|
|
17.03.2010 - 23:09
|
|
|
Znajomy Rodziny ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy Notatnik |
Witam,
tak się zastanawiam przeszukując forum i widząc wiele kursów i pseudokursów na obe ld itp, że nie ma tu chyba za wiele, lub strasznie porozbijane i nie poukładane, opisy różnych sposobów na poczynania po tej drugiej stronie. Chodzi mi głównie o np sposoby podróżowania, kształtowania tamtej rzeczywistości, przedłużania i dostrajania się co by być bardziej świadomym i wyostrzyć wizję. Myślę, że fajnie by było gdyby Ci bardziej doświadczeni, lub mniej, ale mający jakieś swoje sprawdzone sztuczki na takie różne akcje, podzieliliby się z innymi. Wiem, że każdy jest indywidualny i na jednych pewne metody działają lepiej lub gorzej, dlatego fajnie byłoby spróbować wielu sprawdzonych przez innych by odnaleźć te które działają na nas samych. Czasami bywa też tak, że ktoś może robi coś nie dokładnie, lub pomija jakiś mały szczegół, przez co się nie udaje. Osobiście bardzo mnie nurtuje kwestia podróżowania i wyszukiwania IDentów. Za każdym razem kiedy się tam znajdę i pozwiedzam trochę okolice, zapala mi się lampka, że chcę odwiedzić, któregoś z moich znajomych. Staram się odnaleźć jego IDent, wyłączam wizję, zaczynam się krecić i... wracam do ciała, lub gubię się w pustce :( Ta kwestia na pewno też pomogła by co niektórym na dołączenie do grupowych eksperymentów :) Jak dotąd ja osobiście mogę się podzielić takimi spostrzeżeniami: - DOSTRAJANIE - póki co najbardziej skutecznym sposobem jest zamykanie oczy (odcinanie się od zmysłu wzroku), kręcenie się w kółko z jednoczesnym szoraniem stopami o ziemie czy ręką o pobliską ścianę, lub co bądź oraz krzyczenie/myślenie kilka razy pod rząd: "DOSTRAJAM SIĘ, NABIERAM OSTROŚCI, JESTEM ŚWIADOMY I BĘDĘ PAMIĘTAŁ". Dla mnie dość ważne jest by zauważyć czy kręcę się przebierając nogami czy po prostu nabieram obrotowego impetu, to drugie działa lepiej, choć czasem może mnie gdzieś wyrzucić, lub co gorsza przebudzić. Osobiście próbowałem również dostroić się poprzez regulowanie oddechu (relaksacja, opanowanie emocji), jednak wiąże się to z czynnością fizyczną (oddychanie) i co w moim przypadku kończyło się wybudzeniem. - ZMIANA RZECZYWISTOŚCI - ostatnio wpadłem na pomysł pstrykania palcami, z jednoczesnym stanowczym uświadamianiu sobie, że jest inaczej (tak jak chcę by było). Kończy się to szybką zmianą osób/atrap i otoczenia, stanów emocjonalnych swoich i npc'ów. - LATANIE - latania uczyłem się już jako dziecko. Najskuteczniejszą metodą na wzbicie się w powietrze było i jest kilkakrotne podskakiwanie w powietrze, przy jednoczesnym machaniu rękami. Gdzieś za trzecim razem unoszę się dość wysoko by móc wyciągnąć ręce przed siebie, ułożyć wzdłuż tułowia, czy rozprostować jak ptak/samolot i polecieć z większą prędkością. - WYKRYWANIE ATRAP - najlepszym sposobem jest najzwyklejsze wypytywanie czy osoby z którymi rozmawiamy wiedzą czy śnią, kim są, czy są daną osobą i zapytanie wprost czy są atrapami. Jednak kilkoro znajomych, których spotkałem i którzy mogli by być prawdziwymi osobami, nie pamiętały co im się śniło. Atrapy łatwo zmienić w kogoś innego, lub po prostu wyrzucić za pomocą jednej myśli. - PRZEDŁUŻANIE POBYTU - od sznurka do kłębka. Interesowanie się otaczającymi nas rzeczami, faktami, szukanie dowodów na współzależność ze światem fizycznym, realizacja lub próba realizacja celów nadrzędnych (tych wyznaczonych sobie jeszcze w świecie fizycznym), jest dobrym sposobem dłuższy pobyt poza ciałem. Emocjonalne epizody (zbyt duży strach czy ekscytacja), stany zawieszenie (myśli typu co by teraz zrobić) skutkują zanikaniem dostrojenia, świadomości. - ZMIANA LOKALIZACJI - jak dotąd nie znam jeszcze żadnego skutecznego sposobu. Zamykanie oczu kręcenie się w kółko, wyciąganie rąk w górę i myślenie o danym miejscu osobie, jak dotąd kończyło się powrotem do ciała lub znalezieniem się w tym samym pomieszczeniu lecz w innym troszkę miejscu (np kila metrów dalej lub po drugiej stronie. - Z LD DO OBE CZYLI W POBLIŻE RZECZYWISTOŚCI - jak dla mnie totalna niewiadoma :( - BRAK SIŁ NA UCIECZKĘ W SNACH - póki co najlepszym sposobem jest próba biegu tyłem i lub odbijania się nogami od ścian, drzew, samochodów lub innych przedmiotów (również tyłem, coś jakby pływanie na plecach). Przeważnie taka próba kończy się odzyskaniem świadomości w śnie :) Są to moje uwagi i spostrzeżenia zebrane z mojego niewielkiego doświadczenia. Będę niezmiernie wdzięczny za każde wskazówki, porady i dzieleniem się swoimi doświadczeniami odnośnie nawigacji, szczególnie za wskazówki na skuteczne przemieszczanie się do ustalonych z góry miejsc czy też w miejsca gdzie znajdują się nasi znajomi, czy znane nam osoby trzecie. Jeżeli uda mi się zmasterować jakieś inne czynności, zdolności, z pewnością się nimi podzielę :) |
|
|
|
Crow'u Nawigacja Poza Ciałem? 17.03.2010 - 23:09
set.h Nawigacja w poza polega praktycznie na akcie woli.... 18.03.2010 - 12:14
dreamer_the_one "Nawigacja w poza polega praktycznie na akcie... 18.03.2010 - 12:58
Noble Atrapy są odbiciem Twojego umysłu :) jeśli wych... 19.03.2010 - 10:32
Crow'u Tak, zgodzę się z wami wszystkimi, że to kwesti... 19.03.2010 - 12:34
Draq Dostrajanie-Najlepiej by było ćwiczyć nie dostr... 26.03.2010 - 17:01![]() ![]() |
| Wersja Lo-Fi OOBE Porady Roberta Monroe Porady Brucea Moena Porady Darka Sugiera Kontakt Park |