oobe.pl

Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

> Ścisły Umysł Przeszkodą?, Dlaczego się nie udaje.
Mirtrul
post 29.12.2012 - 01:09
Post #1

Znajomy Rodziny
Grupa: Podróżnicy

Notatnik

Postaram sie konkretnie i na temat.

Kiedyś próbowałem OBE. Miałem umysł bardziej humanisttczny. Nie osiągnąłęm nic specjalnego poza wibracjami (może ze 2 razy) i widzeniem (chyba to było to) astralnym. Później coś się mi stało i złapałem wewnętrzne zniechęcenie do czegokolwiek związanego z tym doświadczeniem (tak po prostu bez impulsu). Od tamtego momentu (około 3-4 lat) NIC się z tym nie działo poza sporadycznymi przypadkami LD (za sprawą latania).

Zatem. Teraz jestem mozno odmienną osobą niż wtedy (pod względem umysłu). Niby bardziej uświadomiony w tych tematach a jednak to nic nie daje. Mój umysł stał się mocno ścisły (przez kierunek edukajci jaki obrałem). Czuję się również dużo bardziej inteligętny niż wtedy. Tutaj widzę problem. Jakiś czas temu jak zacząłem próbować robić w kierunku OBE (przed snem) coś zatrzymuje mnie w pewnym momencie i nie puszcza dalej. Coś czego nie było przedtem. Mianowicie, podświadomość (tak czuję, chyba ona) blokuje mnie na zasadzie "to nie możliwe, to nie istnieje". Mój umysł, ścisły, mając wgląd na poprzednie doświadczenia (które w sumie pokazywały mi że to istnieje bo w końcu czegoś doświadczyłem), nie potrafię tego przełamać. Dodam jeszcze z tamtych wspomnień mocny lęk(może nawet pamiczny) przed zaprzestaniem oddychania i uduszeniem się. Dodam jeszcze, że jestem mocnym introwertykiem.

Czy macie jakieś porady/wytłumaczenia tego co tutaj opisałem? Nie chciałbym załapać jakiejs blokady na te doświadczenia. Chciałbym, żeby mi się w końcu coś udało (a nie tylko sporadyczne LD czy spadanie do ciała - mimowolne).
Go to the top of the page

+Quote Post

Reply to this topicStart new topic

Wersja Lo-Fi OOBE Porady Roberta Monroe Porady Brucea Moena Porady Darka Sugiera Kontakt Park