyba nie, prawda?) 5. Czy będę mogła robić wszystko, latać, otwierać drzwi ew. przechodzić przez ściany, wyjść z domu, stworzyć światło w ciemnościach? 6. Jeśli tak (powyżej), to czy będę mogła w zimną noc czuć się jak przy kominku? 7. Czy można się w czymś takim zaklinować? 8. Jeśli tak, to co może mnie obudzić, jeżeli sama nie wyjdę z OOBE? 9. Czy mogę się już NIE obudzić? (jeśli aktualnie nie śpię, to zastąp słowo "obudzić" słowami: "dostać do ciała"?) Czytałam już o śmierci fizycznej, były takie tematy, ale wolę się upewnić. 10. (Tylko, jeśli wszystko dzieje się w realu, a już mówiłam, że w to wątpię) Jeśli tak, to czy mogę wydawać JAKIEKOLWIEK znaki mojej obecności? 11. Jeśli będę w OOBE to będę się poruszać (latać/chodzić). Wiem, że to doświadczenie poza cisałem, ale co zobaczę po spojrzeniu w lustro, albo w dół, na moje "nogi"? 12. O co właściwie chodzi z tymi rękami, które łapią za nadgarstki? Wystraszyłam się czytając o tym. 13. Czy jakąś przeszkodą jest łóżko piętrowe? Śpię na piętrze (młodsza siostra). 14. Co do pytania u góry: czy można sobie coś zrobić podczas OOBE? Np. spaść z łóżka i czy to zada jakieś obrażenia psychiczne/fizyczne? 15. Otóż czy można - będąc np. w Krakowie - odwiedzić osobę mieszkającą, dajmy na to w Katowicach, a tym trudniej, że... hmm... powiedzmy, że nie wiemy, gdzie dokładnie mieszka i znamy tylko trochę adresu? A czy w ogóle można się przemieszczać na takie odległości? Czy można wejść do domu koleżanki, w którym się nigdy nie było? 16. No właśnie. Czy mogę iść np. na miasto? Jaką odległość mogę pokonać (max?) Samo nasuwa się więc pytanie: ile mniej więcej czasu trwa OOBE. Chodzi mi zarówno o czas realistyczny, jak i "złudzenie" w śnie. Czekam na odpowiedź na KAŻDE pytanie. Na razie nie będę próbować wejść w OOBE ze względu na masę pytań. Z góry dzięki, pozdrawiam, AnaVii. |
|
|
|
AnaVii Cała Masa Pytań 04.08.2008 - 20:23
MetaPsyche 1. To jakie zmysły będziesz miała zależy w du�... 04.08.2008 - 21:46
tom "Przyjmuje się, że czas podczas OBE upływa... 05.08.2008 - 01:07
AnaVii Dziękuję wam, teraz już się nie boję. A co do... 05.08.2008 - 07:52
Artur_flyer CYTAT(AnaVii @ 05.08.2008 - 08:52) D... 08.08.2008 - 21:34
Dexarz Dajesz ,AnaVii ,jeszcze bedziesz się potem z nami... 05.08.2008 - 16:00
Pavveł CYTAT(AnaVii @ 04.08.2008 - 21:23) C... 06.08.2008 - 18:56![]() ![]() |
| Wersja Lo-Fi OOBE Porady Roberta Monroe Porady Brucea Moena Porady Darka Sugiera Kontakt Park |