Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

oobe.pl

Start Porady Roberta
Monroe
Porady Brucea
Moena
Porady Darka
Sugiera
Park Forum
Notatki
Arty

Reply to this topicStart new topic
> Autohipnoza - Błyskawiczne Wejście W Trans
I L'OBE YOU
post 28.06.2013 - 14:29
Post #1

Dusza Towarzystwa
Grupa: Podróżnicy
Nr użytkownika: 8408

Autohipnoza jest bardzo interesującym zagadnieniem w temacie pracy z umysłem. Postawiłem sobie za cel osiąganie głębokiego transu tak szybko jak tylko to jest możliwe. byłem kilka lat temu hipnotyzowany przez kilku hipnotyzeròw, pierwszy tylko mnie rozśmieszył,u drugiego na kozetce zacząłem widzieć wjrujący sufit z bliskiej odległości. tym razem postanowiłem popracować samodzielnie.
Zacząłem od relaksacji i jak tylko pojawiło się uczucie zapadania plus takie odczucia jak przy stosowaniu hemi-sync, skupiałem się na nim starając się je zintensyfikować aż pojawił się paraliż/zesztywnienie (nie potrafię rozròżnić ktòre jest ktòre). potem kilkukrotnie powtòrzyłem sugestię dotyczącą wyzwalacza transu "za każdym razem gdy zamkne oczy, połączę trzy palce obu rąk i powiem 》wchodzę w głęboki trans《 moje ciało natychmiast się rozluźni a umysł osiągnie maksymalny poziom koncentracji i wyciszenia"
najwazniejszym celem jest to aby osiągać ten stan zawsze wtedy, gdy pojawi sie chęć i pomimo ograniczeń czasowych

1. jak głęboko Wam udało się wejść w trans samodzielnie?
2. do jakich celòw używacie autohipnozy?
Profile CardPM
+Quote Post
TyHu
post 28.06.2013 - 16:49
Post #2

Coprobo
Nr użytkownika: 7098

Jak jest dobry trans to niewiem co sie dzieje i niewiem gdzie jestem.

Raz mi się wkręciło że byłem więźniem.No i byłem przygnębiony i czekałem na zwolnienie.Dopiero po jakimś czasie doszło do mnie że leże na łóżku a za kilka sekund juz kolejna wkręta.

To bez żadnych używek a powodem tych transów jest to że nie jestem wstanie usnąć w dzień nawet jak jestem bardzo zmęczony.

wtedy tylko leże na łóżku jak warzywo i wkręcają mi się różne rzeczy nawet przy otwartych oczach.

Najlepszy jest trans autobusowy , mimo wolnie leci mi głowa po jakimś czasie że potem jade z taką wiszącą głową w dół i też mi się wkrecają różne rzeczy i mimo że jestem tego świadomy( bo to nie jest sen) Nie podniose głowy bo stan jest wręcz zajebisty esencja stanu narkotycznego jaki sobie mogę wyobrazić ale mówie nigdy nie udało mi się przespać przystanku bo to nie sen i jestem w stanie się wybudzić z tego natychmiast ale jak jade dalej to nie ma sensu bo za chwile znów mi leci głowa.

Profile CardPM
+Quote Post
rafal13-50
post 28.06.2013 - 18:45
Post #3

Dusza Towarzystwa
Nr użytkownika: 9121

Autohipnozy nie używałem ale używać hipnozy indukcynej potrafie ;-)
Co do metody to polecam szokową, bądż asynchroniczna.
http://heinrichjosefdamian.blogspot.com/20...utohipnoze.html

tu masz wszysko o hipnozie i transie, całe kompedium wiedzy:
http://www.e-hipnoza.pl/darmowy-kurs-hipnozy/
Profile CardPM
+Quote Post
pigsonwings
post 28.06.2013 - 20:11
Post #4

haereticus
Nr użytkownika: 9314

Autohipnoza piękna rzecz. A jesli chodzi o hipnoze i trans, tak jak tak ide sobie ścieżką i patrze na ludzi to oni zyją w transie, nie zastanawiając się nad niczym funkcjonuja w ograniczonych schematach którzy sami wytworzyli.
Profile CardPM
+Quote Post
Młody89
post 28.06.2013 - 20:17
Post #5

Dusza Towarzystwa
Nr użytkownika: 8683

CYTAT(PigsOnTheWings @ 28.06.2013 - 21:11) *
Autohipnoza piękna rzecz. A jesli chodzi o hipnoze i trans, tak jak tak ide sobie ścieżką i patrze na ludzi to oni zyją w transie, nie zastanawiając się nad niczym funkcjonuja w ograniczonych schematach którzy sami wytworzyli.

Dokładnie, chodzą jak zombi, zahipnotyzowani przez reklamy i sam nie wiem przez co ? Ja wiele razy wprowadzałem ludzi w trans za pomocą hipnozy ale sam siebie jakoś mi trudno. Nie robiłem nagrań tylko mowiłem do siebie w myślach i nie dawało to głębokiego transu jaki z powodzeniem wywoływałem u innych.
Profile CardPM
+Quote Post
pigsonwings
post 28.06.2013 - 20:25
Post #6

haereticus
Nr użytkownika: 9314

trudno sie samemu na sobie dobrze skupić, troche praktyki trzeba nabrać, tez nigdy mi sie nic wieliego nie udało w tej dziedzinie. Ale staram sie być świadomy.

A jak już będę dobrym człowiekiem
Niczego nie będę się bał
Zniszczę niewierność i kłamstwo zniszczę
Taką siłę będę miał
Ty się śmiejesz, a ja w to wierzę
Moja wiara to wszystko, co mam
Nigdy nie będę sam
Zniszczę obłudy i zazdrość zniszczę
Taką siłę będę miał
Zapomne, kto ile wart
Pomyślę o szczęściu i wiecznej miłości
Taką siłę będę miał
Profile CardPM
+Quote Post
Krukos
post 28.06.2013 - 21:39
Post #7

Dusza Towarzystwa
Grupa: Validating
Nr użytkownika: 7269

1. w wyniku słuchania nagrań hipnotycznych uzyskałem taką głębokość transu ze zasnąłem, udało mi się uzyskać niektóre fenomeny hipnotyczne

2. używałem żeby coś osiągnąć, pozbyć się jakiegoś nałogu
Powiem tak, że jak coś chciałem osiągnąć, nagranie pomogło, ale zauważyłem ze żeby to osiągnąć dużo w życiu musi się zmienić, dlatego osiągnięcie czegoś nie jest warte zmian, chyba ze ktoś chce zmian,
tak samo z nałogiem, tracąc nałóg, tracę bardzo dużo, więc lepiej wole mieć już ten nałóg
wróciłem z powrotem do wcześniejszych schematów, ale jakieś tam doświadczenie z autohipnozą jest

Dodam jeszcze ze nagranie hipnotyczne jak pozbywanie się strachu, człowiek pozbędzie się strachu, ale może się pozbyć strachu przed robieniem złych rzeczy, więc takie nagrania są niebezpieczne dla umysłu, nie tylko nagrania związane ze strachem, wszystkie mają wady.
Profile CardPM
+Quote Post

Go to the top of the page
Start new topic