|
Przeszukując fora internetowe, oraz strony natknąłem się na wyjątkowe zastosowanie ziół i przypraw chociażby zwiększających naszą koncentrację a zarazem wpływających na nasze zdrowie fizyczne co łączy sie z psychicznym. Jednym z tych wyjątkowych ziół jest IMBIR, ostatnimi czasy z powodu spania z otwartymi ustami moje gardło się podrażniło i jest narażone na łatwe infekcje od osób trzecich, postanowiłem że zrobię z siebie króliczka doświadczalnego i będę ssał go pare razy dziennie ( świerzy plasterek imbiru ) ma to poprawic zarazem moją koncentrację a co za tym idzie łatwiejsze dostrajanie się spróbuję nic nie stracę a mogę sobie jedynie pomóc, jeżeli będę widział poprawy testując to na samym sobie łatwiej przyjdzie mi stworzenie nowej mieszanki na Eksterioryzacje. Jak to mówia w ,,zdrowym ciele zdrowy duch''
Przytoczę kilka fragmętów różnych artykułów:
,,Wyciąg z korzenia żeń-szenia (Panax ginseng) polecany jest w stanach zmęczenia i przy problemach z koncentracją. Przede wszystkim dlatego, że poprawia on sprawność intelektualną. Dzięki zawartym w nim ginsenozydom zwiększa się zdolność hemoglobiny do przyłączania tlenu, na skutek czego narządy są lepiej zaopatrywane w tlen, co z kolei powoduje, że wzrasta ilość energii i zdolność organizmu do wysiłku fizycznego i umysłowego. Aby żeń-szeń mógł wykazać swoje dobroczynne działanie, powinien być zażywany regularnie, jednak kurację (trwającą maksymalnie 2 miesiące) można powtórzyć jedynie dwa razy w roku.''
,,Gotu kola (Centella aslatica) to roślina wspomagająca zachowanie dobrej pamięci i wspierająca prawidłowe funkcjonowanie mózgu. Dzięki niej dużo łatwiej załagodzić uczucie zmęczenia i depresji, usprawnić pamięć i poprawić jakość snu. Dzięki preparatom na bazie gotu koli mózg łatwiej przyswaja informacje, które dłużej pozostają w pamięci. Dodatkowo preparaty zawierające gotu kolę regulują nastrój, uspokajają oraz uwalniają od lęków i tremy.''
,,Bacopa drobnolistna (Bacopa Bonniera), znana również jako jalabrahmi, brahmi, działa uspokajająco i wzmacnia umysł. Preparaty na bazie tej rośliny poprawiają pamięć i koncentrację oraz zwiększają zdolność przyswajania nowych informacji. Dodatkowo pomagają w momentach silnego wyczerpania spowodowanego (głównie) stresem oraz w walce z bezsennością.''
Jeszcze z tego co mi wiadomo Leonarda da Vinci narkotyzował się gałka muszkatałową której nie polecam w wielkiej dawce ( wiem co mówię sprawdzone na ludzkich królikach doswiadczalnych z mego otoczenia ) ,,Ma uniwersalne zastosowanie jako środek na nerwy, przeciwdziała melancholii, przy zmęczeniu, ospałości, osłabieniu koncentracji. Wspomaga również trawienie.''
,,Melisa lekarska (łac. Melissa officinalis) działa przede wszystkim uspokajająco, jednak znana jest również z działania stymulującego pracę mózgu, dzięki czemu wzmacnia pamięć. Zazwyczaj przyjmowana jest jako napar, który wyostrza pamięć.''
,,Miłorząb japoński (Ginkgo biloba) poprawia pamięć, ukrwienie mózgu, działa antydepresyjnie. Pozwala na opanowanie lęku i stresu, o który nie trudno przed egzaminem. Bardzo często stosowany jest przy leczeniu zaników pamięci spowodowanych słabym przepływem krwi.''
,,Widłak (Huperzia errata) poprawia pamięć krótkotrwałą i usprawnia uczenie się. W tradycyjnej medycynie chińskiej picie naparów z widłaka od wielu lat zalecane jest przy osłabieniu pamięci.''
,,Kozłek lekarski - jego małe dawki umiarkowanie pobudzają ośrodkowy układ nerwowy, duże zaś działają spowalniająco - zmniejszają pobudliwość i uspokajają. Ma działanie rozkurczowe, pomaga w bólach żołądka i jelit.''
,,Arcydzięgiel lekarski - przyspiesza proces trawienia, działa uspokajająco i oczyszcza organizm ze szkodliwych produktów przemiany materii, jest stosowany jako środek antybakteryjny. W postaci olejku jest wykorzystywany do nacierania przy nerwobólach i mięśniobólach, gdyż działa rozgrzewająco i przeciwbólowo.''
O zdrowym działaniu czosnku nie wspominam bo wszyscy raczej o tym wiedzą. Warto zainteresować się znajomością kożystania z ziół od mnichów tybetańskich. Jak wiemy, mnisi poznali wiele odpowiedzi na temat życia i śmierci.
Zauważyłem sam po sobie lepsze śnienie mam gdy zdrowo się odrzywiam.
Obecnie będę pracował nad substancją z ziół która będzie leczyć i pomagać osiągnąć potrzebny nam stan.
Ps. alkohol działa negatywnie, chociaż nie powiem jednego dnia gdy wypiłem dwa piwka i po jakiś 4 h położyłem się spać gdzie alkohol na alkomacie wskazywał 000000.... miałem piękne oobe.
Zachęcam wszystkich do współpracy, razem możemy dokonac wiele nie sugerując się zastraszaniem Typu ,,Szatan w oobe, wampiryzm, choleryzm, długie capiące ręce, mój mtj jest fałszywy'' itd.
Zainteresujmy się czymś by coś zrobic razem wspólnie, nie myślmy egoistycznie dzielmy się swoimi wizjami. Nie jeden czegoś nie opowie tak jak i ten który ma receptę na oczekiwany stan, żyjemy w kraju gdzie sporo ludzi ma wszczepione cos pod kopułom, cos w rodzaju Chcę być lepszy od innych....
Z pozdrowieniami drodzy podróżnicy!!
|