|
|
04.12.2012 - 15:23
|
|
|
Dusza Towarzystwa ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy Notatnik |
Ostatnio wpadła mi w ręce taka książka P. Krassy (niemiecki reporter zajmujący się zjawiskami paranormalnymi) opisująca min. wehikuł czasu, jaki został wymyślony i zbudowany pod koniec XX w. we Włoszech przez księdza Ernettiego. Nie wiem jak się do tych opisów odnieść, bo wszystko otoczone jest tajemnicą. Ponoć przy budowie chronowizora (bo tak się to urządzenie nazywa) brali udział znani naukowcy, ale prawie wszyscy już nie żyją, a ci, którzy żyją "nabrali wody w usta". Watykan miał na ten temat wiedzieć, ale też nikt tego nie opublicznił. W ostateczności maszyna została zdemontowana a poszczególne części porozsyłane w różne zakątki świata, gdzie są chronione przed dostępem ciekawskich. Chronowizor potrafił ściągać fale elektromagnetyczne i nie tylko i odtwarzać wydarzenia z historii, które można było oglądać na ekranie (jak w TV), min. odtworzono mękę Jezusa jak naprawdę wyglądała i można by powiedzieć, że Biblia fałszuje prawdę, bo tam się to inaczej rozegrało (tak przynajmniej twierdzi Ernetti). W ten sposób zyskano dostęp do kronik Akaszy, czyli pewnego pola opasującego ziemię, w którym znajduje się energia z przeszłych wydarzeń na ziemi a los każdego człowieka jest tam zapisany.
Ciekaw jestem czy to tylko fikcja literacka czy rzeczywiście coś się za tym kryje a my nic nie wiemy. Jeżeli ktoś ma wiadomości na ten temat z innych źródeł to proszę się podzielić, bo temat jest fascynujący. |
|
|
|
pływak Chronowizor 04.12.2012 - 15:23
Money Nie wieże że taka maszyna istnieje. Zawsze możn... 04.12.2012 - 16:17
diaboliq Nie wydaje mi się by była to prawda ale to co pi... 04.12.2012 - 18:48
sunstone czytałem na ten temat niedawno, zdjęcie z męki ... 04.12.2012 - 22:21![]() ![]() |
| Wersja Lo-Fi OOBE Porady Roberta Monroe Porady Brucea Moena Porady Darka Sugiera Kontakt Park |