|
|
09.04.2013 - 22:37
|
|
|
haereticus ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy Notatnik |
Zapoznałem sie ostatnio z ciekawości w pewnym zakresie z książką Petera Carolla - Psychonauta(ksiazka chyba byla wspominana na tym forum wczesniej). I mam takie dywagacje w którym kierunku zmierza prawda tego naszego istnienia. Tu zestawia sie wiele ideologii funkcjonujących we wszechświecie, buddyzm do czegoś dąży do samozbawienia, chrześcijaństwo znowu dąży do czego innego. wszystko do czegoś dąży w pewnych liniach stykając sie i rozchodząć, oobe jest sprawą bardzo ciekawą i z dobrymi intencjami jak wiadomo służy samorozwojowi, lecz bardzo ciekawe ma podejscie autor do eksterioryzacji (tej ksiazki) uwaza ja za jeden z wielu rytualow magicznych, wchodzac w inne stany swiadomosci poprzez kontakt z "tamtymi" istotami otwieraja sie na nas rozne mozliwosci, tylko dlaczego on otwiera ta droge poprzez symbole chaosu.. feee.... a ludzkość funkcjonuje nadal, i jaki jest cel tego funkcjonowania, czy każdy jest elementem zbiorowej wielkiej jaźni... czy kazdy powinien dazyc do samozbawienia, czy do pomocy innym, wchodzac w lancuch kolejnych wcielen... gdzie jest ta dobra granica, i złoty środek... to jest dobre pytanie
pzdr p.s no i ta ksiazka nieszczesna jakby ktos chcial sie zapoznac http://www.speedyshare.com/kNVP3/P.Carroll-Psychonauta.pdf |
|
|
|
PigsOnTheWings Złoty środek Istnienia, Psychonauta, Magia Umysłu 09.04.2013 - 22:37
Foks CYTAT(PigsOnTheWings @ 09.04.2013 - 23... 10.04.2013 - 09:44![]() ![]() |
| Wersja Lo-Fi OOBE Porady Roberta Monroe Porady Brucea Moena Porady Darka Sugiera Kontakt Park |