|
|
![]() ![]() |
29.06.2013 - 19:04
|
|
|
http://demotywatory.pl/762 Grupa: OOBE VIP |
Patrzcie co znalazłem w sieci. Jarek bardzo sympatyczny gość i jak dla mnie przyciągający pozbawioną kompleksów i fiksacją na punkcie siebie filozofią.
|
|
|
|
29.06.2013 - 19:11
|
|
|
Dupa Towarzystwa ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy |
Brakuje mi coś buta na głowie. Teraz to już nie jest oobe tylko oobut:)
|
|
|
|
29.06.2013 - 19:12
|
|
|
http://demotywatory.pl/762 Grupa: OOBE VIP |
Jarek chyba nie jest showmanem, przynajmniej nie próbuje być co chyba wychodzi mu na dobre.
|
|
|
|
29.06.2013 - 19:14
|
|
|
Woytas jest w stałym kontakcie chyba z Panem Jarkiem to może uda mu się namówić pana Jarka na nałożenie buta na głowę. To byłby szoł.
|
|
|
|
29.06.2013 - 20:38
|
|
|
Dusza Towarzystwa ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy Notatnik |
Czytałem trochę księgi 1 i chyba 7.
Jak przeczytałem m.in o przyczynie powstania Boga i tego typu rzeczach to wrzuciłem wszystkie książki do kosza . Nie wiem kto mu co przez sny podpowiada. edit. jeszcze zapomniałem dodać kuźwa. Jeszcze coś pisał o szatanie,że nie jest taki wcale zły, i coś tam chyba nam pomaga/ czy coś ofiaruje już nie pamiętam dokładnie jak to było :) Dla mnie chore. Dziękuje :) |
|
|
|
29.06.2013 - 20:53
|
|
|
Grunt, że twój Pan Sugier jest zdrowy, ale jak przegniesz to Ci kuśkę maczetą obetnie i wsadzi ją do buta:) Tak poza tym to chyba jesteś sadzą utaplany. Pozdrów maskotkę:)
|
|
|
|
29.06.2013 - 20:57
|
|
|
Dusza Towarzystwa ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy Notatnik |
Zielarz weź się ogarnij chłopie. Ja nic o tym człowieku nie mówie,że jest chory tylko o tym co pisze.
Budda: ''Pokonuj złych ludzi swym opanowaniem. Nie daj się im wyprowadzić z równowagi. Jeśli są złośliwi, nie bądź złośliwy w zamian. Jeśli wściekły pies ugryzie cię, a ty ugryziesz go w odwecie, sam staniesz się psem'' |
|
|
|
29.06.2013 - 20:59
|
|
|
Dusza Towarzystwa ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy |
Czytałem trochę księgi 1 i chyba 7. Jak przeczytałem m.in o przyczynie powstania Boga i tego typu rzeczach to wrzuciłem wszystkie książki do kosza . Nie wiem kto mu co przez sny podpowiada. edit. jeszcze zapomniałem dodać kuźwa. Jeszcze coś pisał o szatanie,że nie jest taki wcale zły, i coś tam chyba nam pomaga/ czy coś ofiaruje już nie pamiętam dokładnie jak to było :) Dla mnie chore. Dziękuje :) Jak masz przepracowany (zaakceptowany i pokochany) archetyp cienia/demona w swojej jaźni i psychice, to wtedy Szatan (egregor) w astralach przestaje się jawić jako istota wroga, pełna zła i nienawiści do ciebie. No ale trzeba doświadczyć tego procesu na sobie, zeby zrozumieć ten paradoks i tą zależność między umysłem a astralem, który jest jego rzeczywistością, płaszczyzną wyobrażeń. |
|
|
|
29.06.2013 - 21:06
|
|
|
Wstawiam całą mini serię w kolejności:
|
|
|
|
29.06.2013 - 21:14
|
|
|
Czytałem trochę księgi 1 i chyba 7. Jak przeczytałem m.in o przyczynie powstania Boga i tego typu rzeczach to wrzuciłem wszystkie książki do kosza . Nie wiem kto mu co przez sny podpowiada. edit. jeszcze zapomniałem dodać kuźwa. Jeszcze coś pisał o szatanie,że nie jest taki wcale zły, i coś tam chyba nam pomaga/ czy coś ofiaruje już nie pamiętam dokładnie jak to było :) Dla mnie chore. Dziękuje :) Ksiądz na religii już ci powiedział jak masz myśleć... Polecam tylko poczytać o Lucyferze - chociażby z Wikipedii: CYTAT Lucyfer w antropozofii Antropozofia uznaje Lucyfera za brata Chrystusa, który był inspiratorem religii orientalnych, jak buddyzm i hinduizm. Reprezentuje on erotykę, literaturę, prostą technikę, idee poprawy ziemskiego świata, jak demokracja czy ekologizm. Jest demonem słabszym od Arymana. Lucyfer w podaniach i legendach Legendy z samej stolicy apostolskiej mówią, że kobiecy demon Lewiatan był więziony w podziemiach Rzymu z rozkazu papieża Sylwestra. Według starej Legendy, Lucyfer na początku istnienia Świata zapałał miłością i pożądaniem do pewnej ziemskiej kobiety. Został jednak strącony do otchłani, przez co nie mógł wyjść do niej, na ziemię. Anioły Światłości, widząc jego tęsknotę, zdecydowały się poprosić Boga, by Lucyfer mógł się związać z kobietą, którą kochał. Po wielu namowach, anioły zdołały Go przekonać. Jednak decyzja Boga była taka, że Upadły Anioł może wychodzić na ziemię raz na sto lat. W ten sposób Lucyfer został upokorzony, ponieważ po stu latach spędzonych w Otchłani, gdy wreszcie wolno mu było wyjść na ziemię, owa kobieta już dawno zakończyła życie. I tak Legenda głosi, że raz na sto lat Lucyfer błąka się po Ziemi, tęskni, szukając tej, która już dawno odeszła. Lucyfer jako jutrzenka Do czwartego wieku, nie zawsze wiązano imię Lucyfer (pol. niosący światło) z upadłym aniołem światłości czyli diabłem. Zobacz, na przykład: św. Lucyfer, czy hymn Carmen aurorae. Lucifer w łacińskiej liturgii jest nazwą gwiazdy porannej, w której symbolicznie widziano Marię z Nazaretu. Jak gwiazda poranna zwiastuje, niesie światło Słońca, tak Maria zwiastuje nadejście Chrystusa. Zobacz też wyżej Lucyfer z mitologii rzymskiej oraz Lucyfer w łacińskim przekładzie Biblii. żródło |
|
|
|
29.06.2013 - 21:17
|
|
|
|
|
|
|
29.06.2013 - 22:11
|
|
|
Woytas jak to jest u Jarka z tym OBE podczas snu, o którym opowiada w pierwszym filmie, podlinkowanym przez Twista? Czy on odbywa te podróże w nieświadomym śnie? A potem stara się je analizować?
Czy odzyskuje świadomość w śpiącym ciele, pomijając całą procedurę dostrojenia i dalej podróżuje świadomie? |
|
|
|
29.06.2013 - 22:19
|
|
|
Woytas jak to jest u Jarka z tym OBE podczas snu, o którym opowiada w pierwszym filmie, podlinkowanym przez Twista? Czy on odbywa te podróże w nieświadomym śnie? A potem stara się je analizować? Czy odzyskuje świadomość w śpiącym ciele, pomijając całą procedurę dostrojenia i dalej podróżuje świadomie? 1. Zadaje pytanie 2. Idzie spać nieświadomie 3. Analizuje sen. |
|
|
|
29.06.2013 - 22:22
|
|
|
Dlaczego sądzisz, że nieświadomie? Może zasypia świadomie? Sztuka zasypiania.
|
|
|
|
29.06.2013 - 22:24
|
|
|
|
|
|
|
29.06.2013 - 22:27
|
|
|
Ledwo mam czas,aby wypić dzisiaj 6 browarów a Ty mi o czytaniu tu smęcisz:) Zadawałeś Deimond pytania przed snem? Zastanawia mnie czy to odpowiada dusza? Może to jakaś nadinterpretacja?
|
|
|
|
29.06.2013 - 22:27
|
|
|
1. Zadaje pytanie 2. Idzie spać nieświadomie 3. Analizuje sen. Dzięki za wyjaśnienie. Ja posługuję się nieco inną metodą. Idę spać, a potem czasem udaje mi się odzyskać świadomość w śpiącym ciele, co pozwala mi pominąć całą procedurę. Ale jego metoda ma jedną wielką zaletę. Programując sen, może dostać się do miejsc gdzie dzienna świadomość bez oczyszczenia i treningu, mogłaby tylko przeszkadzać. |
|
|
|
29.06.2013 - 22:31
|
|
|
Woytas jak to jest u Jarka z tym OBE podczas snu, o którym opowiada w pierwszym filmie, podlinkowanym przez Twista? Czy on odbywa te podróże w nieświadomym śnie? A potem stara się je analizować? Czy odzyskuje świadomość w śpiącym ciele, pomijając całą procedurę dostrojenia i dalej podróżuje świadomie? nie ma czegoś jak nieświadoma podróż. W OOBE jak dobrze wejdziesz masz ciągłość pamięci, a więc pamiętasz idealnie, we śnie gdy jesteś niewyćwiczony pamiętasz fragmenty jak po imprezie dnia poprzedniego gdy wypiłeś za dużo ;) - żart, ale nie pamiętasz tego idealnie - z biegiem czasu i śnienia to się zmienia. W OOBE poza tym masz coś takiego jak praktycznie nieograniczoną wolę - możesz pość w lewo, w prawo, polecieć gdzie chcesz. W śnie jesteś bardzo ograniczony - trochę jak na filmie, ale nie jest do końca tak, że nie możesz mieć jakiegoś wpływu - nie masz jednak pełnej swobody. Ale dla nas jest to właśnie pożądane zjawisko, gdyż my pytamy przed snem o coś i niejako zmawiamy sobie jazdę w konkretnym kierunku. Rano się budzisz zapisujesz i po chwili widzisz, że Twoje pytanie ma odpowiedź - i to jaką! Ot cały sekret. Dostrajanie w śnie jest automatyczne i zależy pd Twojej możliwości śnienia oraz szkoleń, przez które przechodzisz w snach. Sny tego typu to w ogóle ciągły proces rozwoju na wielu płaszczyznach i często nawet ich nie jesteś do końca świadom albo na przykład i tu mówię na serio pamiętasz jak dostajesz jakiś tytuł naukowy typu mgr, profesor itd. Tylko trzeba pamiętać, że nasz umysł to tak tłumaczy w formie obrazów ale czasem dostajesz informację, że robisz postęp. Dużo mógłbym pisać ale pamiętajcie, że to też kwestia indywidualna i u Was mogą być pewne różnice, a więc najlepiej samemu się o tym przekonać :) |
|
|
|
29.06.2013 - 22:56
|
|
|
Dawno nie miałem oobe. Ciekawe czy jest jakaś technika omijająca zmęczenie fizyczne i chęć spania, wyspania? Jak wykorzystać zmęczenie?
|
|
|
|
29.06.2013 - 23:10
|
|
|
nie ma czegoś jak nieświadoma podróż. Bardziej chodzi mi o poczucie bycia tu i teraz. W OOBE jak dobrze wejdziesz masz ciągłość pamięci, a więc pamiętasz idealnie, we śnie gdy jesteś niewyćwiczony pamiętasz fragmenty jak po imprezie dnia poprzedniego gdy wypiłeś za dużo ;) - żart, ale nie pamiętasz tego idealnie - z biegiem czasu i śnienia to się zmienia. W OOBE poza tym masz coś takiego jak praktycznie nieograniczoną wolę - możesz pość w lewo, w prawo, polecieć gdzie chcesz. W śnie jesteś bardzo ograniczony - trochę jak na filmie, ale nie jest do końca tak, że nie możesz mieć jakiegoś wpływu - nie masz jednak pełnej swobody. No może nie końca to tak wygląda. Czy w OBE czy w świadomym śnie wchodzisz w pewną interakcję z otaczającą ciebie rzeczywistością. Możesz starać się robić pewne rzeczy, czasem się uda czasem nie, tak jak w codzienności fizycznej. Możesz zatrzymać się na moment, poddać refleksji. I cały czas masz ciągłość świadomości. Natomiast zwykły sen, nawet programowany, właśnie przypomina film (jak piszesz), w którym odgrywasz pewną rolę. Ale dla nas jest to właśnie pożądane zjawisko, gdyż my pytamy przed snem o coś i niejako zmawiamy sobie jazdę w konkretnym kierunku. Rano się budzisz zapisujesz i po chwili widzisz, że Twoje pytanie ma odpowiedź - i to jaką! Ot cały sekret. Dostrajanie w śnie jest automatyczne i zależy pd Twojej możliwości śnienia oraz szkoleń, przez które przechodzisz w snach. Sny tego typu to w ogóle ciągły proces rozwoju na wielu płaszczyznach i często nawet ich nie jesteś do końca świadom albo na przykład i tu mówię na serio pamiętasz jak dostajesz jakiś tytuł naukowy typu mgr, profesor itd. Tylko trzeba pamiętać, że nasz umysł to tak tłumaczy w formie obrazów ale czasem dostajesz informację, że robisz postęp. Dużo mógłbym pisać ale pamiętajcie, że to też kwestia indywidualna i u Was mogą być pewne różnice, a więc najlepiej samemu się o tym przekonać :) Dziękuję za wyjaśnienie. Czasem intuicyjnie też tej metody używam. Choć właśnie jest dla mnie cenne świadome jej stosowanie. Dotychczas z działalnością Twoją i Jarka oraz Waszym doświadczeniem, nie miałem okazji się zetknąć. Dzięki za opis i nowe inspiracje. :) |
|
|
|
29.06.2013 - 23:15
|
|
|
Dawno nie miałem oobe. Ciekawe czy jest jakaś technika omijająca zmęczenie fizyczne i chęć spania, wyspania? Jak wykorzystać zmęczenie? 4+1 a po kilku godzinach snu juz po przerwie włączasz budzik, który dzwoni co 10-20 minut. oczywiście musisz dac sobie czas na zasniecie po przerwie. |
|
|
|
![]() ![]() |
| Wersja Lo-Fi OOBE Porady Roberta Monroe Porady Brucea Moena Porady Darka Sugiera Kontakt Park |