oobe.pl

Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

92 Stron V  « < 36 37 38 39 40 > »   
Reply to this topicStart new topic
> Wielka Piramida - Wielka Energia
Zielarz Gajowy
post 02.08.2013 - 18:29
Post #778

Dupa Towarzystwa
Grupa: Podróżnicy

Bo na wysokości 4000 m. n.p.m. gdzie leży Puma Punku nie ma kamieniołomów a 15 ton ważąca brama słońca jakoś się tam znalazła.

W centralnym miejscu wznosiła się Brama Słońca, stojąca na ważącej ok. 131 ton płycie z czerwonego piaskowca

Materiałem budowlanym zastosowanym do budowy jest: andezyt oraz dioryt jeden z najtwardszych minerałów. Materiał ten występuje dopiero w pobliżu jeziora Titicaca, odległego o 15 km od zabytku, co nasuwa szereg niewyjaśnionych pytań o sposób transportowania i obróbki tych gigantycznych głazów.

Wczoraj gadałem z kumplem i on nie jedyny jak zobaczył te kształty Puma Punku i jak mu to zestawiłem z teoriami piły, młotka, dłuta to tylko się śmiał.

Nie wiem czemu też nie dopuszczasz Deimond możliwości posiadania zaawansowanej technologii przez te cywilizacje. Wszystkie megality na świecie zrobiono dłutem?:) Litości...:)
Go to the top of the page

+Quote Post
Deimond
post 02.08.2013 - 18:35
Post #779

Dusza Towarzystwa

Notatnik

CYTAT(Zielarz Gajowy @ 02.08.2013 - 19:29) *
Bo na wysokości 4000 m. n.p.m. gdzie leży Puma Punku nie ma kamieniołomów a 15 ton ważąca brama słońca jakoś się tam znalazła.

W centralnym miejscu wznosiła się Brama Słońca, stojąca na ważącej ok. 131 ton płycie z czerwonego piaskowca

Materiałem budowlanym zastosowanym do budowy jest: andezyt oraz dioryt jeden z najtwardszych minerałów. Materiał ten występuje dopiero w pobliżu jeziora Titicaca, odległego o 15 km od zabytku, co nasuwa szereg niewyjaśnionych pytań o sposób transportowania i obróbki tych gigantycznych głazów.

Wczoraj gadałem z kumplem i on nie jedyny jak zobaczył te kształty Puma Punku i jak mu to zestawiłem z teoriami piły, młotka, dłuta to tylko się śmiał.

Nie wiem czemu też nie dopuszczasz Deimond możliwości posiadania zaawansowanej technologii przez te cywilizacje. Wszystkie megality na świecie zrobiono dłutem?:) Litości...:)

Póki co diorytu tam nie odnaleziono - i co się stało nagle z teorią że najcięższy głaz ważył tam około 600 ton czy coś koło tego?
Widzisz cieszę się że też zmieniasz zdanie.

+Quote Post
Zielarz Gajowy
post 02.08.2013 - 18:40
Post #780

Dupa Towarzystwa

Nie zmieniam zdania...przecież nie pisałem nic o 600 tonowych blokach w Puma Punku. Pokarz mi jak pod górę transportować 15 tonowe bloki.

Skąd wiesz, że diorytu tam nie odnaleziono?

To co zdumiewa najbardziej dzisiejszych inżynierów to jest fakt,że w dzisiejszych czasach do takiej obróbki granitu lub diorytu potrzebne są urządzenia wiertnicze jak;wiertarki oraz piły wyposażone w końcówki diamentowe ponieważ jedynie diament o twardości :10 MH może ciąć lub piłować granit.

+Quote Post
Deimond
post 02.08.2013 - 18:44
Post #781

Dusza Towarzystwa

Notatnik

CYTAT(Zielarz Gajowy @ 02.08.2013 - 19:40) *
Nie zmieniam zdania...przecież nie pisałem nic o 600 tonowych blokach w Puma Punku. Pokarz mi jak pod górę transportować 15 tonowe bloki.

Skąd wiesz, że diorytu tam nie odnaleziono?

To co zdumiewa najbardziej dzisiejszych inżynierów to jest fakt,że w dzisiejszych czasach do takiej obróbki granitu lub diorytu potrzebne są urządzenia wiertnicze jak;wiertarki oraz piły wyposażone w końcówki diamentowe ponieważ jedynie diament o twardości :10 MH może ciąć lub piłować granit.

Nie prawda - piasek może piłować granit - tylko narzędzie musisz w nim maczać/obsypywać cześciej - zresztą nie musisz piłować - możesz odkruszyć bo to bardzo kruche skały - a później wyszlifować.
Jeszcze raz powtarzam - jak by iść tym co mówisz to diament czym należy obrabiać? Jak obrabiano diament kiedyś - odpowiedz!!!! Laserami? Piłami diamentowymi - przecież to ta sama twardość. Oprzytomniej :)

Zły system przyjąłeś - tylko coś twardszego może obrabiać coś twardego - a to błędne podejście. Co zresztą wykorzystano w ancient aliens bez skrupułów - bo wydaje się być to logiczne.

+Quote Post
Zielarz Gajowy
post 02.08.2013 - 18:53
Post #782

Dupa Towarzystwa

To gdzie te narzędzia? Żadnego nie odnaleziono? :) Narzędzia widma:)

Podejrzewam, że do stworzenia Puma Punku takich narzędzi musiało pójść miliony sztuk...wszystkie przepadły:) Kurwa chyba tylko prymitywny sposób myślenia może dojść do wniosku, że wszyscy przed nami budowali prymitywnie:) Tylko my laserami i maszynami! Tylko MY!:)

Szkoda, że nie powiesz mi jak na wysokość 4000m wtarabanić ważące wiele ton bloki. Jak to wszystko tam dotransportowano? Powiesz mi wreszcie?:)

(IMG:http://s3.amazonaws.com/readers/2012/08/13/pumapunkuruinsancientmystery_1.jpeg)

Tak samo unikasz odpowiedzi jaka siła to zniszczyła. Czy było, kiedy zbudowane i przez kogo?

+Quote Post
Deimond
post 02.08.2013 - 18:57
Post #783

Dusza Towarzystwa

Notatnik

CYTAT(Zielarz Gajowy @ 02.08.2013 - 19:53) *
To gdzie te narzędzia? Żadnego nie odnaleziono? :) Narzędzia widma:)

Podejrzewam, że do stworzenia Puma Punku takich narzędzi musiało pójść miliony sztuk...wszystkie przepadły:) Kurwa chyba tylko prymitywny sposób myślenia może dojść do wniosku, że wszyscy przed nami budowali prymitywnie:) Tylko my laserami i maszynami! Tylko MY!:)

Szkoda, że nie powiesz mi jak na wysokość 4000m wtarabanić ważące wiele ton bloki. Jak to wszystko tam dotransportowano? Powiesz mi wreszcie?:)

(IMG:http://s3.amazonaws.com/readers/2012/08/13/pumapunkuruinsancientmystery_1.jpeg)

Tak samo unikasz odpowiedzi jaka siła to zniszczyła. Czy było, kiedy zbudowane i przez kogo?

Nie unikam - po prostu chwilowo olałem sprawę - bo mam od zaje..u zajęć .
Jaka siła jest zdolna zniszczyć? Ludzie po prostu - porozgrabiali pod swoje budynki. Nic tu niezwykłego.

A te tony ? były poskładane o czym świadczą też sposoby łączeń które przedstawiano na obrazkach - i de facto bardzo prymitywne.

Czy odpowiesz mi czym obrabiano ten najtwardszy diament w wiekach poprzednich i jak obrabia się go dzisiaj?

+Quote Post
Zielarz Gajowy
post 02.08.2013 - 19:24
Post #784

Dupa Towarzystwa

Jaka była największa wielkość obrabianego diamentu? Ile ważył ton?:)

Rozgrabione? I co kurwa na plecach je z gór znosili? Tonowe kloce? Deimond jak chcesz se ze mnie robić jaja to luz, ale za totalne głupa mnie nie bierz bo jestem bliski focha:)

Zauważ, że kiedyś to była jedna budowla a teraz jest rozpierdolona na sporym obszarze. Wg legend indiańskich bogowie przylecieli podnieśli do góry i obrócili o 180 stopni i pierdolnęli tym o ziemię. To jest logiczne...budowla rozwalona na części a ślady zniszczeń też bardzo charakterystyczne. Widać te wszystkie odpryski w mega twardej skale.

Wg Ciebie zniszczyli złodzieje?:) Pije drugiego dopiero browara Deimond...takie smaczki zapodaj mi około 22 bo teraz jeszcze jestem zbyt trzeźwy, aby to ogarnąć:)

+Quote Post
Deimond
post 02.08.2013 - 19:26
Post #785

Dusza Towarzystwa

Notatnik

CYTAT(Zielarz Gajowy @ 02.08.2013 - 20:24) *
Jaka była największa wielkość obrabianego diamentu? Ile ważył ton?:)

Rozgrabione? I co kurwa na plecach je z gór znosili? Tonowe kloce? Deimond jak chcesz se ze mnie robić jaja to luz, ale za totalne głupa mnie nie bierz bo jestem bliski focha:)

Zauważ, że kiedyś to była jedna budowla a teraz jest rozpierdolona na sporym obszarze. Wg legend indiańskich bogowie przylecieli podnieśli do góry i obrócili o 180 stopni i pierdolnęli tym o ziemię. To jest logiczne...budowla rozwalona na części a ślady zniszczeń też bardzo charakterystyczne. Widać te wszystkie odpryski w mega twardej skale.

Wg Ciebie zniszczyli złodzieje?:) Pije drugiego dopiero browara Deimond...takie smaczki zapodaj mi około 22 bo teraz jeszcze jestem zbyt trzeźwy, aby to ogarnąć:)

Dalej nie odpowiedziałes jak się obrabia diament i czym? Chyba musiał byś się wtedy przyznań do błędu w rozumowaniu.

+Quote Post
Zielarz Gajowy
post 02.08.2013 - 19:37
Post #786

Dupa Towarzystwa

Daj mi dwa diamenty to Ci go obrobię:)

http://www.dicholding.com/pl/diament/ogoln...robka-diamentow

Diament jest najtwardszym materiałem na ziemi i z tego powodu może być cięty tylko innym diamentem.

..łupanie - cleaving...

Łupanie jest metodą dzielenia kamienia, gdy surowy diament jest rozdzielony na dwie lub więcej części, jednym uderzeniem wzdłuż łupnych linii zatem w określonym kierunku. Powyższa technika była stosowana przed setkami lat w Indii, jednak aby ją zastosować potrzeba dużej zręczności. Łupanie prowadzone jest zawsze równolegle wzdłuż kierunku kryształu. Kamień mocuje się do drewnianego uchwytu, a naprzeciw analogicznym sposobem przymocowuje się drugi, ostry diament, którym zarysuje się przewidziany do obróbki kamień. Po uderzeniu młotkiem w stalowy przecinak diament ulegnie rozdzieleniu.

ODPOWIADAM:

Diament obrabia się diamentem:) Proste jak rogalik:)

Czy mogę ja zadać pytanie?

Jak i czym zrobić frez we frezie w andezycie?

(IMG:http://sistemasolarunido.files.wordpress.com/2012/02/18910126puma.jpg)

Te łączenia nie są prymitywne. Są genialne jak się zastanowisz. Ten sposób rozumowania sprowadza temat do prymitywnego koła bo jest tylko okrągłe:)

+Quote Post
Deimond
post 02.08.2013 - 19:40
Post #787

Dusza Towarzystwa

Notatnik

CYTAT(Zielarz Gajowy @ 02.08.2013 - 20:37) *
Daj mi dwa diamenty to Ci go obrobię:)

http://www.dicholding.com/pl/diament/ogoln...robka-diamentow

Diament jest najtwardszym materiałem na ziemi i z tego powodu może być cięty tylko innym diamentem.

..łupanie - cleaving...

Łupanie jest metodą dzielenia kamienia, gdy surowy diament jest rozdzielony na dwie lub więcej części, jednym uderzeniem wzdłuż łupnych linii zatem w określonym kierunku. Powyższa technika była stosowana przed setkami lat w Indii, jednak aby ją zastosować potrzeba dużej zręczności. Łupanie prowadzone jest zawsze równolegle wzdłuż kierunku kryształu. Kamień mocuje się do drewnianego uchwytu, a naprzeciw analogicznym sposobem przymocowuje się drugi, ostry diament, którym zarysuje się przewidziany do obróbki kamień. Po uderzeniu młotkiem w stalowy przecinak diament ulegnie rozdzieleniu.

No t o granit jest miększy - wystarczy go zarysować - i pęknie wzdłuż nacięcia - i wcale nie czymś twardszym. A jak znasz strukturę narastania skały to już pestka.

Woila!!!

+Quote Post
Zielarz Gajowy
post 02.08.2013 - 19:45
Post #788

Dupa Towarzystwa

Jak Ci frez we frezie pęknie? Jak kontrolować głębokość pęknięcia? Pokarz mi narzędzia. Udowodnij jakoś. Jak i czym wypolerujesz andezyt? Znowu obracamy się wokół prymitywnych metod:)

Na jednym z forum...

Szlifowanie granitu nie jest proste, dlatego że materiał ten jest po prostu twardy. Dostępne są w sprzedaży tarcze szlifierskie. Stosowałem takie,ale niestety nie w Polsce więc nie znam nazewnictwa. Chodzi mi o końcówkę do szlifierki kątowej (najlepiej o regulowanych obrotach) do której mocuje sie różnej grubości papier ścierny. Nie stosuj zamienników. Zaopatrz się w oryginały.
Myślę że najprościej dla niewprawnej ręki zlecić tą pracę.
Pozdrawiam

Czym kiedyś wg ciebie szlifowano? Piaskiem?:)

+Quote Post
Deimond
post 02.08.2013 - 19:49
Post #789

Dusza Towarzystwa

Notatnik

CYTAT(Zielarz Gajowy @ 02.08.2013 - 20:45) *
Jak Ci frez we frezie pęknie? Jak kontrolować głębokość pęknięcia? Pokarz mi narzędzia. Udowodnij jakoś. Jak i czym wypolerujesz andezyt? Znowu obracamy się wokół prymitywnych metod:)

Wiem że wolał byś się obracać wokół lasera - ale przykro mi - na stanowisku nie znaleziono lasera ale narzędzia metalowe.

+Quote Post
Zielarz Gajowy
post 02.08.2013 - 19:54
Post #790

Dupa Towarzystwa

Nie znaleźli kurwa lasera? Ja pierdole...kurwa!!!!! Gdyby znaleźli to pewnie by pokazali w TVN!!!!!!!!!!!!

Narzędzia metalowe? Miski? No miskami robili frezy we frezach. Ufff...wszystko jasne. Dzięki Deimond za dialog, ale brak wyobraźni i jakieś stereotypy u Ciebie sprowadzają temat do absurdu...

Twoje podsumowanie moimi słowami:

Starożytne cywilizacje...mądre, znające astronomię, matematykę, fizykę....budując niesamowite budowle megalityczne...posiadały:

1. Młotek!
2. Piłę
3. Sznurek
4. ...i wiele innych zaawansowanych technologii.

Dzięki Deimond. Jesteś Wielki:)

+Quote Post
Deimond
post 02.08.2013 - 20:04
Post #791

Dusza Towarzystwa

Notatnik

Na moją prostą logikę to wystarczy zrobić rysy w prostopadłych do siebie kierunkach i wbijając kliny spowodować pęknięcia w obu kierunkach - i masz kąt prosty - abra kadabra.
Niedociągnięcia można szlifować piaskiem stosując drugi kamień.
De facto o takich kamieni znaleziono mnóstwo w okolicy według źródeł naukowych.

+Quote Post
Zielarz Gajowy
post 02.08.2013 - 20:22
Post #792

Dupa Towarzystwa

(IMG:http://www.ancient-code.com/wp-content/uploads/2013/01/Puma-punku-high-precision.jpg)

Przecież to nie rzeźba, aby artysta dłubał młotkiem i dłutem. Wg znowu wierzeń indiańskich zbudowano to w ciągu jednej nocy!

Ile mogła trwać budowa takiego Puma Punku jakby próbowano robić to młotkami...młotkami? Te małe otwory we frezie jak?

Zauważ, że najpierw jest frez a w nim te otwory...jak je zrobiono? Czym?

Ta rynna z tym otworem...no kurde znowu rzeźbiarz-artysta?:) To zrobiono łatwo. Nie wyobrażam sobie, aby w prymitywny sposób można było to zrobić a dowody, które mi przedstawiasz tylko to potwierdzają:)

----

Deimond zapominamy w tym wszystkim o jednym. Tak czy siak ekspresja tych kształtów w Puma Punku świadczy o zajebistym projekcie!

Zauważ, że to ktoś musiał zaprojektować i używać...do czego? Kto zaprojektował?

Kto zbudował?

W jakim celu? Skąd te kształty? Dlaczego takie?

+Quote Post
Zielarz Gajowy
post 17.08.2013 - 14:17
Post #793

Dupa Towarzystwa

Deimond...

Na 12,13 sekundzie w tym filmiku widać łączenie elementów takim dwuteownikowym klipsem.

W Puma Punku, ale też nie tylko w nim widać takie same typy łączeń, ale tysiące lat temu. Piszę to bo nazwałeś ten typ łączenia dość prymitywnym i w sumie jest to dość prymitywne, ale Ty jakby to powiedziałeś lekceważącym tonem, że co w tym niby takiego genialnego.

(IMG:http://files.abovetopsecret.com/files/img/sr4f65a63f.jpg)

(IMG:http://img3.photographersdirect.com/img/11059/wm/pd2445766.jpg)

Czy zatem te dzisiejsze łączenia są prymitywnymi pomysłami? Może znowu mamy tu przykład, że my tylko korzystamy z pomysłów starożytnych? Nic nowego w zasadzie nie wymyśliliśmy jak się okazuje, ale nasze technologie są zaawansowane a ich nie...ciekawe:)

+Quote Post
Nużek
post 17.08.2013 - 20:56
Post #794

Dusza Towarzystwa

Zielarzu, coś specjalnie dla Ciebie, coś co może podtrzymać Twoją teorie, a innym utrzeć nosa w domysłach i pewności. :) Smacznego. :)

http://banoosh.com/blog/2013/07/30/google-...yPhoto-57626/0/

Ps. Nie wiem, czy sprawdzone, nie wiem czy prawdziwe, ale ciekawe z pewnością. Proponuję pogoogloeartować. :)

+Quote Post
Zielarz Gajowy
post 18.08.2013 - 07:13
Post #795

Dupa Towarzystwa

Coś mi link nie działa:)

+Quote Post
Nużek
post 18.08.2013 - 07:23
Post #796

Dusza Towarzystwa

Tu podaje inny, ale o tym samym. Może ktoś o tym słyszał? Co do poprzedniego artykułu, zniknął. Link o dziwo przestał działać. A wrzuciła go grupa Anonymous.

http://radtrap.wordpress.com/2012/06/04/pi...a-w-strefie-51/

+Quote Post
Deimond
post 18.08.2013 - 07:29
Post #797

Dusza Towarzystwa

Notatnik

CYTAT(Nużek @ 17.08.2013 - 21:56) *
Zielarzu, coś specjalnie dla Ciebie, coś co może podtrzymać Twoją teorie, a innym utrzeć nosa w domysłach i pewności. :) Smacznego. :)

http://banoosh.com/blog/2013/07/30/google-...yPhoto-57626/0/

Ps. Nie wiem, czy sprawdzone, nie wiem czy prawdziwe, ale ciekawe z pewnością. Proponuję pogoogloeartować. :)

Tia tylko że to jest Tetradron (ma trzy boki u podstawy) - czytacie a nie widzicie:D Obejrzyjcie dokładniej co wklejacie.

Nuży mnie już ten temat:D

+Quote Post
Nużek
post 18.08.2013 - 07:45
Post #798

Dusza Towarzystwa

I uważasz, że mając 3 boki podstawy to nie piramida? Twój sceptycyzm jest przygnębiający.

Na zdjęciu widać, że ta budowla posiada kształt piramidy, czy jak wolisz tetradronu (budowli niesamowicie zbliżonej do piramidy), warto by się zastanowić nad przeznaczeniem takiej właśnie budowli i dlaczego takiej. W ośrodkach takich jak ten, czyli strefie o dużej dozie niedostępności, tajemnicy (wiemy o strefie 51 bardzo niewiele, mimo iż jest współczesna), budynki nie powstają sobie od tak, z wizji disajnerskiego architekta, a raczej mają swój cel. Nie potrzeba tworzyć czegoś co nie będzie miała właściwego sobie przeznaczenia.

Czy to może nie świadczyć na korzyść specyfiki budowli omawianej w tym temacie? Jak dla mnie nasza społeczna wiedza jest zbyt płytka, by interpretować wszystko z pewnością wykraczającą poza drogę mleczną.

EDIT: A jeśli Cię nudzi, to się nie udzielaj. To taka prosta zależność. Przecież nie warto się męczyć. :P :)

+Quote Post

92 Stron V  « < 36 37 38 39 40 > » 
Reply to this topicStart new topic

Wersja Lo-Fi OOBE Porady Roberta Monroe Porady Brucea Moena Porady Darka Sugiera Kontakt Park