Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

oobe.pl

Start Porady Roberta
Monroe
Porady Brucea
Moena
Porady Darka
Sugiera
Park Forum
Notatki
Arty
> Imbir, Samo Zdrowie, Regeneracja Dla Nowej Pracy!, Poprawienie koncentracji poprzez zioła i zdrowy tryb życia!!
Foks
post 04.01.2013 - 21:21
Post #1

Dusza Towarzystwa
Grupa: Podróżnicy
Nr użytkownika: 9073

Przeszukując fora internetowe, oraz strony natknąłem się na wyjątkowe zastosowanie ziół i przypraw chociażby zwiększających naszą koncentrację a zarazem wpływających na nasze zdrowie fizyczne co łączy sie z psychicznym.
Jednym z tych wyjątkowych ziół jest IMBIR, ostatnimi czasy z powodu spania z otwartymi ustami moje gardło się podrażniło i jest narażone na łatwe infekcje od osób trzecich, postanowiłem że zrobię z siebie króliczka doświadczalnego i będę ssał go pare razy dziennie ( świerzy plasterek imbiru ) ma to poprawic zarazem moją koncentrację a co za tym idzie łatwiejsze dostrajanie się spróbuję nic nie stracę a mogę sobie jedynie pomóc, jeżeli będę widział poprawy testując to na samym sobie łatwiej przyjdzie mi stworzenie nowej mieszanki na Eksterioryzacje. Jak to mówia w ,,zdrowym ciele zdrowy duch''

Przytoczę kilka fragmętów różnych artykułów:

,,Wyciąg z korzenia żeń-szenia (Panax ginseng) polecany jest w stanach zmęczenia i przy problemach z koncentracją. Przede wszystkim dlatego, że poprawia on sprawność intelektualną. Dzięki zawartym w nim ginsenozydom zwiększa się zdolność hemoglobiny do przyłączania tlenu, na skutek czego narządy są lepiej zaopatrywane w tlen, co z kolei powoduje, że wzrasta ilość energii i zdolność organizmu do wysiłku fizycznego i umysłowego. Aby żeń-szeń mógł wykazać swoje dobroczynne działanie, powinien być zażywany regularnie, jednak kurację (trwającą maksymalnie 2 miesiące) można powtórzyć jedynie dwa razy w roku.''

,,Gotu kola (Centella aslatica) to roślina wspomagająca zachowanie dobrej pamięci i wspierająca prawidłowe funkcjonowanie mózgu. Dzięki niej dużo łatwiej załagodzić uczucie zmęczenia i depresji, usprawnić pamięć i poprawić jakość snu. Dzięki preparatom na bazie gotu koli mózg łatwiej przyswaja informacje, które dłużej pozostają w pamięci. Dodatkowo preparaty zawierające gotu kolę regulują nastrój, uspokajają oraz uwalniają od lęków i tremy.''

,,Bacopa drobnolistna (Bacopa Bonniera), znana również jako jalabrahmi, brahmi, działa uspokajająco i wzmacnia umysł. Preparaty na bazie tej rośliny poprawiają pamięć i koncentrację oraz zwiększają zdolność przyswajania nowych informacji. Dodatkowo pomagają w momentach silnego wyczerpania spowodowanego (głównie) stresem oraz w walce z bezsennością.''

Jeszcze z tego co mi wiadomo Leonarda da Vinci narkotyzował się gałka muszkatałową której nie polecam w wielkiej dawce ( wiem co mówię sprawdzone na ludzkich królikach doswiadczalnych z mego otoczenia )
,,Ma uniwersalne zastosowanie jako środek na nerwy, przeciwdziała melancholii, przy zmęczeniu, ospałości, osłabieniu koncentracji. Wspomaga również trawienie.''

,,Melisa lekarska (łac. Melissa officinalis) działa przede wszystkim uspokajająco, jednak znana jest również z działania stymulującego pracę mózgu, dzięki czemu wzmacnia pamięć. Zazwyczaj przyjmowana jest jako napar, który wyostrza pamięć.''

,,Miłorząb japoński (Ginkgo biloba) poprawia pamięć, ukrwienie mózgu, działa antydepresyjnie. Pozwala na opanowanie lęku i stresu, o który nie trudno przed egzaminem. Bardzo często stosowany jest przy leczeniu zaników pamięci spowodowanych słabym przepływem krwi.''

,,Widłak (Huperzia errata) poprawia pamięć krótkotrwałą i usprawnia uczenie się. W tradycyjnej medycynie chińskiej picie naparów z widłaka od wielu lat zalecane jest przy osłabieniu pamięci.''

,,Kozłek lekarski - jego małe dawki umiarkowanie pobudzają ośrodkowy układ nerwowy, duże zaś działają spowalniająco - zmniejszają pobudliwość i uspokajają. Ma działanie rozkurczowe, pomaga w bólach żołądka i jelit.''

,,Arcydzięgiel lekarski - przyspiesza proces trawienia, działa uspokajająco i oczyszcza organizm ze szkodliwych produktów przemiany materii, jest stosowany jako środek antybakteryjny. W postaci olejku jest wykorzystywany do nacierania przy nerwobólach i mięśniobólach, gdyż działa rozgrzewająco i przeciwbólowo.''

O zdrowym działaniu czosnku nie wspominam bo wszyscy raczej o tym wiedzą.
Warto zainteresować się znajomością kożystania z ziół od mnichów tybetańskich. Jak wiemy, mnisi poznali wiele odpowiedzi na temat życia i śmierci.

Zauważyłem sam po sobie lepsze śnienie mam gdy zdrowo się odrzywiam.

Obecnie będę pracował nad substancją z ziół która będzie leczyć i pomagać osiągnąć potrzebny nam stan.

Ps. alkohol działa negatywnie, chociaż nie powiem jednego dnia gdy wypiłem dwa piwka i po jakiś 4 h położyłem się spać gdzie alkohol na alkomacie wskazywał 000000.... miałem piękne oobe.

Zachęcam wszystkich do współpracy, razem możemy dokonac wiele nie sugerując się zastraszaniem Typu ,,Szatan w oobe, wampiryzm, choleryzm, długie capiące ręce, mój mtj jest fałszywy'' itd.

Zainteresujmy się czymś by coś zrobic razem wspólnie, nie myślmy egoistycznie dzielmy się swoimi wizjami.
Nie jeden czegoś nie opowie tak jak i ten który ma receptę na oczekiwany stan, żyjemy w kraju gdzie sporo ludzi ma wszczepione cos pod kopułom, cos w rodzaju Chcę być lepszy od innych....

Z pozdrowieniami drodzy podróżnicy!!

Profile CardPM
+Quote Post

Posty w temacie
- Foks   Imbir, Samo Zdrowie, Regeneracja Dla Nowej Pracy!   04.01.2013 - 21:21
- - Bernard   Mam tak wszczepione, że chcę być lepszy od inny...   04.01.2013 - 23:35
|- - Foks   CYTAT(Bernard @ 04.01.2013 - 23:35) ...   05.01.2013 - 12:59
- - Leinad   Cynamon + Imbir + Goździki --> idealne połą...   05.01.2013 - 13:23
- - Zielarz Gajowy   Foks medytacja wpływa na psychikę i czy to oznac...   05.01.2013 - 13:23
|- - Foks   CYTAT(Zielarz Gajowy @ 05.01.2013 - 13...   06.01.2013 - 00:14
- - Hydrino   Z ciekawych ziół jest jeszcze chmiel. http://odk...   05.01.2013 - 14:15
- - Krisss   Imbir jest swietny, potwierdzam! Nie wiem czy ...   05.01.2013 - 17:07
- - Zielarz Gajowy   Krisss, ale co Wy w ogóle wiecie o rytuałach z b...   05.01.2013 - 17:17
- - Pavveł   Zielarzu, bronisz halucynogennych darów natury i ...   05.01.2013 - 17:49
- - Zielarz Gajowy   Ja bronię zdrowego podejścia do tematu. Paweł c...   05.01.2013 - 17:57
|- - Foks   CYTAT(Zielarz Gajowy @ 05.01.2013 - 17...   06.01.2013 - 00:27
- - Hydrino   Trawka niszczy osłonki mielinowe komórek nerwowy...   05.01.2013 - 18:01
- - Zielarz Gajowy   Jakie są objawy i po ilu latach zauważane? Czy t...   05.01.2013 - 18:03
- - Hydrino   http://kopalniawiedzy.pl/marihuana-skret-m...ar-As...   05.01.2013 - 18:07
|- - Foks   CYTAT(Hydrino @ 05.01.2013 - 18:07) ...   06.01.2013 - 00:20
- - Zielarz Gajowy   Średnio od 13. do 18.-19. r.ż. wszyscy używali ...   05.01.2013 - 18:14
- - uncommon   Najgorsze jest to,że mało kto umie wykrzystać p...   05.01.2013 - 18:29
|- - Foks   CYTAT(uncommon @ 05.01.2013 - 18:29)...   06.01.2013 - 00:16
- - Bernard   CYTAT(Foks @ 05.01.2013 - 12:59) Nie...   05.01.2013 - 23:53
3 Stron V   1 2 3 >

Go to the top of the page
Start new topic